"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κύριος Δάκογλου

Μπορεί  να ζούμε δύσκολους και επικίνδυνους για τη τσέπη και για το πνεύμα μας καιρούς αλλά εμείς οι Ναυπλιώτες έχουμε να περηφανεύομαστε πως ζούν και εργάζονται ανάμεσά μας άνθρωποι του πνεύματος και της διανόησης που μπορούμε με ασφάλεια να ακουμπήσουμε πάνω τους και στον ευρύτατο εγκέφαλό τους. Ένας απο αυτούς είναι ο κύριος Δάκογλου.
 
ο ιστορικός αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος Πολύδωρας Δάκογλου
 
Δημοσιογράφος και εκδότης τοπικής εφημερίδας, ο κύριος Δάκογλου χαρακτηρίζεται απο τις δημοκρατικές και προοδευτικές του θέσεις και απόψεις και θα μπορούσε κάλλιστα να δουλεύει και σε εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας όπως για παράδειγμα "η Ελεύθερη Ώρα" με τα θαυμάσια άρθρα της για τις κρυφές επιδιώξεις της μασονίας, των ελοχίμ, των ερπετόμορφων, των σιχαμερών σιωνιστών, τις σημαντικές προφητείες των γερόντων του γένους, το ξανθό γένος που θα σώσει τη πατρίδα και φυσικά το μαρμαρωμένο βασιλιά που όπου νά ναι σηκώνεται και αρπάζει τη σπάθα του.
Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο "αυτοκαταστροφική τύφλωση" ο κύριος Δάκογλου δίνει γροθιά στο σάπιο σύστημα που εξουσιάζει τις ζωές μας, μας διαφωτίζει για την ουσία των προβλημάτων μας και υποννοεί τις πρακτικές λύσεις τους.
Το πρόβλημα της χώρας αρχικά είναι τα άγνωστα κέντρα εξουσίας. Τα ακατανόμαστα. Οι γνωστοί- άγνωστοι που λένε εντός και εκτός συνόρων. Αυτοί οι παλιάνθρωποι όλοι λοιπόν, που είναι πάντοτε πολύ συγκεκρίμενοι απο όσους κατανομάζονται, επιθυμούν συστηματικά να ξεκόψουν εμάς και την υφήλιο όλη απο τη κιβωτό των ελληνικών αξιών. Πώς το κάνουν αυτό; Μα βέβαια προσπαθώντας να την ξεκόψουν απο τις χριστιανικές τις ρίζες.  Ήδη απο την ευρωπαική συνθήκη λείπει οποιαδήποτε αναφορά στις χριστιανικές τις ρίζες. Και αυτό κυρίες και κύριοι, σύντροφοι ιθαγενείς, αν δεν το ξέρατε,  συμβαίνει γιατί στην εποχή μας επικρατούν οι δυνάμεις του κακού, οι δυνάμεις του χρήματος. Ενώ τα παλιότερα χρόνια όπως θυμάστε όλοι επικρατούσαν οι δυνάμεις του καλού, οι δυνάμεις της αγάπης και της αυταπάρνησης. Όπως στο Μεσαίωνα, που η χριστιανική θρησκεία ήταν το κέντρο της ζωής. Εεε; Καύλα. Ωραία χρόνια!
Δεν έφτανε όμως αυτό, οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι, συνεχίζοντας το έργο τους προωθούν την ιδέα πως η ευρώπη ξεκίνησε περί το 1000 μ.Χ αγνοώντας παντελώς την αρχαία Ελλάδα, τη ρωμαική αυτοκρατορία αλλά και το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο, περίοδο που κάθετί ελληνικό-εθνικό θεωρούνταν παγανιστικό και κυνηγήθηκε βιαίως. Αλλά δεν έχει προφανώς καμία σημασία. Μην σκαλώσουμε και σε λεπτομέρειες τώρα. Όπως λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως οι δύο πρώτοι περίοδοι που αγνοούνται απο τους κακούς ( πιθανότατα εβραίους) δεν έχουν καμία σχέση με τη χριστιανική θρησκεία και θα υπέθετε κάποιος πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν απο κάποιους που επιθυμούν το ξερίζωμα της. Τελοσπάντων. Δεν βαριέσαι.
Όλα αυτά τί μας δείχνουν σύντροφοι και συντρόφισσες; Πως η πάλαι ποτέ ένδοξη Ευρώπη των εθνών με τους γαμάτους παγκοσμίους πολέμους της, τις εξαιρετικές αποικίες της, τα πρακτοριλίκια της  και την οικονομική εκμετάλλευση ολόκληρων ηπείρων πάει να καταντήσει η Ευρώπη των Λαών και δυστυχώς και των λαθρομεταναστών που βάλθηκαν να μας καταστρέψουν τη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συνοχή. Πού δεν τους έχουμε πειράξει στο ελάχιστο, δεν έχουμε ασχοληθεί κάν με τις χώρες τους, και αυτοί βρωμίζουν ολοένα και περισσότερο τις γειτονιές μας.
Στη συνέχεια του κειμένου ο κύριος Δάκογλου γίνεται πιο συγκεκριμένος. Αναφέρει πως πάντα τα εξωθεσμικά και άγνωστα κέντρα εξουσίας πολεμούσαν  την ιδιαιτερότητα και την ιστορικότητα του έθνους μας. Πού έγκειται όμως αυτή μας η ιδιαιτερότητα; Ποιά είναι τα στηρίγματα του έθνους μας; Ποιοί θεσμοί είναι αυτοί οι αιώνιοι υπερασπιστές μας και σήμερα βάλλονται ολούθε; Μα φυσικά ο στρατός, ο πολιτικός κόσμος της χώρας, εννοείται ο επιχειρηματικός, η δικαιοσύνη μας και ο θεσμός της Εκκλησίας. Μπορεί να ξέχασε κατά λάθος ο κύριος Δάκογλου και άλλες πτυχές της ιστορικότητας μας ως λαού όπως ο πολιτισμός, οι τέχνες, η γλώσσα, τα Γράμματα, η λαογραφία, η αρχιτεκτονική, τα εικαστικά, η ποίηση, η πεζογραφία, η μουσική, το θέατρο, η φιλοσοφία, οι επιστήμες, ο κινηματογράφος, τα κόμιξ, η ελληνική ιδέα της κοινότητας, η ΄φύση και γεωγραφία μας και άλλα πολλά, παρόλα αυτά ανέφερε τα 5 βασικά. Αυτό έχει σημασία. Και μαζί με αυτούς τους διεφθαρμένους θεσμούς, έχει διαφθαρεί και ο λαός που άβουλος οδηγείτε στη σφαγή του και φυσικά στη σφαγή οδηγείται και ολόκληρη η υφηλίος άπαξ και στερηθεί τις πολύτιμες νεοελληνικές μας υπηρεσίες.
Οπότε λαική και αγωνιστική φωνή ακούστηκε απο την ηρωική Napoli της Ρομανίας προς όλους τους έλληνες πατριώτες να αφυπνιστούν και να κινήσουν τους 5 βασικούς μοχλούς της εθνικής αλλά και ατομικής μας ύπαρξης. Ας βγεί επιτέλους ο στρατός στους δρόμους. Ας φυλάττει τα σύνορα. Τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Ας μας απαλλάξει απο τις δυσάρεστες παρουσίες που προσπαθούν να μας εξοντώσουν εθνολογικά. Όποιοι και αν είναι. Εντός κι εκτός. Ας αφυπνιστεί ο φιλελληνικός επιχειρηματικός κόσμος. Ας επενδύσει στη χώρα μας. Ας πάρει και καμιά κρατική επιχορήγηση για βοήθεια. Και καμιά φοροαπαλλαγή. Και φτηνά εργατικά χέρια για να λειτουργήσει. Και καμία εργασιακή υποχρέωση. Και η δικαιοσύνη ας κάνει επιτέλους το καθήκον της και ας τιμωρήσει άμεσα όλους εκείνους που στερούν απο τη χώρα την ανάπτυξη και τη πρόοδο. Και η Εκκλησία μας ας συνεχίσει χωρίς άλλες ύβρεις και συκοφαντίες το φιλάνθρωπο και χριστιανικό της περουσιολόγιο.
Για τους πολιτικούς αυτό που βγάζω σαν συμπέρασμα είναι πως είτε πρέπει να αλλάξουν μυαλό, είτε να έρθουνε άλλοι  είτε να μας απαλλάξουν απο τη παρουσία τους. Άλλωστε με έναν λαό αφυπνισμένο και πληροφοριοδότη των αρμοδίων αρχών δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα και δεν θα χρειαστούμε τίποτα περισσότερο πια.


Υ.Γ. Σήμερα Δευτέρα στο Ναύπλιο στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα ΤΕΔΚ, Δημητρίου Κώνστα ξεκινά μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία Αντιφασιστικού Μετώπου Αργολίδας. Καλή τύχη σε όλους τους πρόθυμους.

-------------------------------------------------------------------------


ακολουθεί αναδημοσίευση άρθρου του "Ιού" αφιερωμένο εν μέρει στο άξιο τέκνο της Αργολικής γής.

Η ΓΥΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ


Εξορία πέντε αστέρων


ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


1. / 2.Η «αποκλειστικότητα» του Πλεύρη

Οι μοναδικοί «δημοσιογράφοι» που εξασφάλισαν την άδεια της χούντας να επισκεφτούν και να περιγράψουν το κάτεργο της Γυάρου ήταν δύο στελέχη του «Κόμματος 4ης Αυγούστου», έμπιστοι του φιρερίσκου Κώστα Πλεύρη. Ο Σπύρος Μανωλόπουλος, «περιφερειακός διοικητής Θεσσαλονίκης» της οργάνωσης του Πλεύρη και ο Πολύδωρος Δάκογλου, στέλεχος της ηγεσίας και ιδρυτής μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας του χουντικού ΕΝΕΚ.

Οι δυο «δημοσιογράφοι» παρέμειναν «επί ικανόν χρονικόν διάστημα» στη Γυάρο και, από ό,τι λένε οι ίδιοι, περιτριγύριζαν το στρατόπεδο ελεύθερα, μιλούσαν με όποιον φυλακισμένο επιθυμούσαν και επικοινωνούσαν με τον διοικητή όποτε ήθελαν. Δεν είναι σαφές με ποια ακριβώς ιδιότητα βρέθηκαν στη Γυάρο για τόσο μεγάλο διάστημα οι δυο νεαροί χουντικοί: του επισκέπτη, του πληροφοριοδότη των αρχών, του δεσμοφύλακα; Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκε στην φιλοναζιστική εφημερίδα «4η Αυγούστου» (αρ. φύλλου 38, Σεπτέμβριος 1967) με τίτλο «Αποκλειστικόν ρεπορτάζ 4ης Αυγούστου: Γυάρος». Οι συντάκτες δεν παραλείπουν να τονίσουν την μοναδικότητα: Copyright by “4 August”. Το κείμενο υπογράφει μόνο ο Μανωλόπουλος, αλλά στην εισαγωγή αναφέρεται και ο Δάκογλου.

Οι δύο «δημοσιογράφοι» ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι τα μόνα δημοσιεύματα για τη Γυάρο, τα οποία θεωρούν αξιόπιστα είναι «άι δηλώσεις των υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών κ.κ. Τοτόμη και Παττακού, ως και του γ.γ. του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Συνταγματάρχου κ. Ιωάννου Λαδά, οι οποίοι επανειλημμένως επεσκέφθησαν την νήσον και ούτω έχουν ιδίαν αντίληψιν της καταστάσεως».

Για τους δυο φανατικούς θαυμαστές των ολοκληρωτικών καθεστώτων η Γυάρος «έχει εντελώς ιδιάζουσαν μορφήν, πολύ ολίγον ομοιάζουσαν με στρατόπεδον πολιτικών κρατουμένων». Τους θυμίζει κατασκήνωση του υπουργείου Παιδείας! Οι φυλακισμένοι περνούν ζωή και κότα, με μπάνιο, φαΐ και καλοπέραση. Οι εγκαταστάσεις κατά τεταρταυγουστιανούς είναι άνετες και οι παροχές πλουσιοπάροχες. Στην καντίνα υπάρχουν τα πάντα: «από τσιμπιδάκια μέχρι μαγιό ελάνκα, και από τσιγάρα μέχρι παγωμένα αναψυκτικά».

Εκεί που αρχίζει να βρομάει λίγο η αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ, είναι όταν εμφανίζονται οι ίδιοι οι κρατούμενοι να κάνουν δίαιτα: «Αρχικώς έκαστος κρατούμενος εδικαιούτο 500 γραμμάρια άρτου ημερησίως. Επειδή όμως η ποσότης ήτο μεγάλη, η Φρουρά, τη αιτήσει και τη υποδείξει των κρατουμένων, το περιώρισεν εις 400 γραμμάρια». Για να απαντήσουν στις κατηγορίες περί βασανιστηρίων, οι συντάκτες διατυπώνουν την πεποίθησή τους ότι ...παχαίνουν: «Ολοι έχουν παχύνει περί τα 3-4 κιλά».

Οι ανταποκριτές του Πλεύρη περιγράφουν την καθημερινότητα των φυλακισμένων: «Παιχνίδια και γέλια με την θάλασσαν, βουτιές και 'πατητές’, ηλιοκαμένα σώματα και κρέμες προστατευτικές διά την ηλιοθεραπείαν (…) Οι όρμοι το πρωί έχουν την εικόνα πλαζ. Οι κρατούμενοι κάνουν ηλιοθεραπείαν, γυμναστικήν ή κολυμβούν. Πολλοί εξ αυτών διαθέτουν αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα και όπλα δι’ υποβρύχιον ψάρεμα, εις το οποίον επιδίδονται ελευθέρως. Η νήσος έχει άφθονον ψάρι και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι γυρίζουν εις τους θαλάμους των με το δίχτυ των γεμάτο».

Αλλά και η συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων είναι -κατά τους τεταρταυγουστιανούς- υποδειγματική. Υποτίθεται ότι τα μεγάφωνα καλούν τους φυλακισμένους λέγοντας «παρακαλούμε τον κύριο τάδε…». Και συμπληρώνουν: «Χαρακτηριστικόν επίσης της ευγενείας, η οποία επικρατεί εις το στρατόπεδον είναι ότι το ότι, εφόσον κληθούν κρατούμενοι δι’ υποθέσεις των εις τας αρμοδίας υπηρεσίας, ουδέποτε ίστανται ορθοί κατά το διάστημα της εκεί παραμονής των. Πάντοτε τους προσφέρεται κάθισμα». Μόνο ένα παράπονο άκουσαν από τους 2.000 κρατούμενους. Ηταν η διαμαρτυρία της βουλευτού της ΕΔΑ Μαρίας Καραγιώργη, για την προμήθεια κάποιων ειδών. Ο διοικητής του στρατοπέδου έσπευσε να καθησυχάσει τους δαιμόνιους ρεπόρτερ. Κατ’ αυτόν οι κρατούμενες ζητούσαν «εσώρουχα μαύρου χρώματος με δαντέλα, μπικίνι, μπικουτί, ρόλεϊ και λακ για τα μαλλιά, μαγιό 'ντε πιες’, λάδι ηλίου διαφορετικής μάρκας από το της καντίνας και άλλα παρόμοια».

Αυτή υπήρξε η μοναδική «δημοσιογραφική» μαρτυρία για τη Γυάρο.
 

17 σχόλια:

 1. Ρε συ τι ωραία που περνούσαν στη Γυάρο!! Εδώ μιλάμε στην πρωτεύουσα και έχω να δω μαγιουδάκι ντε πιες χρόοοονια! Κλείστε μου μία με το επόμενο φέρι! Ευτυχώς που αυτός ο τόπος έχει δαιμόνιους δημοσιογράφους και μαθαίνουμε και τίποτα και ξεστραβωνόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατί dimi είχες άλλη εντύπωση για τη Γυάρο;;; εεεε;;;εεεε;;;;

   είναι γνωστό πως η Γυάρος ήταν η Μυκονος της επταετίας.

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να διορθώνουμε κάποιες ανακρίβειες (του Ιού)

  Όλα όσα έγραψα και υπέγραψα από το ρεπορτάζ της Γυάρου είναι αλήθειες. Δημοσιογραφικά πρόκειται για μία αποστολή που κάποιοι "θα σκότωναν για να την κάνουν"
  Όσον αφορά το Χουντικό ΕΝΕΚ, εδώ χρειάζεται η διόρθωση. Το ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα), ουδέποτε υπήρξε χουντικό. Συμμετείχε όμως σε αγώνες για την απελευθέρωση των εγκλείστων αξιωματικών. Αργότερα με την προσπάθεια αυτή, συντάχθηκαν πολλοί επώνυμοι Έλληνες, όπως π.χ. ο Ανδρέας Λεντάκης.
  Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από όλα όσα είπε ο Ιός αμέσως στις διορθώσεις πήγαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και όμως ενώ "πολλοί θα σκότωναν", παραδόξως εσείς την κάνατε! Μιας και σας βρήκαμε και τα λέμε έτσι ωραία-ωραία, δε μας λέτε γιατί σας πλήρωνε η ΚΥΠ για "άλλες υπηρεσίες" το '82??
  Και μη μου πείτε για τον αριθμό πρωτοκόλλου, σας παρακαλώ. Βλέπετε ότι διατηρώ έναν ανθρώπινο σεβασμό ως προς το πρόσωπό σας και ένα επίπεδο, παρακαλώ μην υποτιμήσετε τη νοημοσύνη μας... Και πείτε μας επίσης πώς χαρακτηρίζεται αυτός ο οποίος προσπαθεί για την απελευθέρωση στρατιωτικών της χούντας? Φιλελεύθερος??Δημοκρατικός? Καθώς και ο δημοσιογράφος ο οποίος δέχεται να γράψει σε ναζιστική εφημερίδα. Γιατί μου φαίνεται ότι αγνοείτε κάποιους βασικούς όρους ή μας περνάτε απλώς για νέους, άρα και ηλίθιους? Να φανταστώ ότι όσοι βασανίστηκαν στη Γυάρο φυσικά ψεύδονταν ασύστολα, ε?

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=919247

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή υποθέτω ότι πολλές φορές θα έχεις νιώσει αδικημένος από κάποιους που υιοθέτησαν ψευδείς κατηγορίες για σένα και επειδή κάθε νέο τον αντιμετωπίζω με σεβασμό, σε καλώ να ψάξεις λίγο το θέμα της ΚΥΠ και μετά, θα μου χρωστάς μία συγνώμη.
   Όσον αφορά αυτόν ο οποίος προσπαθεί για την απελευθέρωση στρατιωτικών της χούντας, δεν ονομάζεται ούτε Φιλελεύθερος, ούτε Δημοκρατικός.
   Κατά την άποψή μου οι αξιωματικοί που, στο παρελθόν υπηρέτησαν την Πατρίδα τιμώντας τον όρκο τους, που ως κυβερνήτες δεν έκλεψαν, που φυλάκισαν για πολιτικούς λόγους (κακώς),λιγότερους απ' όσους ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου και που έβγαλαν τα πετρέλεια του Αιγαίου στον αέρα, δημιουργώντας μια ευημερούσα Ελλάδα, δεν αξίζει να είναι φυλακή.
   Όσο για τα δήθεν βασανιστήρια στην Γυάρο, επιμένω στην αλήθεια των όσων έγραψα όταν σε ηλικία 23 ετών έκανα την πρώτη δημοσιογραφική μου επιτυχία.
   Π.Ι.Δ.

   Διαγραφή
 6. Ξεφύγατε και χάνετε την ουσία των προβλημάτων μας. Αλλού είναι τα μεγάλα θέματα.

  (Για να επανέλθουμε στην σωστή τροχιά...) σχετικά που λέτε με το μείζον θέμα της ανυπαρξίας ποδηλατόδρομων στην πόλη μας προτείνω................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ενδιαφέροντες διάλογοι, καλή η θεματολογία σας και ιδιαίτερη η γραφή. Καλό ταξίδι, μόνο να μείνετε. Prefadoros

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ερώτηση.
  Γιατί ο ένας παίρνει 52.000 ο άλλος 120.000 και ο μεγάλος (σε ηλικία) 200.000?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευχαριστώ για την απάντησή σας, αν και δε με καλύπτει. Φυσικά και το έψαξα και κατέληξα κάπου για να κάνω αυτό το σχόλιο. Αν κατέληξα λάθος, διορθώστε με με αντίστοιχα λινκ. Χωρίς κανένα στοιχείο δε νομίζω ότι οφείλω κάτι σε κάποιον. Αδικημένος από ψευδείς κατηγορίες δυστυχώς δε μπορείς να νιώθεις αν είσαι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα πολιτικός δημοσιογράφος. Αναπόφευκτα, δε μπορεί να συμφωνεί μαζί σας όλος ο ελληνικός πληθυσμός. Το αν αξίζει κάποιος να είναι φυλακή το αποφασίζουν οι νόμοι. Το να θέλετε να ελευθερώσετε κάποιον λοιπόν, πρέπει να υποθέσουμε ότι γίνεται επειδή τον θεωρείτε αθώο. Προσπαθείτε λοιπόν να μας πείσετε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αθώοι, παραβλέποντας τις πράξεις τους (κακώς?? πταισματάκι?!) και λέγοντας ότι δημιούργησαν "ευημερούσα" Ελλάδα? Μάλλον έχουμε διαφορετικές απόψεις για το τι είναι "ευημερία". Δυστυχώς δε βρίσκω καμία ευημερία να δημιουργήθηκε από τους συγκεκριμένους. Ευημερία δε σημαίνει μόνο λεφτάκια. Σημαίνει πολλά ακόμα πράγματα. Σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία. Και όσο για τα βασανιστήρια στη Γυάρο, ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Καθότι υπάρχουν και άλλες γνώμες και άλλες μαρτυρίες πλην της δικής σας. Μάλιστα είναι πολλές και αντικρουόμενες. Και τελικά δε μου απαντήσατε πώς λέγεται αυτός που θέλει να ελευθερώσει στρατιωτικούς της χούντας. Γιατί αν δεν απατώμαι θα τον λέγαμε "φιλοχουντικό". Αλλά πάλι καλύτερη ιδεολογία είναι η δικιά μας, σωστά? Σέβομαι ωστόσο το γεγονός ότι απαντήσατε και γι' αυτό οφείλω να ευχαριστήσω. Ας περιοριστούμε στο ότι διαφωνούμε ιδεολογικώς λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πώς το είπατε αυτό κύριε Δάκογλου; "Η χούντα ΔΕΝ έκλεψε"; Η χούντα δεν έκλεψε; Η χούντα δεν έκλεψε";
  Εξακολουθείτε να μας περνάτε για ηλίθιους.
  Ρίξτε μια ματιά καλοί μου αναγνώστες σ' αυτό το λινκ για να δείτε ότι η χούντα έκλεψε!...Και παραέκλεψε!

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/lamogia-sto-xaki-ta-apisteyta-skandala-tis-xoyntas-toy-dionysi-eleytheratoy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Α! Και κάτι άλλο: Δε φυλάκισαν μόνο για πολιτικούς λόγους. Δολοφόνησαν κιόλας εν ψυχρώ, έδειραν, βασάνισαν, πάτησαν ανθρώπους με τανκς, έκαναν φάλαγγα, απαγόρευαν τη συνάθροιση άνω των 3 ή 5 ατόμων δε θυμάμαι, παρακολούθησαν με χαφιέδες, απείλησαν, εκβίασαν, απέλυσαν και άλλα τέτοια ωραία. Όλα για πολιτικούς λόγους...
  Αυτά δεν τα ανακάλυψε το δημοσιογραφικό σας δαιμόνιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Και με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google βρήκα και αυτά:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/07/2010&id=186645

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/06/20/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E/

  Μιλάμε για πολύ μεγάλα λαμόγια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Με την χουντα οι ελληνες ζουσαμε σε μια ισχυρη Ελλαδα τωρα ζουμε σε ενα αχαλινωτο μπουρδελο!!Και ετσι το καταντησε η μεγαλυτερη κοινωνικη αρωστια ο αριστερισμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή