"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Το καραφλό παιδί


Έφτασε επιτέλους η ώρα, που οι οχτροί του μπλογκ, αυτοί που ψελλίζουν με μασημένα λόγια την δήθεν υποκειμενικότητα των απόψεων του και τη μεροληπτική στάση του απέναντι στην αριστερά, θα κρυφτούν κάτω από το χαλάκι της εξώπορτάς τους. Γιατί το Παλαμπούρτζι έχει σήμερα τη τιμή να παρουσιάζει και να σχολιάζει τις δηλώσεις του καραφλού δαίμονα βουλευτή της τρισκατάρατης αριστεράς κυρίου Δημητρίου Κοδέλα, σχετικά με τη τύχη του στρατοπέδου της πόλης.

Τί μας είπε επομένως ο καραφλός βουδιστής γκουρού της πολιτικής στις πρόσφατες δηλώσεις του;

Αρχικά μας είπε και σωστά πως είναι λάθος της κυβέρνησης να σχεδιάζει κρυφά και να ανακοινώνει ξαφνικά αποφάσεις που αφορούν τοπικές κοινωνίες. Αυτό δείχνει ύποπτα και υπόγεια σχέδια και καμία διάθεση συννενόησης με τις κοινωνίες αυτές.

Ο καραφλός δαίμονας με τα γουρλωτά μάτια όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρει τους δυό πιθανούς λόγους που η κυβέρνηση προέβη στην απόφαση κλεισίματος του στρατοπέδου.
 

Ο πρώτος λόγος είναι φυσικά η θέληση της κυβέρνησης να μετατρέψει το στρατόπεδο σε χώρο μάζωξης μεταναστών. Και πού είναι το πρόβλημα; Αν αναλογιστούμε κιόλας τις δηλώσεις του λογίου χριστιανορθόδοξου και επίσης καραφλοδαίμονα βουλευτή της Χρυσής Αυγής κυρίου Παναγιώταρου για μετατροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης άπορων ελλήνων γίνεται σαφές πως ο κύριος Κοδέλας, όντας Αργείτης, ζηλεύει τη μεγάλη τύχη των αυτόχθονων κωλοπλένηδων και την extra κρατική περιποίηση που θα έχουν αφού θα βρίσκονται πιο κοντά στα γευστικότατα συσσίτια και την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα προσφέρει το θαυμάσιο στρατόπεδο συγκέντρωσης της πόλης μας.

Ο δεύτερος λόγος είναι επίσης προφανής και πρόκειται για την θέληση της κυβέρνησης να πουλήσει και να εκποιήσει τα φιλέτα-οικόπεδα του στρατοπέδου. Και εδώ δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Δηλαδή τί θέλετε να κάνει η δόλια η κυβέρνηση μας κύρ- Μήτσο μας για το στρατόπεδο του νομού; Να το αφήσει ως έχει; Δηλαδή εσάς σας φαίνεται λογικό να υπάρχει εν μέσω οικονομικής κρίσης ένα στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στο κέντρο της χώρας; Και φυσικά θα το πουλήσει, αν δεν το κάνει πρώτα στρατόπεδο συγκέντρωσης αναξιοπαθούντων. Αφού δεν έχει εναλλακτική πρόταση. Μήπως έχετε εσείς κάποια εναλλακτική πρόταση να διατυπώσετε;

Λέω εσείς, που ανήκετε και σε έναν προοδευτικό χώρο που σκοπεύει και να κυβερνήσει άμεσα όπως φαίνεται, έχετε σκεφτεί ή εκπονήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο αξιοποίησης του χώρου μακριά από ιδιωτικοποιήσεις και περισυλλογή ανθρώπινων σωμάτων; Εκεί στη σύσκεψη που λέτε ότι θα πάτε με τον υφυπουργό ΥΠΕΘΑ, πρόκειται να αντιπροτείνετε κάτι συγκεκριμένο ή θα αναλωθείτε στη γενική ρητορεία του μη κλεισίματος του στρατοπέδου όπως ακριβώς θα κάνουν και οι εδώ πολιτικοί σας αντίπαλοι;

Γιατί το στρατόπεδο μπορεί να κλείσει αλλά ως γνωστόν μπορεί να αξιοποιηθεί και να γίνει δεκάδες πράγματα. Όπως λειτουργικές και μαζεμένες δημόσιες υπηρεσίες. Χώροι αναψυχής, διασκέδασης και άθλησης. Δημοτικά κάμπινγκ. Μουσειακοί χώροι. Κινηματογράφοι. Θερινοί και χειμερινοί. Καφετέριες. Πάρκα. Ζωολογικοί κήποι. Κούνιες και πλατείες. Μπαράκια. Εργατικές κατοικίες. Φοιτητικές λέσχες. Πανεπιστημιακοί χώροι και πολλά άλλα.

Μήπως μιας που είστε και αριστερός να τα σκεφτείτε όλα αυτά πριν αναλωθείτε και εσείς στην ετοιματζίδικη συνταγή του παλαιοκομματικού συστήματος; Γιατί και αυτή η δόλια η κεντρική εξουσία όπως γνωρίζουμε, πάσχει από προτάσεις και από φαντασία. Μήπως να τη βοηθούσατε λίγο; Και αν σας πει όχι, μη φοβάστε, θα κατεβούμε μαζί στους δρόμους σύντροφε.

7 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. γιατί θάνατος ρε ψηλέ...δηλαδή αν ο κοδέλας θάνατος τότε στους υπόλοιπους τί πρέπει να κάνουμε;

   Διαγραφή
  2. Θάνατος και στους υπόλοιπους. . .

   Διαγραφή
 2. Οι άλλοι είναι χορτάτοι και χρήζουν δίαιτας αδυνατίσματος.
  Τούτοι είναι πεινασμένοι και χρήζουν δίαιτας πάχυνσης.
  Οπότε Δ Ι Α Ι Τ Α σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέρα από την πλάκα, μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το γαϊδούρι.
  Άλλωστε, αν, λέμε τώρα, έδιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση το χώρο του ΚΕΜΧ, τότε θα γινόταν σκοτωμός για το τι θα γίνει. Προτάσεις υπάρχουν, ανάλογα βέβαια με την ιδεολογικοπολιτική αφετηρία και στόχευση καθενός. Το θέμα μόλις τώρα ανοίγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή