"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

O Ιζνογκούντ της πόλης

Aν κάποιος ξεχώρισε από τη συνεδρίαση των τοπικών αρχόντων την Παρασκευή, για το μείζον ζήτημα του στρατοπέδου της πόλης, δεν  είναι άλλος από τον μεγάλο πολιτικό άνδρα και υποψήφιο για πάντα δήμαρχο της πόλης κύριο Γραμματικόπουλο, τον αποκαλούμενο και Ιζνογκούντ του Ναυπλίου ( θέλω να γίνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου).


Ποιος είδε τον Ιζνογκούντ λοιπόν και δεν τον φοβήθηκε, σύντροφοι ιθαγενείς, στη συνεδρίαση της παρασκευής. Ντυμένος στη πένα, όπως αρμόζει, με το γνωστό ακούνητο και γλιτσέ μαλλί, πήρε το λόγο και μίλησε με πάθος εκ μέρους όλων των Ναυπλιωτών, δημιουργώντας γενικό ξεσηκωμό.
Ο λόγος του ήταν πέρα από φλογερός, γεμάτος πολιτική μεστότητα και ρεαλισμό. Ένα μικρό απόσπασμα που κυκλοφόρησε στα τοπικά μπλογκς αρκεί για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του…


«…Κάποιοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να διαλύσουν το Ναύπλιο αποψιλώνοντάς το από υπηρεσίες και διοικητικές δομές. Τους στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα. Τα παιχνίδια με την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος, το ιστορικό Ανάπλι, τελειώνουν εδώ. Έφτασε η ώρα να δοκιμάσουν την πραγματική δύναμη της ιστορικής αυτής πόλης, η οποία θα συνοδεύεται με την ενεργοποίηση του νομικού μας οπλοστασίου και κυρίως του ειδικού βάρους του Ναυπλίου και των δημοτών του...».

 

Κοινώς με το Ναύπλιο δεν παίζουμε κυρίες και κύριοι, σύντροφοι ιθαγενείς. Καιρό τώρα είχαμε παρατηρήσει αόρατα αθηναικά συμφέροντα που μας κοιτάγαν μοχθηρά και ζηλιάρικα επειδή τους πήραμε τη πρωτοκαθεδρία σαν πρωτεύουσα αλλά δεν μιλάγαμε. Κάναμε όλοι τους μαλάκες. Αλλά ως εδώ. Τέρμα.  Οι άνθρωποι αυτοί, διακατεχόμενοι προφανώς από σύνθετα κόμπλεξ προσπαθούν να διαλύσουν διοικητικά τη πόλη μας διώχνοντας μία μία σημαντικότατες δημόσιες υπηρεσίες , όπως το στρατόπεδό μας. Το καμάρι μας. Όταν εμείς όμως είμασταν πρωτεύουσα, αυτοί βόσκαγαν στα λασπόνερα της αττικής γής. Οι τσιμεντόβλαχοι. Οι τίποτα. Το κράτος των Αθηνών είναι πολύ μικρό μπροστά μας και θα ηττηθεί. Εμείς, οι ηρωικοί και ένδοξοι Ναυπλιώται, με την ενεργοποίηση του νομικού μας οπλοστασίου (!!!) και την αδιαμφισβήτητη αγωνιστικότητα του Ναυπλιακού Λαού θα καταφέρουμε να τους εξολοθρεύσουμε, για να μη πώ θα τους εξαφανίσουμε, δείχνοντας επιτέλους σε όλους ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό σε αυτή τη χώρα.

 
Ο κύριος Χρήστος μας όμως δεν σταμάτησε στο μέγιστο, για τη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, θέμα του στρατοπέδου. Ανέφερε στα υπόψιν της συνεδρίασης μια περίεργη φήμη περί ενιαίου διοικητηρίου Άργους- Ναυπλίου στη περιοχή της Δαλαμανάρας. Ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν πολύ αρνητικό για τον ντόπιο ιθαγενή αφού θα αναγκάζεται να πηγαίνει  τουλάχιστον 4 με 5 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά απο το σπίτι του για να εξυπηρετεί κάποιες υποχρεώσεις του. Πράγμα που μέχρι τώρα δεν είχε δυστυχώς συνηθίσει. Οι υπόλοιποι Αργολιδείς όμως το είχαν. Οπότε ποιός στ' αλήθεια τραβάει ζόρι και επιθυμεί να ανατρέψει το status quo της Αργολίδος;
 
Σε αυτό το σημείο το Παλαμπούρτζι θεωρεί πως ο κύριος Χρήστος μας, ο Ιζνογκούντ, υπονοεί μια κάποια ανίερη συμμαχία μεταξύ του κράτους των Αθηνών και του κρατιδίου του Άργους. Γι αυτό και μείς με αίσθημα ευθύνης του προτείνουμε για αντίποινα να συμπράξει συμμαχία με το κρατίδιο της Θεσσαλονίκης. Το κρατίδιο της Θεσσαλονίκης εδώ και πολλά χρόνια μαστίζεται απο την ίδια ασθένεια  που κόλλησε απ'ότι φαίνεται  πρόσφατα και ο κύριος Χρήστος μας, με τα γνωστά συνθήματα και ιδεολογήματα ενάντια στο κράτος της Αθήνας που φταίει για όλα τα δεινά της εκεί περιοχής με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με το καιρό να αποτρελαθούν, να παρακμάσουν, να ψηφίζουν μεθυσμένους δημάρχους και ζορό νομάρχες, να ακούν ακροδεξιούς μητροπολίτες και να πιστεύουν πως έφτασε η ώρα που ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα.
 
Σε γενικές γραμμές για να κλείσουμε την είδηση, ακούσαμε έναν λόγο ρεαλιστικό, με αληθινή γνώση των αναγκών της περιοχής, με καμία διάθεση εντυπωσιασμού και γλυψίματος της ναυπλιώτικης ελίτ, έναν λόγο ανάλογο της ποιότητας των πολιτών που αντιπροσωπεύει.

Φίλε Ιζνογκούντ πάντα τέτοια για νά 'χουμε να γράφουμε.

2 σχόλια:

  1. Πίσω ρεεε! Θα αμολήσουμε από Καλαματιανό μέχρι Μελισσηνό σας λέει ο άνθρωπος. Μην τον φτάνετε στα όριά του. Δε βλέπετε ότι είναι επικίνδυνος?! Και άφθαρτος? Και ότι μοιάζει πάρα πολύ με γερμανό? Μην τον πιέζετε, θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα σας λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή