"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγή Πορείας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Η ιδέα του παρόντος άρθρου  ανήκει σε σχόλιο ανωνύμου  Κωλοπλένη στο μπλογκ)

 
Μεγάλη δουλειά κάνει ο δήμαρχος Αργούς – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε Καναδά και Αμερική. Σε ένα πραγματικά εξοντωτικό για τις ανθρώπινες δυνάμεις ταξίδι (τέσσερις μέρες στον Καναδά και τέσσερις στις ΗΠΑ) ο δήμαρχος μας άλλαξε το ΚΛΙΜΑ στην ομογένεια - ανέβασε το ηθικό των ομογενών.

Όταν ο δήμαρχος Αργούς - Μυκηνών μίλησε στο ΤΟΡΟΝΤΟ στο ΕΛΛΑΣ ΧΩΛ, μπροστά σε περίπου 1.000 ομογενείς από την Αργολίδα, όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ έκλαψαν και όρθιοι στο τέλος τον χειροκροτούσαν, για δέκα λεπτά συνεχώς!!!!!

Τους μίλησε από την καρδιά και όχι με ξύλινα λόγια, τους προέτρεψε να κάνουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην Ελλάδα, να φέρνουν τα παιδιά τους τα καλοκαίρια στην πατρίδα και πάνω απ’ όλα απευθυνόμενος στα Ελληνόπουλα τους τόνισε να είναι υπερήφανοι που είναι Έλληνες, γιατί όλες οι επιστήμες έχουν Ελληνικές λέξεις (αστρονομία, φιλοσοφία, γεωμετρία, μαθηματικά, κ.λ.π) να μην ακούνε την προπαγάνδα που προσβάλει την Ελλάδα.

Στην Αμερική, ο δήμαρχος επισκέφθηκε την Ελληνίδα πρόξενο στο ΣΙΚΑΓΟ και συζήτησαν για πάνω από μιάμιση ώρα για το πως μπορεί να βοηθηθεί ο Δήμος μας (τουρισμός και προϊόντα, κυρίως κρασί και λάδι). Είδε από κοντά πολλούς Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα των εκατομμυριούχων στην Αμερική, συνάντησε Έλληνες καθηγητές πανεπιστήμιων, και το προεδρείο της Ελληνοαμερικανικής φιλίας. Παντού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Η μεγάλη δουλειά που γίνεται εκεί θα φανεί πολύ σύντομα

 

Δελτίο τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«Αλλαγή Πορείας»
 
 
πραγματική, πραγματικότατη αλλαγή πορείας...

 
Έφτασε επιτέλους ο καιρός να αποκαλύψω στο λαό της σύντροφης πόλης των Αργείων, πως εγώ, ένας αυτόχθονας ιθαγενής Κωλοπλένης, είμαι  όλο αυτό το διάστημα , ο κρυφός συντάκτης όλων  των ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης του τρισμέγιστου άρχοντα του Αργολικού Κάμπου και της πάλαι ποτέ ένδοξης  αυτοκρατορείας των Αργειτών, κυρίου Καμπόσου.

Ο λόγος που αναγκάστηκα να φανερώσω το μυστικό μου ρόλο τώρα, σε τούτες τις κρίσιμες για το τόπο και τη περιοχή μας στιγμές, είναι η βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος από τον τοπικό τύπο αλλά και από κακοπροαίρετα σχόλια εχθρών της σύντροφης πόλης του Άργους εξαιτίας αυτής της τόσο ρεαλιστικής, λιτής και βαθιά πολιτικής ανακοίνωσης που συνέταξα με τα χεράκια μου. Επιθυμώ επομένως να την υπερασπιστώ.

Kαταρχήν οφείλω να υπερασπιστώ τη σκληρή δουλειά που έχω ρίξει για να είμαι άξιος γραφιάς του δημάρχου που υπηρετώ με προσήλωση, ενός ανθρώπου που εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή να έρθει με μεταγραφή στο δήμο της Νάπολι  και να τον οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον. Αυτό βέβαια είναι άλλη υπόθεση που θα ασχοληθώ στο μέλλον.

Επι του παρόντος, έχω να δηλώσω πως για να γίνω άξιος γραφιάς του μεγάλου ανδρός, έκατσα και μελέτησα όλα τα δελτία τύπου των επικαίρων του μαυρόασπρου σινεμά, της χρυσής επταετίας και του βασιλέως βεβαίως βεβαίως. Νομίζω πως οι ομοιότητες είναι ολοφάνερες και το μόνο που τους λείπει είναι η μουσική επένδυση και η εικόνα. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και αυτό ώστε να έχουν οι φίλοι κι οχτροί μας μια ολόπλευρη εικόνα της σκληρής δουλειάς και της ικανότητας του δημάρχου.

Οι λογοτεχνικές μου επιρροές ήταν επομένως τα κλασικά επίκαιρα που πάνω τους έχτισα όλη τη δομή της ανακοίνωσης. Επιπλέον χρησιμοποίησα ως αφηγηματική μέθοδο την τεχνική της περιαυτολογίας. Πρόκειται για την τεχνική που χρησιμοποίησαν ιστορικά όλοι οι μεγάλοι άνδρες όπως ο Ναπολέωντας, ο Μέγας Αλέξανδρος και κυρίως ο Καίσαρας και βασίζεται στην απλή θεωρία του να πείς πρώτα εσύ τί γνώμη έχεις για τον εαυτό σου και το έργο σου πρίν μιλήσει οποιοσδήποτε άλλος. Στο χώρο των κλασικών επιστημών ονομάζεται και τεχνική του αιφνιδιασμού. Τον αφήνεις τον άλλον μαλάκα χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη.

Μεγάλη σημασία δίνω πάντοτε και στα σημεία στίξης. Κυρίως τα θαυμαστικά. Επειδή ο απλός λόγος και οι απλοί κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο των έργων του δημάρχου, θεωρώ πάντοτε καλό να βγαίνω από τους κανόνες και να βάζω και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και γιατί όχι και 104 θαυμαστικά. Όσα περισσότερα βάζεις τόσο μεγαλύτερο φαίνεται να είναι (που είναι…) και το ανδραγάθημα του κεντρικού σου ήρωα που στη προκειμένη είναι ο δήμαρχος. Το ίδιο ισχύει και με τα κεφαλαία. Βαράς κεφαλαία τακτικά και άτακτα έτσι ώστε διαρκώς να προσελκύεις την προσοχή του αναγνώστη. Σαν να είναι μαθητής και να του φωνάζεις ένα πράμα για να κάτσει ήσυχα.

Τέλος, πολύ μεγάλο ρόλο στη ρεαλιστική απεικόνιση της είδησης παίζει και η παράλογη σύνδεση των νοημάτων. Για παράδειγμα λες στους Έλληνες ομογενείς να μην ακούν τις προσβολές για την Ελλάδα γιατί όλες οι επιστήμες και οι λέξεις προήλθαν από την Ελλάδα. Αυτή η πρόταση, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχει καμία λογική σύνδεση. Διότι δεν βρέθηκε ακόμη κανείς να βρίσει την Ελλάδα επειδή ανακάλυψε τις επιστήμες. Προφανώς υπάρχουν άλλοι, πολύ πιο σύγχρονοι λόγοι που θα μπορούσε κάποιος να κακολογήσει τους Έλληνες. Παρόλα αυτά, όλη αυτή η παράλογη συνδεσμολογία νοημάτων προκαλεί ένα ρίγος και μια ανύψωση του εθνικού φρονήματος. 

Μια χαρά χωρίς καμία απολύτως αιτία, που είναι και το βασικό συστατικό ολόκληρης της ανακοίνωσης.
 
 
"Τα Αργολικά"  φύλλο 1/12/12

 

 

 

15 σχόλια:

 1. ...παντως το βραδυ των εκλογων το ειπε:

  "Το Ναυπλιο να τα ξεχασει αυτα που ξερει"

  θα συμπληρωνα αμην και ποτε.

  Αρχηγε ξερεις τιποτα παραπανω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα πάντα ξέρει...είναι ειδικός απεσταλμένος του θεού.

   Διαγραφή
 2. κάπου δήλωσε πώς θα κάνει πρωτεύουσα της Ελλάδος το Άργος σίτυ ! να μας πεί ποιά ημέρα θα το κάνει για να ετοιμάσουμε τα πορτοκάλια... τσαπρρρρ λέμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι μεγάλος (αυτό το είπαμε), είναι τεράστιος (και αυτό το έχουμε πει), είναι Τρισμέγιστος (αυτό δεν το έχουμε πει αλλά το λέμε τώρα).

  Κωλοπλένηδες ζηλεύετε την δόξα και το μεγαλείο του ανδρός, θα θέλατε πολύ να είχατε και εσείς έναν τόσο μπρουταλ(*) άρχοντα να σας διοικεί;

  * Από το γαλλικό brutal, που σημαίνει κτηνώδης. Είναι ο ωμός, ο βίαιος, ο κτηνώδης, ο ζωώδης.

  Ως σεξουαλική συμπεριφορά είναι ο ωμοσέξουαλ ή ρετροσέξουαλ / ρετρό, που αρέσει σε κάποιες /-ους ως ουάν χάντρηντ περσέντ αρσενικόου, που κάνει άγριο σεξ ρίχνοντας διάφορα χαστούκια και σκαμπίλια.

  Ο ιδεώδης μπρουτάλ είναι αυτός που δέρνει την γυναίκα για το καλό της σχέσης, και μετά αυτή γυρίζει σ' αυτόν νιώθωντας καυλύτερα.

  Ορισμένα συμπτώματα του μπρουτάλ: «συνεργείο, οικοδομή, χασάπικο, σκυλάδικο, πένθος στο νύχι, και πόδι που σκοτώνει κατσαρίδα χωρίς να την πατήσει, με τη μυρωδιά μόνο, ξυνισμένη μασχάλη».

  Ωστόσο, διαδικτυακές ψηφοφορίες δείχνουν ότι οι γυναίκες σήμερα επιθυμούν έναν άντρα à la carte, ο οποίος σε ένα βασικό υπόβαθρο τρεντισμού και γουτσισμού θα έχει και μερικές μπρουτάλ στιγμές για να ανάψουν τα αίματα και για ξεκάρφωμα.

  Ααα...θα το ξέχναγα παραλίγο,επίσης ο όρος χρησιμοποιείται για να καυτηριάσει φαλλοκρατικές, σεξιστικές ή και ρατσιστικές δηλώσεις και παρουσίες που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα καυλύτερα είναι ορθογραφικό λάθος ή αποδίδει ορθώς αυτό που θες να πείς;

   Διαγραφή
  2. είναι ολόσωστο λέμε...

   Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  4. Από τον Μπέκαμ δεν έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία με τον μετροσέξουαλ;

   Φοράω το στριγκάκι της γυναίκας μου αλλά ρίχνω και καμία σφαλιάρα άμα λάχει. Τρυφερός και βίαιος μαζί δηλαδή.

   (Για τους ενδιαφερόμενους, αποτρίχωση σώματος περίπου 9 κατοστάρικα - εγγυημένο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων τύπου "είμαι για φυλακή" παίζει πολύ τελευταία και νευρική αλωπεκία που δεν μένει κολυμπηθρόξυλο - κόστος μόνο τα ψυχοφάρμακα)

   Διαγραφή
  5. αυτό το σχόλιο δεν υπήρξε ποτέ

   Διαγραφή
  6. Ναι, φτωχοσέξουαλ...

   Διαγραφή
 4. Η Ελληνίδα πρόξενος στο Σικάγο είναι σουβλατζού αντε πουλάει και κανα fish and chips για νερόβραστους Αμερικάνους, ανοίγει το συρτάρι και βγάζει άμα ζητηθεί τη λιγδωμένη στρογγυλή σφραγίδα. το μέγιστο έργο του Δημάρχου είναι ότι την έπεισε να βάλει σε κάθε πίττα αυτοκόλλητη διαφήμιση των στρατώνων του Καποδίστρια και το λογότυπο του Μεγα δήμου Αργους-Μυκηνών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαχαχαχα! Τα σχόλια είναι καλύτερα σήμερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή