"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

έχει πέσει φωτιά να μας κάψει

Έχω πληροφορηθεί απο έγκυρες πηγές τις οποίες δεν μπορώ να αποκαλύψω πως ο φονικός καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο, δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στη πόλη μας, το Ναύπλιο. Έμαθα λοιπόν πως το Ναύπλιο είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερο και απο τη Λάρισα. Ακόμη και απο το χιλιομίσητο, αιώνια εχθρικό (δεν θα μας κερδίσετε ποτέ!) και πρασοκρατούμενο Άργος!!!
Ομολογώ πως προσπάθησα να διασταυρώσω αυτή τη πληροφορία μέσα απο το διαδίκτυο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Παρόλα αυτά, σαν γνήσιο τέκνο της αργολικής γής, θα υιοθετήσω την συγκεκριμένη πληροφορία χωρίς τεκμηρίωση γιατί αρέσκομαι να πιστεύω και να διαδίδω χωρίς κριτική σκέψη όλες τις μπαρούφες που πέφτουνε στην αντίληψή μου.
Το γεγονός είναι ένα λοιπόν σύντροφοι...Είμαστε η πιο ζεστή πόλη της χώρας. Έχει πέσει κυριολεκτικά φωτιά να μας κάψει. Ο Θεός μας τιμωρεί. Κάτι προφανώς έχουμε κάνει λάθος. Κάπου έχουμε αμαρτήσει. Η φύση μας εκδικείται για κάτι που ακόμη δεν γνωρίζουμε. Ίσως η δευτέρα παρουσία και τα σημάδια της Αποκαλύψεως ξεκινούν απο αυτό το ιστορικό μέρος. Ίσως θα χρειαζόταν κάποια θυσία ή σπονδή για να εξευμενίσουμε το πνεύμα το κακό και να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί. Ας πάει κάπου αλλού. Δεν μας ενδιαφέρει. Οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε. Εμείς νά 'μαστε καλά.
Ίσως όμως, τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα θα έπρεπε να απευθυνθούμε στους αληθινούς πνευματικούς ηγέτες της περιοχής για να μας βρούν κάποια λύση. Μια κάποια σωτηρία. Τους παπάδες, τους κληρικούς και τους δεσποτάδες. Δεν μπορεί. Αυτοί κάτι θα ξέρουν παραπάνω να μας πούν. Πιστεύω βαθιά και το έχω διαπιστώσει ιδιοις ομμασι πως τα κοσάευρα και τα πενηντάευρα που τους σκάνε μαύρα και αφορολόγητα για τα τρισάγια και τις ευχές στο νεκροταφείο και τις ενορίες τους, τους φέρνει αληθινή θεία φώτιση και γνώση. Επίσης, ο δημόσιος μισθός τους απο το κράτος αποσκοπεί στο να έχουν την κατάλληλη πνευματική ηρεμία και σύνεση για τις κρίσιμες αποφάσεις. 
Ίσως όμως τελικά, το πνεύμα το κακό που μας ταλαιπωρεί να μην είναι χριστιανικό και οι παπάδες να είναι άχρηστοι. Ίσως αυτή η ιδέα της σπονδής ή της ανθρωποθυσίας να είναι καταλληλότερη. Ίσως το πνεύμα το κακό να είναι αρχαιοελληνικό ή εν γένει παγανιστικό. Ποιόν όμως ή ποιά ή τί να θυσιάσουμε;

παλιά υδρόβια αποθήκη γενετικού υλικού της πόλης
Το βρήκα!!! Θα θυσιάσουμε αυτούς που όταν λένε πάμε για καφέ στη παραλία εννοούν τη πασαρέλα πίσω απο το εμπορικό λιμάνι και το πάρκινγκ του λιμενικού σώματος. Εκεί που όταν κάθεσαι για καφέ ή μπύρα, όχι μόνο παραλία δεν βλέπεις, όχι μόνο ησυχία δεν απολαμβάνεις, αλλά πλημμυρίζεις και απο τη γλυκεία σκατίλα του παλιού λιμανιού, σήμα κατατεθέν της πόλεως. Αυτούς θα θυσιάσουμε. Θα τους πνίξουμε στη θάλασσα. Μέσα στα σκατά των προγόνων μας ή τα παλιότερα δικά μας. Διότι τώρα πια, έχομε και μείς αποχετευτικό σύστημα και δεν χρειάζεται να αρωματίζουμε τα γάργαρα νερά μας!!! Πούστη καύσωνα. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ!!!

2 σχόλια: