"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Φόλα στους "χριστιανούς"

Δόξα τω Θεώ σε αυτή τη πόλη που πατούμε και περιφερόμαστε υπάρχουν άνθρωποι με αυξημένη κοινωνική συνείδηση και πατροπαράδοτη χριστιανική παιδεία.


 
Σαν τους χθεσινούς κατοίκους της Πρόνοιας Ναυπλίου που αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να πράξουν αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και καιρό το κράτος, ο δήμος και η συντεταγμένη πολιτεία γενικώς. Να μας απαλλάξει επιτέλους απο τα ζωντανά και κατοικίδια που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και κάποιοι ανόητοι, σιχαμεροί και στείροι συνεχίζουν να ταίζουν και να συντηρούν ανάμεσα μας.

 

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν απο το Παλαμπούρτζι για τους ενεργούς πολίτες της περιοχής που έριξαν το δηλητήριο και ξεκοίλιασαν μια και καλή τον εχθρό. Συγκεκριμένα του μούρλαναν τον εγκέφαλο, του έγδαραν όλα τα εσωτερικά όργανα, του μάτωσαν τα σωθικά και το ανάγκασαν να τα αφοδεύεσει για να είναι σίγουρη η τελική τους επικράτηση. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο άνθρωπος είναι ανώτερο είδος. Πιο έξυπνο και πιο εξελιγμένο. Και δεν υπάρχει κάποια λογική που να τον αναγκάζει να συμβιώνει παρέα με κατώτερα είδη. Και κυρίως είδη που δεν έχουν να του προσφέρουν και δεν έχει να κερδίσει τίποτα απολύτως συναναστρεφόμενος μαζί τους. Αντιθέτως. Του βρωμίζουν επανηλλειμένως τους δημόσιους χώρους, θορυβούν συνεχώς στις ώρες τις κοινής του ησυχίας, τον γεμίζουν αρρώστιες και του τρώνε το φαί και τα σκουπίδια.

 

Πέρα όμως απο τη πρακτική οπτική του θέματος υπάρχει και η χριστιανική. Όπως όλοι θέλω να πιστεύω γνωρίζουμε, ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο σαν το κυρίαρχο όν πάνω στο πλανήτη. Τον έπλασε της 6η μέρα ξέχωρα απο τα άλλα όντα και μάλιστα «κατ΄εικόνα και ομοίοσι» του ίδιου του Θεού. Αυτό το μοναδικό προνόμιο που νέμεται ο άνθρωπος εδώ και τόσα χρόνια, απο τη δημιουργία του βασικά, δεν είναι δυνατόν να μην εξαργυρωθεί με κάποιο τρόπο. Και ο πιο φυσιολογικός τρόπος για να εξαργυρωθεί είναι φυσικά η κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στη φύση και η διαμόρφωση της κατά βούληση του ιδίου. Τα ζωντανά επομένως, καλά-χρυσά δεν λέω, χρειάζονται στο κόσμο μας για να βοηθάνε στις δουλειές μας. Να μας εξυπηρετούν. Να λειτουργούν σαν εργαλεία μας. Γι αυτό θέλαμε τα γαιδουράκια να μας κουβαλούν τα πράγματα, τα προβατάκια να μας δίνουν μαλλί και γάλα, τα γατάκια να μας κυνηγάνε τα ποντίκια και τα σκυλιά να μας φυλάν τα ζά και τις περιουσίες. Και πάει λέγοντας. Ο πολιτισμός όμως εξελίχθηκε και καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι λειτουργίες των ζώων μας είναι πλέον άχρηστες. Και εξ’ αυτού άχρηστα είναι και τα ίδια τα ζώα στο κόσμο μας.  Επιπροσθέτως, ξέχασα να το αναφέρω, ο Θεός μόλις μας έπλασε κατά τας Γραφάς φύσηξε μέσα μας «ψυχήν ζώσαν». Κοινώς σε εμάς, και μόνο σε μάς, ο Θεός μας έδωσε ψυχή. Ενώ τα ζώα τα άφησε άψυχα και άβουλα, χωρίς αισθήματα κι ορέξεις, κενά όντα. Οπότε δεν πάνε να γαμηθούνε τα μαλακισμένα;

 
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στους ενεργότατους χριστιανούς πολίτες της Πρόνοιας που πέταξαν το δηλητήριο. Οι σπαραχτικές φωνές των ζωντανών λίγο πριν το τέλος ας συνοδεύουν για πάντα τα όνειρά τους.
 
Υ.Γ θερμά συγχαρητήρια και στη επίσημη Εκκλησία του Νομού που διαχρονικά κατακλύζει το τύπο και τα κηρύγματά της επι του θέματος.

4 σχόλια:

 1. Ξεφτίλες... ντροπή σας. Έλεος σε αυτή την πόλη με τις φόλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέλησα να γράψω κάτι πραγματικά προσβλητικό για το υποκείμενο που έκανε αυτή την δουλειά. Αλλά τα λόγια δεν είναι αρκετά.

  Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι ξέρουν ποιος είναι. Ίσως μία επικήρυξη να ήταν χρήσιμη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να τον επισημάνουμε. Λίγα χρήματα αρκούν.

  Δείξτε λίγο έλεος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. eleos.....
  anandroi ke diloi aftoi pou to diepraksan
  alla giati ekferese ke katigoris hriastianous???
  an itan mousoulmanoi????dikeologounte????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οχι,,, δεν δικαιολογούνται απλά κατα γενική παρατήρηση φόλες στη πόλη πετάνε κάτι κωλόγριες και σκατόγεροι που στο παίζουν και καλοί χριστιανοί. ειρωνεία είναι.

   Διαγραφή