"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μια καινούρια δημοτική παράταξη ανατέλλει

Σύντροφοι ιθαγενείς, αυτόχθονες κωλοπλένηδες! Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες. Τόσο σαν χώρα όσο και σαν πόλη. Παρατηρούμε πως οι δημοτικοί άρχοντες που εκλέξαμε κατόπιν ωρίμου σκέψεως, με καθόλου κομματικά και ραγιάδικα κριτήρια,  αναλογιζόμενοι τον βαθύ τους πολιτικό λόγο και την έμπειρη πολιτική τους σκέψη, αν και φαινόντουσαν ξεκάθαρα οι καλύτεροι του τόπου μας, δυστυχώς είναι κατώτεροι των εκτάκτων περιστάσεων. Το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε από τους αναπευτικούς πάντοτε καναπέδες μας ένα πλήθος αλληλοκατηγοριών αναμετάξυ των που αποκαλύπτουν ένα παρασκήνιο βρώμικο και απεχθές. Για να είμαστε ρεαλιστές λοιπόν οι  μοναδικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε σαν πόλη είναι αυτός ο νεαρός κύριος με το τέζα λίγδα-ζελεδιασμένο μαλλί, ο αποκαλούμενος και Ιζνογκούντ της πόλης λόγω της ξεκάθαρης επιθυμίας του να προεδρεύσει σε δημοτικό συμβούλιο και ο άλλος κύριος που τελείωσε κάποτε άδοξα τη νομαρχιακή του θητεία και μας θυμήθηκε. Δεν αναφέρω τους εναλλακτικούς κυρίους της αποκαλούμενης και «άλλης πρότασης» καθώς μπορεί να περνάμε δύσκολα αλλά δεν τρελαθήκαμε ακόμη τόσο ώστε να δώσουμε τα ηνία του ιστορικού μας δήμου σε ανθρώπους περιέργων κοινωνικών φρονημάτων, κουμουνιστογενών αποκλίσεων  και κουλτουριάρικων πεποιθήσεων που άλλωστε δεν καταλαβαίνουμε.

Η πόλη επομένως χρειάζεται εγχείρηση διαρκείας. Χρειάζεται να βρεθούν φρέσκιες ιδέες και άνθρωποι για να καταφέρουν να επαναφέρουν το Αναπλάκι μας στο μεγαλειώδες ιστορικό του παρελθόν. Να γίνει ξανά το Ναύπλιο μια πόλη που ακτινοβολεί πολιτισμό και αξίες.

Το Παλαμπούρτζι, αναλογιζόμενο τη βαριά ευθύνη που του αναλογεί, όπως στο καθένα μας αναλογεί,  έχει να προτείνει στο κόσμο της πόλης μια δέσμη μέτρων που θα μπορούσαν να φέρουν το ξημέρωμα μιας νέας, προοδευτικής και ένδοξης εποχής, και να σταματήσει τη σαπίλα που μας κατατρώει τα σωθικά, αρκεί βεβαίως να βρεθούν οι κατάλληλοι και πρόθυμοι άνθρωποι.

Μέτρο πρώτο. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες αξιοκρατικής πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ ενός γεροδεμένου Δημίου στη νησίδα Μπούρτζι για να καθαρίζει όσους δεν γουστάρουμε και μας την σπάνε. Κάποιον που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, το γείτονα που μας πετάει νερά ή κάνει φασαρία ή και ακόμη τον ανταγωνιστή μας σε κάποιο επάγγελμα.  Το τσεκούρι του δημίου πρέπει να είναι κοστολογημένο από τα δημοτικά τέλη και η καστρινή νησίδα να φιλοξενεί την οικογένεια του νεαρού για να μη νιώθει αποκομένος από την ναυπλιακή κοινωνία. Με αυτό το μέτρο κερδίζουμε διπλά. Και χαλαρώνουμε το κεφάλι μας από ανεπιθύμητους μαλάκες που ζούνε μεταξύ μας και ξαναδίνουμε ζωή στο παρατημένο από όλους τους φορείς Μπούρτζι μας.
 
 
Μέτρο δεύτερο. Επανεργοποίηση των πέντε κανονιών στη παραλία, τα λεγόμενα και 5 αδέλφια με στόχο τη καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων στα όμορφα νερά του Αργολικού και φυσικά τον έλεγχο λαθρομεταναστών. Το μπαρούτι και οι ο οβίδες θα προκύψουν επίσης από τα δημοτικά τέλη και οι χρήστες των κανονιών θα προκύψουν από τοπικό διαγωνισμό στο counter strike.

Μέτρο τρίτο. Τοποθέτηση ειδικής φρουράς στο Κάστρο του Παλαμηδιού, κάτι σαν τοπικής εθνοφυλακής, με τη συνοδεία φυσικά των οικογενειών τους. Στόχος αυτού του μέτρου είναι η άμεση επέμβαση της φρουράς σε περιπτώσεις παράνομων δραστηριοτήτων όσο η τοπική και δημοτική χωροφυλακή συνεχίζει να κοιμάται και να πραγματοποιεί αλκοτέστ σε γνωστούς και  αδιάβατους για τους μεθυσμένους δρόμους ενώ τα παιδιά της πόλης πεθαίνουν από πρέζα αβοήθητα σε πάρκα και στενά. Επίσης το μέτρο θα ξαναδώσει ζωή στο κάστρο του Παλαμηδιού, θα μειώσει την ηλεκτρική ενέργεια που δαπανάται καθώς το κάστρο θα φωτίζεται μόνο με δάδες, πράγμα εξαιρερικά ρομαντικό,  και θα αποτελέσει ένα αφ’ υψηλού παρατηρητήριο-ορμητήριο  από τα όπισθεν της πόλεως ( βλ. κόλπο Καραθώνας)

Μέτρο τέταρτο. Μετά το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου πρέπει να δημιουργηθεί ένα τάγμα Μαγισσών, που να ταιριάζει και με τη νεωτεριστική μεσαιωνική εικόνα της πόλης, το οποίο θα διαθέτει τα καλύτερα μαντζούνια, βοτάνια και ξόρκια για την αντιμετώπιση πάσας νόσου και πάσας μαλακίας. Οι νεαρές κορασίδες θα διοριστούν μέσω κλήρωσης ενώπιον όλων των κατοίκων.

Μέτρο πέμπτο. Ξαναχτίσιμο του τείχους που περιφρουρούσε παλιότερα τη πόλη με σκοπό την είσοδο των Αθηναίων Τσιμεντόβλαχων και των διαφόρων κατοίκων των περιχώρων κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου. Οι ξένοι τουρίστες θα μεταφέρονται με δημοτικό ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Ακροναυπλίας. Οι υπόλοιποι που θα περνάν τον έλεγχο θα συνεχίζουν οδικώς στο εσωτερικό της πόλης. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε στο ελάχιστο των αριθμών των αυτοκινήτων και οι αυτόχθονες θα βρίσκουμε να παρκάρουμε όπου θέλουμε και όποτε θέλουμε. Θα επιτρέπονται και οι σπινιές εντός του άστεως.

Μέτρο έκτο. Διορισμός τάγματος νεροκουβαλητών από τη πηγή της αγίας Μονής με σκοπό να έχουμε όλοι οι κάτοικοι καθαρό και δωρεάν νερό χωρίς δηλητηριάσεις και άλλες παρενέργειες. Αρκεί βεβαίως και οι βοσκοί της περιοχής να μην πετάν τις αφοδεύσεις των ζωντανών τους εντός της πηγής ( όπως ακούγεται). Το τάγμα των νεροκουβαλητών θα διοριστεί και αυτό μέσω ΑΣΕΠ.

Αυτά τα όλιγα προσέφερα ως όφειλα για το καλό και την ευημέρια όλων μας. Δεν αρκούν όμως αυτά. Σπουδαίες σκέψεις και υλοποιήσιμες έχουμε όλοι μας. Το μόνο που απομένει είναι αυτές οι σκέψεις να φανερωθούν, να εμπλουτιστούν, να αυξηθούν και να βρεθούν οι άξιοι και έμπειροι άνθρωποι να τις υλοποιήσουν. Μια καινούρια δημοτική παράταξη ανατέλλει. Μια καινούρια αρχή.

 

4 σχόλια:

 1. Από σκέψεις όλο και κάτι θα μου έρθει , αν και σε γενικές γραμμές τα βασικά τα κάλυψες !
  Τον τίτλο του κόμματος όμως τον σκαρφίστηκα :

  Προοδευτική (διότι είμαστε και τέτοιοι)
  Αντικομουνιστική (διότι προοδευτικός χωρίς αντικομουνιστής δεν υφίσταται)
  Παράταξη (διότι θα περπατάμε σε τέτοια. Όλοι ΟΛΟΙ εχέρθουτου!)
  Αυτοχθόνων (ιθαγενείς είμαστε όλοι)
  Κωλοπλένιδων (Τοπική οργάνωση άλλωστε)
  Ισνογούντ (διότι όλοι οι συμμετέχοντες θα θέλουμε να προεδρεύσουμε του κόμματος κατά βάθος )


  Όλο μαζί? Καλά καταλάβατε Π.Α.Π.Α.Κ.Ι !
  Με σήμα .........


  δεν ξέρω βρείτε και σεις τίποτα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιζνογκούντ!!!

  Φοβερό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όντως...θα υπάρξει με τη πρώτη αφορμή σχετικό αφιέρωμα στο θέμα.

   Διαγραφή
 3. Όσον αναφορά το τέταρτο προτεινόμενο μέτρο, περι μαγισσών και νεαρών κορασίδων που αξιοκρατικά θα διοριστούν μέσω κληρώσεως υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι για την εγγυημένη αποτελεσματικότητα των ξορκιών, ιδιαίτερα δε εκείνων υπέρ υγείας και ευημερίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγνότητα των εν λόγω κορασίδων. Κρίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε πως θα διασφαλιστεί αυτό το χαρακτηριστικό των κορασίδων???

  ΑπάντησηΔιαγραφή