"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Μια χρωστούμενη επανόρθωση στον κ. Γαλανόπουλο

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το Παλαμπούρτζι ανήρτησε ένα κείμενο με τίτλο "Αναπλιώτικο Φτυάρι".
Το κείμενο επιθυμούσε να σατυρίσει την ναυπλιώτικη νοοτροπία του κουτσομπολιού και του κακού λόγου απέναντι σε οποιονδήποτε αυτόχθονα καταφέρνει μιά επιτυχία εκτός πόλεως. Ήθελε να δείξει κλιμακωτά πως απο τον φαινομενικό "καλό" λόγο του ντόπιου κλιμακώνεται ένας λόγος αρνητικός που καταλήγει να είναι υβριστικός μεταξύ παρεών και ψιθύρων λόγω ζήλειας και μικροαστισμού. Το αντικείμενο της σάτυρας του κειμένου ήταν επομένως το πρότυπο του κουτσομπόλη και κακοπροαίρετου Ναυπλιώτη.
Δυστυχώς, θύμα του κουτσομπολιού ήταν η επιτυχία του συγκροτήματος του κυρίου Γαλανόπουλου σε μουσικό διαγωνισμό πανελληνίας εμβέλειας. Το Παλαμπούρτζι πιάστηκε απο αυτή την επιτυχία και προσποιούμενο, μάλλον αποτυχημένα, το πρότυπο του Ναυπλιώτη που βρίσκει πάντοτε κακό λόγο να πεί, ξεκίνησε μια σειρά αρνητικών σχολίων, κουτσομπολιών και στο τέλος ύβρεων που αφορούσαν την επιτυχία του νεαρού αλλά δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με τη πραγματικότητα και την αλήθεια. Όλα όσα γράφτηκαν ήταν αντικείμενο της φαντασίας του γράφοντος για να εξυπηρετήσει τους λόγους της σάτυρας και να αναδείξει το μέγεθος της ζήλειας που επικρατεί μερικές φορές στους κόλπους της κοινωνίας μας αλλά και τα "τέρατα- φήμες"  που λέγονται κατα καιρούς στη πόλης μας.
Μάλλον το Παλαμπούρτζι το έκανε αποτυχημένα και φάνηκε πως όσα αρνητικά λέχθηκαν για το νεαρό και το συγκρότημα του ήταν αληθινά ενώ δεν ήταν.
Το Παλαμπούρτζι επομένως ζητάει συγνώμη απο τον νεαρό, το συγκρότημα, τις οικογένειες των παιδιών, τους στενούς φίλους και γνωστούς που αναστατώθηκαν με τις λανθασμένες διατυπώσεις του γράφοντος και δηλώνει ξεκάθαρα πως όλα όσα λέχθηκαν σε εκείνο το κείμενο είναι μή αληθή και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις πραγματικές απόψεις του γράφοντος.

Το κείμενο δεν είναι πλέον μέρος των κειμένων του blog.

 

2 σχόλια:

 1. λοιπόν, η συνομιλία προφανώς δεν καταλήγει πουθενά. ευχαριστώ όλους όσους γνωρίζοντας πως δεν έχω στόχο να βλάψω κανέναν και ότι κάνω το κάνω γιατί μ' αρέσει να γράφω και αγαπάω τη πόλη μου, συμμετείχαν σε αυτή το διάλογο. υπόσχομαι πως θα συνεχίσω το μπλογκ μου στο ίδιο ύφος αποφεύγοντας τα φάλτσα και τις παρεξηγήσεις, όπως θέλω και αυτοί να συμμετέχουν στα σχόλια, να παρεμβαίνουν, να μιλάνε και γιατί όχι να γράψουν και αυτοί κάτι για τη πόλη τους. Το θέμα απο τη πλευρά μου θεωρείται λήξαν. Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα και βεβαίως όχι η ασυδοσία. Να τα βρούμε εδώ και ας λήξει.Το μπλογκ προχωράει όπως προχωράει και τη καριέρα του το παλικάρι που όσο και να φαίνεται απίστευτο, ήθελα να το στηρίξω δείχνοντας στους πολίτες της πόλης τί ακριβώς δεν πρέπει να κάνουν( που συνήθως το κάνουν, δηλαδή κράξιμο). Τέθηκε με λάθος τρόπο; Ίσως.

  Θα αφήσω κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι αργά το βράδυ και μετά τα σχόλια θα τα σβήσω. Η ανάρτηση θα μείνει για να μου θυμίζει τί δεν πρέπει να κάνω. Την αυτοκριτική μου νομίζω την έκανα επαρκώς και απο δώ και πέρα θα κρίνω με το κλασικό ύφος του μπλογκ ότι δημοσιεύεται, λέγεται και δείχνεται στη πόλη και τίποτα περισσότερο. Μου αρκούν για να κάνω αυτό που θέλω.

  Σας αγαπάω όλους, ακόμη και τον ανώνυμο( που μάλλον κάνει trolling) όπως λέει και η dimi.

  φιλιά σε όλους τους κωλοπλένηδες της υφηλίου, δηλαδή εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. aaaa!!!τα λέμε στις επόμενες αναρτήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή