"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

πανελλήνιο πρωτάθλημα γόπας στη Καραθώνα

Με μεγάλη επισημότητα έχει ξεκινήσει απο τις αρχές του καλοκαιριού το καθιερωμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα γόπας στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο που κάθε χρόνο προκαλεί  σασπένς και ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.
Θεωρείται  απο τους ειδικούς αναλυτές το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα της ιστορίας καθώς η κρίση έχει προκαλέσει ανατροπές στη χρήση τσιγάρων και παραδοσιακές μάρκες που είχαν μέχρι πρόσφατα τη κυριαρχία απειλούνται ανοιχτά απο άλλες λιγότερο δημοφιλείς. Ύστερα δε απο το δυσάρεστο γεγονός της δολοφονίας γνωστού επιχειρηματία και το κλείσιμο του καταστήματος του που συνοδεύεται απο την έλλειψη καθαρισμού των παραλιακών του χώρων, η μάχη έχει επικεντρωθεί σε αυτό ακριβώς το σημείο.
Το πρωτάθλημα λήγει επίσημα στις 31 Αυγούστου και την απονομή θα κάνει το τσιγάρο που προκάλεσε τη φωτιά στη πλαγιά του βουνού της Καραθώνας στις αρχές καλοκαιριού οπου και κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη του πρωταθλήματος.

το μεγάλο τασάκι

Μέχρι τώρα και με βάση τα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι κριτές προηγείται η γόπα των χειροποίητων τσιγάρων old holborn με φιλτράκι με 7 γόπες ανα τετραγωνικό μέτρο πλαζ. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η γόπα του χειροποίητου τσιγάρου drum με φιλτράκι με 6.5 γόπες ανα τ.μ. Στη τρίτη θέση τα χειροποίητα τσίγαρα χάνουν την πρωτοκαθεδρία και τη σκυτάλη παίρνει η γόπα του βιομηχανικού τσιγάρου GR με 6.1 γόπες ανα τ.μ. Τέταρτη και καταιδρωμένη ακολουθεί η πάλαι ποτέ αυτοκράτειρα γόπα του βιομηχανικού τσιγάρου Malboro με μόλις 5.8 γόπες ανα τμ.
Η κρίση, όπως παρατηρούμε, έχει προκαλέσει ανατροπές στο χώρο του αθλητισμού και της οικολογίας με αποτέλεσμα νέες ανερχόμενες δυνάμεις να κάνουν δυναμική εμφάνιση ενώ άλλες παραδοσιακές ΄και ισχυρές να υποχωρούν και να αναγκάζονται πλέον να ζούν σαν δευτεραγωνίστριες.
Το μέλλον διαγράφεται θολό και αμφιλεγόμενο. Εμείς απο τη πλευρά μας ευχόμαστε καλή τύχη και υγιή άμιλλα σε όλες ανεξαιρέτως τις γόπες και ας νικήσει το θέαμα και το άθλημα. 
Επίσης παρακαλούμε όλους τους ντόπιους ιθαγενείς να περάσουν μια βολτά απο τη παραλία της Καραθώνας για να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην αύξηση του ανταγωνισμού του πρωταθλήματος για να καθιερωθεί ως θεσμός στις συνειδήσεις των ντόπιων πολιτών και της φίλαθλης κοινής γνώμης σε όλη την Επικράτεια. Ίσως κάποτε καταφέρουμε να το κάνουμε και ολυμπιακό άθλημα.

3 σχόλια:

  1. Iθαγενείς που δεν κατοικούν μόνιμα στο Ναυπλιο, μπορούν να στείλουν τις γόπες τους με κουριερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλή και καινοτόμα ιδέα για του χρόνου φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ όλο το καλοκαίρι της μαζευα και από την Πλάκα και της έφερνα εκεί. Προτείνω μία (φυσικά) ντόπια τριμελής επιτροπή, να μαζεύει από Κάντια, Άγιο Νικόλα, Βιβάρι κ.λ.π. Μην τα περιμένετε όλα από τους ενεργούς πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή