"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί μας γαμάνε οι Αργείτες συνέχεια...

To κακό, σύντροφοι ιθαγενείς, κυρίες και κύριοι, έφτασε και στη πόλη μας. Αυτά που βλέπαμε στις τηλεοράσεις και σιχτιρίζαμε και φοβόμασταν να μην εφτάσουν ποτέ στα μέρη μας, είναι πλέον γεγονός. Μετα λύπης μου το λέω και συγχωρείστε με για το φορτισμένο μου λόγο-αλλά με πνίγει ο καημός-το Ναπλάκι μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η φιλήσυχη και μειλίχια πόλη που όλοι γνωρίζαμε. Εκεί που ήσυχο ήσυχο το κυματάκι χαιδολογιόταν με το βραχάκι και ξανά πάλι. Ποτέ.
 
το καλύτερο παγκάκι του κόσμου στο καρνάγιο Ναυπλίου

Και αυτό γιατί ομάδα νεαρών και όχι μόνο, απλύτων, αξυρίστων και αδιευκρινίστων πεποιθήσεων και ιδεών μαζεύτηκε τη Δευτέρα το βράδυ και αποφάσισε να κινήσει λέει διαδικασίες για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου στην επικράτεια της αργολικής γής. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι κακοντυμένοι συνερχόμενοι, αφού παπαγάλισαν τις γνωστές τους αντεθνικές θεωρίες περί ισότητας των ανθρώπων και των φυλών, το δήθεν φόβο που προκαλεί η προσήλωση και η αυστηρή πειθαρχία στις αξίες και τα ιδανικά της ελληνικής υπεροχής, αποφάσισαν παμψηφεί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Χωρίστηκαν δε και σε ομάδες εργασίας με σκοπό να συντάξουν μια διακήρυξη, να κινηθούν δικτυακώς, να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις και να διαπαιδαγωγήσουν τους κατοίκους  της περιοχής στις αρχές- άκουσον άκουσον- της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισονομίας. Τα Σόδομα και τα Γόμορα! Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Δευτέρα οπότε έπεται και συνέχεια.

Το παρανοικό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι ομιλούντες, μέσα στο χάος των φιλοτουρκικών τους σκέψεων ψέλλισαν πως ο φασισμός δεν κρύβεται μόνο μέσα στις διάφορες μαυροφορεμένες-ονόματα δεν λέμε, συνειδήσεις δεν θίγουμε- ομάδες αλλά είναι βασικό συστατικό και της τωρινής μας πολιτικής κατάστασης.

Δηλαδή οι άνθρωποι είναι τελείως ηλίθιοι. Είναι παντελώς βλάκες. Βλάκες και επικίνδυνοι. Τώρα που έχουμε τη τύχη σαν πόλη να βρίσκεται στο πρωθυπουργικό θώκο ο πολυχρονεμένος μας, o δικό μας  άνθρωπος Αντώνης Σαμαράς, τώρα που μπορεί να μας κάνει όλα τα χατήρια και τα ρουσφέτια όπως έκανε και με το μεγαλειώδες έργο της εκβάνθυνσης του λιμανιού της πόλης που το ανέλαβε προσωπικά, τώρα εμείς, οι σκατούλες της χώρας προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε τη πολιτική του νομιμότητα; Αυτό κάνουμε;

Λυπάμαι παιδιά αλλά αν τυχόν με διαβάζει κάποιος από εσάς να ξέρετε πως είστε προδότες της πατρίδας αλλά και της πόλης σας. Του ιστορικού και ηρωικού Ναυπλίου. Της πρώτης πρωτεύουσας του νεοελληνικού κράτους. Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη.

Και πές πως ο Σαμαράς αύριο μεθαύριο, αυτά έχει η πολιτική ζωή, χτύπα ξύλο αποχωρήσει. Και έρθει στην εξουσία η επόμενη προοδευτική δύναμη της χώρας η χρυσή αυγή. Εμείς γιατί να της έχουμε κάνει άσχημη εντύπωση;  Γιατί να νομίσουν οι άνθρωποι εξαιτίας σας πως είμαστε ανθέλληνες και προδότες; Γιατί να μην έχουμε και μείς έναν δικό μας πάνω στα κεντρικά να μας κάνει κουμάντα; Γιατί να χάσουμε προνόμια που κατά το παρελθόν έδωσαν ανάσες στη περιοχή μας όπως άδειες ταξί, άνοιγμα δρόμων, απαλλαγή αγροτικών χρεών και άλλα παρόμοια που έχει προσφέρει ή μπορεί στο μέλλον να προσφέρει ο φασισμός στο τόπο μας;

