"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

παράλληλη πραγματικότητα


Φήμες έχουν αναστατώσει τους αστυνομικούς και όχι μόνο κύκλους της πόλης περί σύστασης ναυπλιώτικης τρομοκρατικής οργάνωσης νέων με άγνωστους προς το παρόν ιδεολογικούς προσανατολισμούς. Το νέο έχει φτάσει και στα αυτιά μεγαλοαστών της πόλεως που ανησυχούν για την ασφάλεια τους και για τη προστασία της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Από πηγές των τσακαλιών της ναυπλιώτικης αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μάθαμε πως το πρώτο χτύπημα των νεαρών θα είναι η αρπαγή του αγάλματος του Όθωνα στη πλατεία δημαρχείου. Οι νέοι θέλουν να δείξουν έτσι με συμβολικό τρόπο την σύνδεση του κινήματός τους με την Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862. Γι αυτό το λόγο η αστυνομία αποφάσισε προληπτικά να φυλάει νυχθημερόν το άγαλμα του τέως και τους γύρω χώρους με μια διμοιρία των ματ, κρυμμένους αστυνομικούς και σνάιπερς στα κεραμίδια των εγγύς σπιτιών. Επίσης για κάποιο χρονικό διάστημα απαγορεύτεται η διέλευση χωρίς επίδειξη ταυτότητας στο μεγάλο δρόμο και τους καθέτους αυτού.
 
τρέμει η καρέκλα του μεγαλειωτάτου
 

Το κρυσφήγετο και οπλοστάσιο της ομάδας πιθανολογείται πως βρίσκεται στις μυστικές στοές και σήραγγες του Παλαμηδίου, της Ακροναυπλίας και της Άρειας γι αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό από τις διωκτικές αρχές και την  αρχαιολογική υπηρεσία. Οι έλεγχοι στους δρόμους θα είναι συστηματικοί γι αυτό χρειάζεται η υπομονή σας και η συνεργασία σας.

Επίσης για αόριστο διάστημα θα επιτρέπεται αιφνιδίως και χωρίς εισαγγελικό χαρτί ο έλεγχος στα σπίτια των αυτόχθονων ιθαγενών για παρακολούθηση υπόπτων. Άρεται επίσης και το τηλεφωνικό απόρρητο των κατοίκων ενώ κάθε χρήσιμη πληροφορία για την αποκάλυψη της ομάδας θα ανταμείβεται επαρκώς.

Εγκέφαλος και πνευματικός καθοδηγητής της ομάδας πάντως θεωρείται από πολλούς ο βουλευτής της νέας δημοκρατίας κύριος Ανδριανός καθώς  ο χαιρετιστήριος λόγος του στα εγκαίνια του συμποσίου για την Ναυπλιακή Επανάσταση θεωρείται ο ιδρυτικός λόγος της οργάνωσης και το σάλπισμα της δράσης.

 

Ακολουθούν απόσπασματα που το αποδεικνύουν…

 

«ανήκουμε σε μια ιστορική πορεία που έρχεται από το παρελθόν και θα συνεχιστεί στο μέλλον, συνδέοντας τους ανθρώπους και τις γενιές ενός λαού με άρρηκτους δεσμούς συνέχειας και ευθύνης».

 

«Οι διχόνοιες, ο λαϊκισμός, αλλά και η αδιαφορία της εξουσίας απέναντι στις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών, μας οδήγησαν κάθε φορά σε δύσβατα μονοπάτια. Σήμερα, είναι πιεστικά αναγκαίο να θωρακιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα έναντι αυτών των θανάσιμων κινδύνων».

 

Λόγος ύποπτος, αμφίσημος και προπαγανδιστικός.

 

Για οτιδήποτε νεότερο το Παλαμπούρτζι θα βρίσκεται στις επάλξεις της αντικειμενικής ενημέρωσης. Μέχρι τότε τα μάτια σας δεκατέσσερα και να παρακολουθείτε προσεχτικά εσάς και τους γύρω σας.

1 σχόλιο: