"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Τσικαμπούμ

Λοιπόν, επειδή δέχτηκα άδικες κατηγόριες απο ορισμένους, ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω σαν γνήσιο τέκνο της ναυπλιακής γής, θα προσπαθήσω να τους αποστομώσω, όσο μπορώ,  με το σημερινό μου αποστωμοτικό κείμενο. Λοιπόν. Αρχικά με κατηγόρησαν για γκρινιάρη, για είρωνα, που βλέπω μόνο τα άσχημα και τα καλά δεν τα αναφέρω ή δεν τα ζω, πως δεν έχω να προτείνω τίποτα και όλο κράζω. Ε λοιπόν σήμερα δεν θα κράξω. Πολύ. Κυρίως θα εκθειάσω. Αλλά όχι το Ναύπλιο. Το Άργος!!!. Και επειδή κάποιοι προοδευτικοί εξυπνάκηδες με κατηγόρησαν για παλιοκομμούνι και αντιδεξιό, θα εκθειάσω το Άργος του υπερδεξιού ( δεν λέω ακροδεξιού) κυρίου Καμπόσου.
Εγώ σήμερα το βράδυ σύντροφοι και συντρόφισσες, ναυπλιώτες ιθαγενείς, θα βρίσκομαι στο πάρκο του Άργους κατα τις 9 το βραδάκι και θα περιμένω ν' ακούσω Magic de Spell και Γιοκαρίνη και να απολαύσω το θεό Χατζηπαύλου στο γαμάτο stand-up comedy show του. Και σείς πηγαίντε καμιά βολτίτσα στη παραλία, φάτε κανα καλαμποκάκι, πιείτε καμιά μπυρίτσα και ονειρευτείτε το φεστιβάλ ναυπλίου που θα γίνει πάλι του χρόνου, σε επιμέλεια του κυρίου Βακαρέλη- που να είναι καλά ο άνθρωπος αλλιώς δεν θα είχαμε τίποτα- και βαριά βαριά ονειρευτείτε τη συναυλία του Αγγελάκα που θα γίνει στις 24 Αυγούστου στη Καραθώνα χάρη σε καφετέρια της πόλης ( circulo).

απ' τ' Άργους ααα;;;

Γιατί σε αντίθεση με μάς τους μουρόχαβλους και τους πλέον απολίτιστους, το Άργος έχει ένα εξαιρετικό φεστιβάλ που ξεκινά στις 24 Ιουνίου και τελειώνει στις 9 Σεπτεμβρίου, οργανώνεται απο κοινωφελή επιχείρηση του δήμου και έχει για χορηγούς μόνο τη καινούρια εταιρεία ιντερνετ cyta και το τοπικό συνεταιρισμό "γάλα του Μοριά" Το φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, δεκάδες συναυλίες, παιδικές σκηνές και δύο γιορτές. Τα περισσότερα απο τα δρώμενα του φεστιβάλ είναι δωρεάν και τα υπόλοιπα σε χαμηλές τιμές. Ονόματα σαν αυτά που προανέφερα και πολλά άλλα, τοπικές σκηνές και πειραματικές ομάδες κατακλύζουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ ενώ το Ναυπλιάκι συνεχίζει ακάθεκτο τον δρόμο της καγκουριάς και της πολιτιστικής ακινήσιας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)
Το μόνο που έχω να πω είναι συγχαρητήρια στο δήμο Άργους και τον κύριο Καμπόσο που προίσταται όλων των δημοτικών υπηρεσιών, στους ανθρώπους του δήμου που δούλεψαν και δουλεύουν για το φεστιβάλ  και εύχομαι σαν Παλαμπούρτζι, η δική μου πόλη να καταφέρει να τους ακολουθήσει. Μέχρι τότε Τσικαμπούμ κι όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου...


το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ4 σχόλια:

  1. σωστος ο συντοπιτης ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eisai arostos theleis poli douleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν όμως Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ... νια νια νια! Τίποτις παρακατιανές υπηρεσίες θα τα οργανώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή