"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι μαυραγορίτες του μέλλοντός μας


Άκουσα λέει, πως η εθνική μας πεθερά, που ο θεός να μου κόβει μέρες και να της δίνει χρόνια, βρίσκεται στα δικαστήρια με τους νοικιάρηδες της καφετέριας «το Καφενείο» για οικονομικούς λόγους. Οι νοικιάρηδες της καφετέριας επιθυμούσαν μείωση του ενοικίου τους λόγω νέων οικονομικών δεδομένων αλλά η γλυκιά μας πεθερά επιθυμούσε αύξηση. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια όπου αυτά πλέον είναι αρμόδια να κρίνουν το μέλλον των νοικιάρηδων και των υπαλλήλων τους. Την είδηση τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη αφού δεν αποτελεί αποτέλεσμα κάποιου ρεπορτάζ αλλά μία πρόσθεση ψιθύρων που κυκλοφορούν ελεύθεροι, αεικίνητοι και αειθαλείς  στα στενά δρομάκια της πόλης.

Με αφορμή όμως τον ψίθυρο περί της κυρίας «Σαμαρά» καλό θα ήταν να θίξουμε το μεγάλο ζήτημα των ενοικίων της περιοχής μας. Γιατί ανεξαρτήτως αν ισχύει ή όχι κάτι τέτοιο, είναι πολλά πλέον τα φαινόμενα ασκούμενης πίεσης ιδιοκτητών και κυρίως μεγαλοιδιοκτητών εις βάρος των νοικιάρηδών τους είτε πρόκειται για καταστήματα είτε πρόκειται για σπίτια.

Φίλες και φίλοι! Μεγαλοιδιοκτήτες και μικροιδιοκτήτες Ναυπλιώτες, σύντροφοι ιθαγενείς που ζητάτε αυξήσεις και δεν κάνετε μειώσεις στα νοίκια που εισπράττετε! Έχετε τη τύχη, κόντρα στους καιρούς να είστε κάτοχοι μιας κάποιας περιουσίας, άλλοτε μικρής και άλλοτε μεγάλης. Την περιουσία αυτή είναι λογικό και επόμενο να επιθυμείτε να την αξιοποιήσετε. Να την κάνετε κέρδος και χρήματα. Σε κάποιους από εσάς η περιουσία αυτή έφτασε ουρανοκατέβατη. Κληρονομική. Σε κάποιους άλλους ήταν αποτέλεσμα μεγάλων κόπων, ρίσκων ή τύχης. Σε κάποιους άλλους προήλθε κατόπιν κομπίνων, παράνομων δοσοληψιών και τα σχετικά. Ανεξαρτήτως του τρόπου και του χρόνου απόκτησης αυτής σας της περιουσίας, ένα είναι σίγουρο ύστερα από την πεισματική σας θέληση να μη χάσετε δεκάρα από τα κεκτημένα σας και να μη λέτε να κατανοήσετε τη κοινωνία που ζείτε :

Μπορείτε χαλαρά και ήρεμα να πάρετε τα λεφτά, τα σπίτια και τα μαγαζιά σας και να τα βάλλετε στο κώλο σας. Μπορείτε ανεπιφύλακτα να θεωρείτε πως όλοι εμείς οι υπόλοιποι σας θεωρούμε τα κατακάθια της κοινωνίας μας. Πως δεν επιθυμούμε ουσιαστικά καμιά επαφή μαζί σας. Ξέρουμε από τώρα πως είστε οι μελλοντικοί μαυραγορίτες μας και θα σας σιχτιρίζουμε όσο ψηλά και να σηκώσετε το κούφιο κι απολίτιστο κεφάλι σας. Είστε ζώα, εγωμανή μουνόπανα και κτητικά καθίκια. Χάρη της μανίας σας για χρήμα κλείνουν καταστήματα, απολύονται υπάλληλοι και ξεσπιτώνονται οικογένειες με παιδιά και νεαρά άνεργα ζευγάρια. Η λέξη κοινωνική συνείδηση κι ανθρωπισμός υπάρχει για εσάς μονάχα στα ακριβά λεξικά που τοποθετείτε επιτηδευμένα στη βιβλιοθήκη σας που παρεπιμπτόντως δεν αγγίξατε ποτέ. Ελλεεινά και τρισάθλια ποζέρια, αμόρφωτα κι απαίδευτα.

Θα σας βλέπουμε πάντα σαν τα σκατά που αμολάνε οι αδέσποτοι σκύλοι της πόλης στα πεζοδρόμια. Πρoτού τα φολιάσει ο δήμος. .

5 σχόλια:

 1. Χώσε! Το μπλογκάκι σου μου έχει φτιάξει το μίζερο αναπλιώτικο μήνα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. xaxaxaxaxaxxa!ναυπλιάρα ρε! θρησκεία, πρέζα κι ειρωνεία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=440545662675754&set=p.440545662675754&type=1&theater

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν θα το έλεγα ότι φταίει η εθνική μας πεθερά για το ότι έκλεισε το καφενείο
  για τι κάποια μουσίτσα είχε βάλει το δαχτυλάκι
  το καφενείο ξανά ανοίγει ναι συμπολίτες μου ξανά ανοίγει

  ΑπάντησηΔιαγραφή