"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ίτε Ναυπλιώται Ελλήνων.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, αγαπημένοι αυτόχθονες ιθαγενείς και άλλοι, καλήν εβδομάδα να έχουμε και καλή μεταεπαναστική χώνεψη.
Ελπίζω όλοι σας να επαναστατήσατε αξιοπρεπώς και εθνικώς, όπως αρμόζει άλλωστε στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε ολούθε της ελληνικής επικράτειας και όπως αρμόζει και στην ένδοξη και ηρωική γή που κατοικούμε.
Εδώ βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στο όμορφο και γραφικό Ναπλάκι μας, τα πράγματα εκύλησαν για άλλη μια φορά ομαλώς, συντηρητικώς και ξενερώτως.
Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό για να σχολιάσω , άλλωστε και να ήθελα να το πράξω δεν θα ήμουν ειλικρινής μαζί σας καθώς όλες αυτές τις γιορτινές μέρες τις ξόδεψα κεκλεισμένων των θυρών και αποκομμένος απο τον μαζικό χαμό και την θορυβώδη ατμόσφαιρα.
Προτίμησα να παρακολουθώ τα γεγονότα εξ' αποστάσεως και να ενημέρωνομαι μέσω των τοπικών μέσων και μόνο. Είχα και μια ιδιαίτερη αγωνία με το εθνικό ζήτημα της Κύπρου οπότε παρακολουθούσα live και επι 24ωρου βάσεως τον ευρωπαικό της θάνατο.
Εδώ είμαστε Ναύπλιο όμως, η πρώτη πρωτεύουσα του περήφανου βαυαρικού Κράτους και να πάνε να γαμηθούνε όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι ας πρόσεχαν.
Οπότε έχουμε και λέμε.
Η μεγάλη ψηφοφορία για το μέλλον και τη τύχη του Μπουρτζίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Νικητήρια επιλογή και τρανή απόδειξη πως σε τούτο το τόπο ζούνε αληθινοί αυτόχθονες με καθαρό Ναπολιτάνικο αίμα και πεντακάθαρο σαν το λιμάνι της πόλης DNA, είναι η επιλογή και η τύχη του Μπουρτζίου ως στοιχειωμένου ερειπίου.
Η επιλογή αυτή έλαβε το συντριπτικό ποσοστό του 44% και όπως είναι προφανές σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση με αυξημένο αριθμό βουλευτών.
Η επιλογή αυτή καταδεικνύει ξεκάθαρα τον σεβασμό του κάθε αυτόχθονα απέναντι στις πατροπαράδοτες μεσαιωνικές παραδόσεις της πόλεως και μας δείχνει το δρόμο για το άξιο και παραδοσιακό μας μέλλον.
το φάντασμα του δημίου της καστρονησίδας Μπούρτζι

Ο Ναυπλιώτης κατέδειξε με σαφήνεια απο πού προκύπτει το ευρύ πνεύμα του, ο ανοιχτός του στοχασμός και η προοδευτική του θεώρηση των πραγμάτων. Ο Ναυπλιώτης, άνθρωπος του σήμερα αλλά και του αύριο, επιλέγει σταθερές αξίες, που δεν φθείρονται με το πέρασμα των καιρών και που η ιστορία σε τακτά και άτακτα χρονικά διαστήματα τα ξανακάνει μόδες και τα υιοθετεί. Ο Ναυπλιώτης όμως και μπράβο του, δεν ακολουθεί μόδες. Αντιθέτως. Παραμένει σταθερός και ακλόνητος, δείγμα της υψηλής του ηθικής, και απλά όταν έρχεται ο καιρός του, ο καιρός των δικών του υψηλών μεσαιωνικών αξιών, μεγαλουργεί μέσα στο σύνολο του Ελληνισμού.
Μια τέτοια εποχή ζούμε και σήμερα σύντροφοι ιθαγενείς, μια εποχή ταιριαστή στο προγονικό αλλά και μελλοντικό μας DNA, μια εποχή στοιχειωμένη και μεσαιωνική, κατάλληλη να μας οδηγήσει και πάλι σε ένδοξους και ηρωικούς δρόμους.
Ίτε Ναυπλιώται Ελλήνων, νυν υπέρ πάντων ο αγών!

3 σχόλια:

 1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ,
  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ;
  Ο ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ.
  ΓΑΜ..ΣΤΡΟΝΑΣ!!!!!
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ;
  ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΕΡΧΕΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ!!!!
  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ !!!!!!

  ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
  ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

  ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. λοιπόν, το νούμερο είναι όντως σημαδιακό...αλλά δεν είναι αληθινό. γιατί; αυτή η μαλακία εφαρμογή της ψηφοφορίας στο μπλογκσποτ σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις πίσω τη ψήφο σου. αλλά σκαλώνει μόλις το κάνεις να βάλλεις άλλη. αποτέλεσμα. ψήφισαν περίπου 120 άτομα αλλά οι 50 ήθελαν κάτι άλλο απο το αρχικό. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως το ίδιο και μάλιστα με 50 και τις εκατό.

   Διαγραφή