Πρέπει να αφυπνιστεί ο λαός του Ναυπλίου, που λέει και ο Πολύδωρας Δάκογλου, και να σταματήσει άμεσα αυτή η ανοησία που καταστρέφει το κύρος της πόλης και το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς οι Ναυπλιώτες είμαστε στη πλειοψηφία μας οικογενειάρχες και φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν έχουμε καμία σχέση με ανατρεπτικά στοιχεία και επαναστατικές ιδέες. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές για να μην έχουμε περαιτέρω μπελάδες.  Εν ανάγκη, και μιάς που είναι και σημείο των καιρών, ας κινηθούν οι ίδιοι οι οπαδοί της χρυσής αυγής και να καταστείλουν εν τη γεννέση της, τώρα που είναι νωρίς, προτού απλωθεί σαν το καρκίνο μέσα στη κοινωνία μας, την αντεθνική κινητοποίηση που θίγει  το πολιτικό και οικονομικό σύστημα όλης της χώρας. Έξυπνοι είναι, μορφωμένοι είναι, κάποιο τρόπο θα βρουν.

Y. Γ 1: Την ώρα που οι ανόητοι Ναυπλιώτες στήνανε το πανηγυράκι τους και αμαυρώνανε πανελληνίως την εικόνα της πόλης,  στο Άργος ο βουλευτής του Πασοκ κύριος Μανιάτης, ξεκίνησε με τη παρουσία 80 ολόκληρων ατόμων την ανανέωση του πανελληνίου σοσιαλιστικού κινήματος στο νομό. Εντάξει το κίνημα μπορεί να μη τιμάτε ιδιαιτέρως και διαχρονικά από τους ιθαγενείς πολίτες λόγω της μεγάλης αγάπης τους στη λαική δεξιά, παρόλα αυτά αποτελεί κι αυτό ένα σημαντικό στήριγμα της αστικής μας δημοκρατίας και των θεσμών. Πασοκ σου λέει ο άλλος. Ιστορία.  Άρα το Άργος  πρωτοπόρησε άλλη μια φορά στην ανανέωση των ιδεών του τόπου και στη πρόοδο των διαχρονικών του αξιών. Οπότε ας μην αναρωτιόμαστε εμείς  γιατί μας γαμάνε διαρκώς οι  Αργείτες;

Υ.Γ 2 : Οι χρυσαυγίτες γιατί άνοιξαν γραφεία απέναντι από το παλιό αστυνομικό τμήμα της πόλης;  Για να θυμηθούμε τα παλιά τα χρόνια;

4 σχόλια:

 1. Άλλο Πολύδωρας και άλλο Πολύδωρος. Άλλο ΚΥΠ και άλλο ΕΥΠ.

  ένας κακοντυμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή πάνω που διορίστηκε όλη η Καλαμάτα στο Αρχαιολογικό και τώρα ήταν η σειρά μας?!? Τόσος μαζοχισμός και αυτοκαταστροφή πια? Και σεις ρε νεολαίοι, που άνοιξε η πρόοδος η ίδια γραφεία, αντί να πάτε μια ανθοδέσμη, αντί να στρώσετε ένα χαλί, αντί να πάει η Μελίνα να απαγγείλει/παίξει πιάνο, τέτοια κάνετε? Βρε φωτιά θα πέσει να μας κάψει... Πού είναι ο ξένιος Δίας (όχι ο καινούριος, ο παλιός), πού είναι λίγο γλυκό του κουταλιού? Τέτοια σας μαθαίνανε οι μανάδες σας, ανθέλληνες, προδότες? Αίσχος! Να πάτε να τα κάψετε μόνοι σας τα γραφεία σας, που μου θέλετε και συνεδριάσεις κάθε Δευτέρα...
  (πολύ ήθελα να έρθω κι εγώ εχθές, με δευτερεύουσα μυστική αποστολή να εντοπίσω το "Παλαμπούρτζι", δυστυχώς έχω αμυγδαλίτιδα. Αν δεν αυτοκαταστραφείτε, τα λέμε τις άλλες Δευτέρες)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άσχετο με το θέμα αλλα οτνως αυτό είναι το καλύτερο παγκάκι του Ναυπλίου. Εκει αράζω που και που, χαζευω , τραβάω καμιά φώτο, κάνω και κανένα τσιγαράκι πονηρό !

  Έχουν τέτοιο παγκάκι στο Άργος? Αρχίδια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο: Πρώτον δεν ήταν "ομάδα" αλλά πάνω από 80 άνθρωποι (τόσους μέτρησα εγώ που πέρασα για μισή ώρα λόγω άλλων υποχρεώσεων) και απ΄ότι έμαθα πέρασαν και κάμποσοι ακόμα και πριν και μετά, οπότε βάζω 100 στο περίπου και το τυλίγω.
  Δεύτερον ήταν και πολλοί Αργείτες (κάτι που δείχνει το μέγεθος της αντίδρασης του κόσμου), αλλά ήταν και πολλοί Ναυπλιώτες.
  Αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή