"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Oι τρείς βασικοί πρωταγωνιστές της μάχης του ΚΕΜΧ.


Η πόλη μας το Ναύπλιο, όπως ήδη ξέρετε, ζεί εδώ και πολλές μέρες έναν εφιάλτη. Το στρατόπεδο της πόλη μας, το ιστορικό ΚΕΜΧ Ναυπλίου κινδυνεύει να κλείσει. Ολόκληρος ο αναπλιώτικος λαός δίνει έναν αδυσώπητο αγώνα με αυταπάρνηση κι αυτοθυσία προκειμένου να μη χάσει μέσα από τα χεριά του το πολυτιμότερο κομμάτι της πολιτιστικής, οικονομικής αλλά και γιατί όχι, πατριωτικής ζωής της πόλης. Μαζί με τον λαό, οι πολιτικοί ταγοί της περιοχής, άξιοι απόγονοι των πρωτεργατών της Ναυπλιακής επανάστασης του 1862, γνήσιοι και απόλυτοι εκφραστές της πολιτικής βούλησης του λαού που υπηρετούν, αγωνίζονται πλάι πλάι μαζί του και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη του υψίστης σημασίας τοπικού στόχου.

Τρείς είναι όμως αυτοί που πρωταγωνιστούν και που ίσως η ιστορία θα κρίνει ως ήρωες αν και εφόσον το στρατόπεδο παραμείνει στη πόλη. Οι πολιτικοί τους ελιγμοί, οι κινήσεις αλλά και ολόκληρη η πολιτική τους θεώρηση πάνω στο ζήτημα θα διδάσκεται σε λίγα χρόνια σε όλα τα πανεπιστήμια πολιτικών επιστημών της υφηλίου.

Πρώτος και καλύτερος, η υπουργάρα του νομού μας, ο άρχοντας του υπουργικού συμβουλίου, το υπερπρωτοκλασάτο στέλεχος της μεγαλύτερης και  δημοκρατικότερης  παράταξης του σύμπαντος κόσμου, κύριος Μανιάτης. Ο κύριος Μανιάτης αν και Πρασάς,  αν και το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων του το παίρνει πάντα εκτός Ναυπλίου, με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης έναντι των αυτοχθόνων ιθαγενών,  έκανε μια κίνηση που ίσως φανεί καθοριστική για τη θετική έκβαση του αγώνα. Δήλωσε και κατήγγειλε χωρίς να μασήσει τα λόγια του πως την ευθύνη για το πιθανό κλείσιμο του στρατοπέδου την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υποννοώντας βεβαίως την προνομιακή του μεταχείριση έναντι του στρατοπέδου της Καλαμάτας, περιοχής που κατάγεται και πολιτεύται ο κύριος Σαμαράς. Σκληρά λόγια ενός υπόγειου πολέμου. Ένα ξεκάθαρο mind game ανάμεσα σε λαμπρούς εγκεφάλους.  Μόλις ο γαμπρός της εθνικής μας πεθεράς πληροφορήθηκε τις βαρύτατες καταγγελίες του Μανιάτη, έψαχνε τρύπα για να κρυφτεί. Φοβούμενος κιόλας την τεράστια πανελλήνια απήχηση που έχει ο υπουργός μας φημολογείται πως κωλώνει πλέον ξεκάθαρα να τα βάλλει μαζί του και να τον δυσαρεστήσει στο ελάχιστο. Κάποιοι κακοπροαίρετοι λένε βεβαίως πως ο Μανιάτης βρήκε ευκαιρία για μια έστω επικοινωνιακού τύπου τοπική κομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νεας Δημοκρατίας και πως κατά βάθος χεσμένο το έχει το στρατόπεδο αλλα επαναλαμβάνω. Κακοήθειες. Άλλωστε  ο άνθρωπος για μας δουλεύει και φάνηκε ξεκάθαρα.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο κύριος Ιζνογκούντ, γνωστός και ως Χρήστος Γραμματικόπουλος. Θα λέγαμε πως ο κύριος Ιζνογκούντ είναι κατά βάθος ένας Λιακόπουλος του Ναυπλίου. Ένας πατριώτης κωλοπλένης.  Όπου και να στάθηκε, όπου και να μίλησε δεν σταμάτησε με βροντερή φωνή να καταγγέλει αόρατα και ύποπτα αθηναικά κέντρα εξουσίας που επιθυμούν την απαξίωση της πόλης τ΄Αναπλιού. Μπορεί δηλαδή να έχουμε σύντροφοι ιθαγενείς, μια εθνικού τύπου κρυφή ομάδα Αθηναίων Ιlluminatoi ή  Τσιμεντόβλακων Νεφελίμ που στόχος της ζωή τους είναι ο αφανισμός του Ναυπλίου. Αυτή η αποκάλυψη ή έστω υποννόηση του Ιζνογκούντ προφανώς ξεγύμνωσε τα άγνωστα αυτά κέντρα που αμήχανα παρακολουθούν τις καινούριες εξελίξεις χωρίς να μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε για να μην αποκαλυφθούν φυσικά. Φίλος κολλητός που επισκέφθηκε πρόσφατα την -δεν θα γίνεις αληθινή πρωτεύουσα ποτέ- Αθήνα, μου είπε πως όπου και να αναφέρεις το όνομα Ιζνογκούντ, στα καφέ, τα σινεμά, ακόμη και τα μπουγατσοπωλεία του κέντρου της Αθήνας,  βλέπεις στα μάτια των Αθηνάνθρωπων τρόμο και πανικό. Ο Ιζνογκούντ είναι πλέον ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος εχθρός του κράτους των Αθηνών.

Τρίτος αλλά γεμάτος υποσχέσεις είναι ο βουλευτής του βασικού κόμματος της κυβέρνησης, ο κύριος κομιστής, με συγχωρείτε, ο κύριος Ανδριανός. Ο κύριος Ανδριανός κάνει πολύ χρήσιμη δουλειά. Τον έχουμε στείλει όλοι, επειδή αυτός ήταν χρόνια στο κόμμα πάνω στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης και τους ξέρει όλους και είναι φιλαράκια του και είναι στα μέσα και στα έξω και τόσο καλά και χρήσιμα πράγματα έχει κάνει για την Αργολίδα αλλά και το Ναύπλιο εξαιτίας αυτής της οικειότητας, και τον έχουμε στείλει λοιπόν να τα λέει με τον υπουργό τον Παναγιωτόπουλο, μπας και τονε ψήσει με το μπίρι μπίρι, το μπλα μπλα  και τις γαληφιές και το κερδίσουμε πίσω το στρατοπεδάκι μας. Είναι για να τα λέμε τα πράγματα απλά και ελληνικά, το Βίζμα μας. Είναι ο έτσι μας ρε παιδί μου. Το μεγαλύτερο μας Μέσο έναντι των υπολοίπων εχθρών-πόλεων (Σπάρτη, Καλαμάτα, κτλ).

πού σαι ρε Τάκη να τα ισοπέδωνες όλα νά χαμε το στρατόπεδο στο τσεπάκι μας τώρα;


Γενικώς όπως καταλαβαίνετε η μάχη είναι σκληρή. Το σάπιο σύστημα μας πολεμά και μας επιβουλεύεται. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Με τόλμη και σχέδιο και με ανθρώπους οργανωτικούς, βαθυστόχαστους και αποφασισμένους η νίκη είναι κοντά. Βασικό μας πλεονέκτημα είναι οι σοφές επιλογές του αργολιδιώτικου λαού που εκλέγει πάντα τους καλύτερους αντιπροσώπους σε όλα τα επίπεδα, ανθρώπους που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και ποτέ μα ποτέ  τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ή την εικόνα τους προς τα έξω.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγωνίζονται για να μπορεί αυτός ο τόπος να δίνει συνεχώς και πάντα σουβλάκια και φραπέδες στους υπηρετούντες τη μαμά-πατρίδα.

13 σχόλια:

 1. Ξέχασες το Χειβιδόπουλο, που είναι ο έτσι μας από μεριά Βενιζέλου, ο εκ των έσω από CIA μεριά, ο οποίος αποκάλυψε ότι και από απόψεως στρατιωτικού σχεδιασμού και πάλι δε συμφέρει να κλείσει το στρατόπεδο. Α, και το κρυφό νομικό οπλοστάσιο, που ακόμα δεν έχω βρει ποιοι δικηγόροι το αποτελούν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. στον χειβιδόπουλο κάποια στιγμή θα κάνω ειδικό αφιέρωμα για όλα....

   Διαγραφή
 2. Τον δήμαρχο τον ξεχάσατε επίτηδες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βεβαίως...μας έδωσε το κατιτίς μας παραπάνω και τέλος.

   Διαγραφή
  2. Πολλά? ή σε είδος?

   Διαγραφή
 3. Μην ξεχνατε και τον καθε ξεχωριστο ανωνυμο κολωπλενη που αγωνιστηκε ανιδιοτελώς τα τελευταια 10-12 χρονια, για την αναπτυξη και την προκοπη του τοπου και τωρα του παιρνουν πισω οτι καταφερε.

  Θελουμε μπροσταριδες οπως παλια...

  Bring our boys* back

  *-Χαραμης
  -Τακαρος
  -Σαλεο
  -Σωτηροπουλο
  -κλωνοι Τσουρνου
  κ.α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγνώμη σε βρίσκω αδιάβαστο. Ξέχασες το σημαντικότερο παράγοντα της κοινωνικό-πολιτικής σύγχρονης ζωής της πόλης μας (των κωλοπλένιδων εννοώ). Την πεθερά του πρώτου τη τάξη στο Υπουργικό συμβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απείλησε να πάρει πίσω την κόρη της εάν δεν μείνει το στρατόπεδο.
  Αυτή και εάν δεν είναι σύγχρονη πολιτική παρέμβαση. Παραλίγο θα είχαμε και χωρισμένο Πρωθυπουργό.
  Αυτές τις σημαντικές προεκτάσεις της πιθανής απώλειας του ΚΕΜΧ δεν τις αξιολογήσατε….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ίσως στο επόμενο...αν και έχω βαρεθεί λιγάκι να ασχολούμαι με το κωλοστρατόπεδο και τους καθυστερημένους που το υπερασπίζονται...

   Διαγραφή
  2. Πρέπει να εξετάσεις την σημαντική πολιτική βαρύτητα που μπορεί να έχει σε μια πόλη όταν η καταγωγή της πεθεράς ή της γυναικάς ενός πρωθυπουργού στο σύγχρονο σοβιετικού τύπου με φιλελεύθερες ρίζες ελληνικό κράτος.
   Ο πολιτικός ρόλος της πεθεράς.
   Τους παρατρεχάμενους νεοδημοκράτες που για τα ζητήματα της πόλης τρέχουν στην πεθερούλα…
   Τους παρατρεχάμενου τοπικούς ηγέτες που έπιναν καφέδες για να πάρουν χρίσματα διαδοχής στο δήμο …
   Αυτή πολιτική διάσταση της συγγένειας στους θεσμούς (‘έχω μπάρμπα στην Κορώνη) της σύγχρονής ελληνικής κοινωνίας θέλει μιας προσέγγιση άλλου τύπου

   Διαγραφή
 5. Είδες για να μην ασχολείσαι με τους πρασσάδες; Σου διέφυγε η δήλωση Καμπόσου ότι "πήρα τηλέφωνο τον Σαμαρά και καθάρισα"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. απαιτώ να αποκαταστήσεις τη χαμένη υπόληψη του ανυπέρβλητου ογκόλιθου Σαλέο με ανάρτηση ενός επικου παραληρήματος γιά την παραμονή του Κεμχ συνοδευόμενου από την πειστική επιχειρηματολογία γιά την αισθητική που μόνο αυτός διασώζει σε αυτή τη πόλη γονιδιακό κληροδότημα λευκακίων

  ΑπάντησηΔιαγραφή