"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

δυό ειδησούλες


Και εκεί που είχε επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή και δεν είχαμε γεγονός να γράψουμε και να σχολιάσουμε τόσες μέρες, ήρθε το χθες, και μάνι μάνι μαζεύτηκαν δυό ειδησούλες συγκλονιστικές.

Η πρώτη αφορά τον αιώνια υποψήφιο δήμαρχο της πόλης κύριο Γραμματικόπουλο που όπως γράφεται σε πολιτικό κους κους θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιό του με ηχηρά ονόματα της τοπικής πολιτικής σκηνής. Ονόματα έκπληξη για πολλούς. Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την εγκυρότητα της πληροφορίας αλλά αν ισχύει τότε ο Χρήστος μας, το καμάρι μας, θα είναι επιτέλους το φαβορί για το θώκο του σημαντικότερου ανδρός της πόλεως, πράγμα που του το ευχόμαστε ολόψυχα καθότι το παιδί έχει χιλιοταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια παλεύοντας για αυτό το σκοπό. Είναι και δικό μας παιδί, από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας οπότε είναι κρίμα να τον έχουμε συνεχώς πικραμένο. Επίσης αν συνδυαστεί ο πύρρειος, καταγγελτικός και τοπικιστικός του λόγος με τον έτερο πύρρειο λόγο του κυρίου Καμπόσου στο Άργος, τότε φαντάζομαι πως η περιοχή μας θα ζήσει τις λαμπρότερες στιγμές της ιστορίας της.
 
...του Καράμπελα.
 

Το δεύτερο συγκλονιστικό γεγονός είναι η ανακοίνωση-καταγγελία της Χρυσής Αυγής Αργολίδας κατά της Αστυνομίας και της συνεχώς αυξανόμενα βίαιης συμπεριφοράς των Τσιγγάνων. Συγκεκριμένα οι έλληνες πατριώτες καταδικάζουν την αδράνεια της αστυνομίας απέναντι στα γεγονότα βίας των Ρομά έναντι των Ελλήνων. Αναφέρουν πως το κράτος αδιαφορεί και πως τέτοια γεγονότα δείχνουν ρατσισμό του Κράτους έναντι των ίδιων των Ελλήνων.

Ως εδώ καλά. Πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς άλλωστε. Το θέμα είναι άλλο. Την Χρυσή Αυγή γιατί την ψηφίσαμε; Για να κάθεται σε μια γωνιά να γκρινιάζει για το άχρηστο κράτος, την αδιαφορία των υπευθύνων και άλλα παρόμοια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν συνήθως τα κουμουνιστοσυμμορίτικα κόμματα  της βουλής; Για να αναλάβει δράση θεωρώ πως την ψηφίσαμε όλοι μας. Οπότε, όπως συμπληρώνει το κενό του κρατικού ελέγχου στους πάγκους των λαικών αγορών, όπως ακριβώς κάνει αυταπάγγελτα ελέγχους σε αλλοδαπούς καλύπτοντας το κρατικό κενό, όπως δίνει δουλειές μονάχα σε Έλληνες καλύπτοντας το κενό του ΟΑΕΔ, όπως κυνηγάει τα πειρατικά σιντί των μαύρων καλύπτοντας και πάλι τον κρατικό έλεγχο, έτσι ακριβώς κι ομοίως οφείλει να λύσει μόνη της το πρόβλημα των Ρομά. Ας μαζευτούν επομένως όλοι οι Έλληνες Πατριώτες Αγωνιστές μέχρι τελευταίας Ρανίδος, ας φορέσουν τις περικεφαλαίες τους, τα δόρια και τα σπαθιά τους και ας αγωνιστούν ως ήρωες για τα ιδανικά του Έθνους καλύπτοντας φυσικά και πρωτίστως το κρατικό κενό. Ας αναλάβουν δράση επιτέλους  γιατί τα παληκάρια όπως ξέρουμε, δεν φοβούνται ποτέ.  Ή μήπως να κάνουμε μια εξαίρεση;

7 σχόλια:

 1. οοοοοοοοοο Προσβόλα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. περίμενα πολύ καιρό για να κάνω ένα σχόλιο σε αυτά που γράφεις επειδή ήθελα να δω που το πας..ομολογώ πως τα άρθρα σου με καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό...σε ευχαριστώ που ανοίγεις αυτό το θέμα μεταξύ ρωμά και χ.α...γιατί τελικά πολύ κόσμος επέλεξε τη χ.α χωρίς να ξέρει πως πολλοί από αυτούς έτρωγαν φάπες στα παιδικά τους χρόνια...ο χρόνος θα δείξει τελικά αν έβαλαν μυαλό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. με το ξύλο δεν υπάρχει ποτέ μυαλό νομίζω. αντίθετα.

   Διαγραφή
 3. Ναι είναι ακριβές. Ο Γραμματικόπουλος στήνει το νέο δίκτυο XG (Ten G) με απίστευτα αργές συντηρητικές ταχύτητες για να παρακολουθείς την πλακόστρωση της παλιάς πόλης όπως πρέπει.

  Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές; Άντε να πέσει χρήμα στην αγορά. Άντε να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Άντε να επανεκκινηθεί η οικονομία.

  Ερώτηση: τον φούχτελο τον ρώτησε; Από γερμάνικος πως πάμε; Σπρέχεν; Προβλέπω πολύ φροντιστήριο. Ακρίβυνε και το Γκαίτε...

  Από την μύτη στο βγάζουν το δημαρχιλίκι την σήμερον...

  Υ.Γ. κ. Χρήστο, μην με απειλήσετε με εισαγγελέα γιατί είμαι λίγο ευαίσθητος. Υπόσχομαι να περάσω αύριο μόνος μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή