"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνομωσία των Πυρήνων της Κλανιάς


Λοιπόν, βούλη-βούλη παρασκευούλη σήμερα, ορμητικό σαββατοκύριακο κρύου καταφτάνει στη πόλη, τα πράγματα φαίνονται εκ πρώτης όψεως ήσυχα αλλά αντιθέτως δεν είναι καθόλου.

Τη Κυριακή στις  12 το μεσημέρι πραγματοποιείται μια εκδήλωση χορού στο λιμάνι του Ναυπλίου με στόχο τη διαμαρτυρία των συμμετεχόντων χορευτών και κουνισταράδων  απέναντι στη βία κατά των γυναικών. Η είσοδος είναι ελεύθερη φυσικά και ο χορός διατίθεται δωρεάν προς κάθε ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για ένα event παγκόσμιο που φτάνει και στη πόλη μας και φιλοδοξεί να ταρακουνήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής. Νομίζω πως αξίζει να το επισκεπτεί κανείς, να δηλώσει τη συμπαράστασή του, να χορέψει, να διασκεδάσει και φυσικά, γιατί στο Ναύπλιο ζούμε, να κουτσομπολέψει με την άνεση του πλήθος γνωστών, συγγενών και «φίλων».

Επίσης, μια μέρα μετά, τη Δευτέρα, ξεκινά τις δραστηριότητές του στη περιοχή, και στο Άργος αλλά και το Ναύπλιο, το Δίκτυο Ανταλλαγής Ανθρώπων, ένα δίκτυο Ανταλλαγής μεταξύ των ανθρώπων χωρίς τη μεσολάβηση χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε αυτό το ιστολόγιο και ενημερωθείτε γι αυτό το πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα.

Εγώ το μόνο που έχω να πώ και για τα δύο συμβάντα είναι πως κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, φαινομενικά αυτόνομο και ακομμάτιστο αλλά βαθιά πολιτικό. Γιατί αν η διαμαρτυρία με χορό και η κάταργηση των χρημάτων δεν είναι πολιτικό ζήτημα τότε τί είναι;

Βέβαια, σαν κλασικός καχύποπτος ιθαγενής, κρατάω μικρό καλάθι γιατί πολλά έχουνε δεί τα μάτια μου και άλλα τόσα έχουν ακούσει τα αυτιά μου. Δεν μπορώ όμως να μη ταχθώ με θετική ενέργεια σε τέτοιες κινήσεις και να μην τους δώσω ευχές για επιτυχία, επέκταση της δράσης τους και καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Επίσης, για να το σοβαρέψω και λιγάκι, από σήμερα Παρασκευή, 15 Φλεβάρη ξεκινά η κοινωνική και επαναστατική δράση της Ναυπλιώτικης οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Κλανιάς».

Το όνομα της οργάνωσης προέκυψε από σχόλιο ανωνύμου αυτόχθονα στο μπλογκ που μου έδωσε την έμπνευση να υλοποιήσω αυτήν την ιδέα. Ηθικός αυτούργος και πνευματικός καθογητής όμως της οργάνωσης δεν είναι άλλος από τον πατροπαράδοτο ανώνυμο Έλληνα και δή Ναυπλιέα. Η οργάνωσις συνεπώς ανήκει στο λαό της πόλης όπως ακριβώς και το αιγαίο ανήκει στα ψάρια και τα φύκια του.

Λίγα πράγματα μπορώ να πώ προς το παρόν για την οργάνωση καθώς βρίσκεται σε στάδιο οριοθέτησης  των τακτικών της κινήσεων.

Στόχος της βεβαίως είναι η ανατροπή του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτισμικού κατεστημένου της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση του πανελλήνιου και γιατί όχι παγκοσμίου.

Η οργάνωση έχει τις ρίζες της στο επαναστατικό γονίδιο των αυτόχθονων ιθαγενών (βλέπε ναυπλιακή επανάσταση), στις σύγχρονες τακτικές του Αντάρτικου Πόλεως καθώς και στις καθημερινές και κοινωνικές συνήθειες των αυτόχθονων ιθαγενών εδώ και δεκαετίες.

Όπλο της οργάνωσης όπως γίνεται κατανοητό είναι το ύπουλο και μοχθηρό υλικό του «αερίσματος», λαικιστί κλανιάς.

Η κλανιά χρησιμοποιείται ως όπλο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Κυριολεκτικά αποτελεί ένα σημαντικό και μαζικό όπλο απώθησης των αντιπάλων, εκκένωσης χώρων, διάλυσης συγκεντρώσεων και γενικών συνάξεων, δημιουργίας επικινδύνου κλίματος και τρόμου ενώ μεταφορικά προκαλεί την άγνοια και την αδιαφορία των μελών της οργάνωσης απέναντι σε κάθετι καταπιεστικό και οπισθοδρομικό. Σε κλάνω, που λέμε. Όπερ σημαίνει…αδιαφορώ για τη πάρτη σου.
 

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όμως η λέξη κλανιά έρχεται να συνεχίσει τη λαική παράδοση της περιοχής και να προσδώσει στο προσωνύμιο «κωλοπλένης» το άρωμα που του αρμόζει. Επίσης έρχεται να δημιουργήσει και να συνθέσει ένα καινούριο μέλλον από τη νέα γενιά της πόλης που γαλουχήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με το γλυκό άρωμα του λιμανιού( ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) που έγινε πέρα από παιδικό και εφηβικό της βίωμα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της.

Τα μέλη της οργάνωσης, όπως φαίνεται και από το τίτλο της, συγκροτούν έναν Πυρήνα Συνομωτικό. Μη πάει ο νού σας σε μυστικές συναντήσεις, μυστήριες γιάφκες και σκοτεινά περπατήματα.

Πρόκειται απλά για τον γνωστό Πυρήνα των Δύο Εργοστασίων στο δρόμο της Κίου που μολύνει την ατμόσφαιρα με τα νέφη του και την απαίσια μυρωδιά του. Μέσα στη αποπροσανατολιστική ευωδία  που χαρίζει ο Πυρήνας σε όλη τη πόλη, τα μέλη της οργάνωσης μπορούν ανενόχλητα να πραγματοποιούν τα τρομοκρατικά τους χτυπήματα χωρίς να τους υποψιάζεται σε αρχικό στάδιο κανείς. Τους δίνετε επομένως χάριν του Πυρήνα, χρόνος αρκετός για να διαφεύγουν πάντοτε από το τόπο του χτυπήματος.

Μέλος της οργάνωσης μπορεί να γίνει κάθε αυτόχθων ιθαγενής. Τα μέλη της οργανώσης δεν συναντιούνται ποτέ και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα από υποδείξεις και στόχους. Τους ενώνει μόνο η πίστη στη κωλοπλένικη παράδοση και η αγάπη για το τόπο και τις μυρωδιές του. Η οργάνωση επομένως είναι φάντασμα. Ένα μυστήριο αέριο που πλανάται από σήμερα στην ατμόσφαιρα της πόλης μέχρι τη τελική του επικράτηση.
 
 Ο καθένας ας πάρει τις αποφάσεις του και ας διαλέξει στρατόπεδο. Εμείς, "η συνομωσία των πυρήνων της κλανιάς" είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε αόρατοι και σε πρώτο χρόνο άοσμοι. Όπως λέει άλλωστε και ο σοφός λαός μας, ο πρωτοκλάστης και πρωτομυριστής. Έπειτα, θα έχουμε γίνει καπνός. Ή αέρας.
 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

5 σχόλια:

 1. Σε έκλασαν όλοι.
  Καλά να πάθεις πορδοτιμητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δοκίμασα αυτό:

  http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-fasolada-tis-giagias.html

  και δουλεύει άψογα, τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλους τους συναγωνιστές.

  Περιμένω με ανυπομονησία "καλλιτεχνική" ταλιμπανιά (κατά προτίμηση στο βουλευτικό) με πολλούς "επίσημους" για την πρώτη δοκιμή. Stay tuned.

  Venceremos!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αμα κόψουνε τη μακακία αγιουβέρδα, τις δήθεν θεραπείες και αλλάξουν τους σκοπούς της κονόμας μέσω ΡΕΙΚΙ (αυτού του κοροϊδίστικου αιρετικού φονταμενταλισμού), σταματήσουν να το παίζουν χαρτορίκτρες ρίχνοντας δήθεν τράπουλα αγγέλων που δεν είναι τίποτα άλλο από ταρώ και χωρίς να το ξέρουν (αλλά ίσως και να το ξέρουν) συνεργάζονται με το βελζεβούλη, τότε θα σωθούν προσωρινώς απ' τη σαπίλα της Δανιμαρκίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή