"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

O δήμος Ναυπλιέων πρωτοπορεί

Φημολογείται τις τελευταίες μέρες πως τα έργα που πραγματοποιούνται στην οδό Όθωνος (μεγάλη η χάρη του) θα σταματήσουν στις 10 Ιουλίου (ντάλα καλοκαίρι) και θα συνεχιστούν απο Οκτώβριο. Κάποιοι μάλιστα κακόβουλοι ισχυρίζονται πως τα έργα σταματούν ακριβώς λίγο πριν το σημείο του σπιτιού της λεγομένης και εθνικής μας πεθεράς. Δηλαδή της πεθεράς του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά, που ο Θεός να μας κόβει μέρες και να του δίνει αιώνες!!!
Το Παλαμπούρτζι όμως σε παγκόσμια αποκλειστικότητα κατέχει  μυστικές πληροφορίες και γνώσεις για τις αιτίες του σταματημού των οδικών έργων.


Ο δήμος Ναυπλίου εδώ και καιρό έχει μελετήσει, οργανώσει και εκπονήσει ένα πολύπλοκο σχέδιο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης του ιστορικού κέντρου της πόλης δημιουργώντας δρόμους χωρίς τσιμέντο, χωματένιους και ανώμαλους για να έχουν πρόσβαση μονάχα ποδήλατα αγωνιστικά, κάρα, μουλάρια και τζιπάκια. 
Με αυτό το τρόπο ο δήμος επιθυμεί και να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά το κέντρο αλλά και να του δώσει πίσω τη χαμένη αίγλη του ιστορικού του παρελθόντος.
Η παράταση των έργων επομένως είναι ένα τεστ ψυχολογικόν, ένα πείραμα που σκοπό έχει να συνηθίσει τους ντόπιους ιθαγενείς στην εικόνα χωμάτινων και μή προσβάσιμων δρόμων ωστέ όταν σημάνει η ώρα και το σχέδιο απλωθεί σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς  πόλης να μας έρθει πιο μαλακά.
Απλά Μεγαλειώδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου