"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Τα κοπρόσκυλα, οι άπλυτοι και άλλα δεινά

Tί θα γίνει επιτέλους με αυτά τα κοπρόσκυλα που ρημάζουν τη πόλη μας; Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε αυτό το θέαμα; Είναι δυνατόν να αφήνουμε αυτή την άγρια αγέλη να τρομοκρατεί το ιστορικό και γραφικό Ναπλάκι μας;
Μα δεν υπάρχει στη τουριστική μας αυλή ένας επίσημος φορέας, ένα σωματείο ή ένα όργανο βρε αδερφέ που να μεριμνεί κάθε φορά για τη τύχη και τον περιορισμό των κοπροσκύλων της Ναυπλίας;
Επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα και ζωντανά τέτοιου είδους πλάσματα; Πρέπει να δοθεί ένα τέλος επιτέλους. Ένα τέλος στη λυσσαλέα δικτατορία των κοπροσκύλων που ρημάζουν το βιός και τις ψυχές μας.
Κατα τα άλλα καλά. Πήγα και στο συνέδριο της δαπνουδουφουκού στο Βουλευτικό με θέμα το Ελληνικό Σωφρονιστικό Σύστημα και πολύ το χάρηκα. Είχε πολλές και ωραίες γκόμενες. Κλασικά βαμμένες σαν 40αρες και έτοιμες να αποκτήσουν το σκληρό και μοβόρικο βλέμμα της αδιάλακτης δικηγορίνας. Η ΔΑΠ γενικά έχει τα καλύτερα γκομενάκια όπως μου λέγαν κάποτε και οι δαπίτες της σχολής μου προσπαθώντας να με πείσουν να εισχωρήσω στο μεγαλειώδη χώρο της νεολαιίστικης δεξιάς. Αλλά εγώ τότε δεν σκάμπαζα και πολλά απο σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα και δεν τους άκουσα. Αχ! Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! Πάντως ποτέ δεν είναι αργά. 
Έμαθα πως ο δήμαρχος της απέναντι πόλης πήγε στη Βέροια παρέα με τρία Λύκεια. Πρόκειται να συμβεί και αδελφοποίηση των δήμων όπως μου ψιθύρισαν κάτι πουλάκια. Κάποιοι νυν πηγαίνουν Βέροια και κάποιοι πρώην ταξιδεύουν στους έμορφους κάμπους της Ρουμανίας όπως κυκλοφορεί τελευταίως στα πολιτικά καφέ της πρωτευούσης. Πάντως με το δήμαρχό μας δεν πρόκειται να ασχοληθώ για καιρό. Τελευταία του έχω πολύ μεγάλη αδυναμία και οφείλω να το πώ δημόσια. Εκτός και αν με εκπλήξει δυσάρεστα με το θέμα που έχει προκύψει με τα αδέσποτα. Ξέρετε τί εννοώ. Γιατί του έχω αδυναμία βεβαίως του Μήτσου του Τριποντά δεν πρόκειται να σας το αποκαλύψω άμεσα αλλά κάποια στιγμή δεν θα κρατηθώ και θα το πώ. Μέχρι τότενες, υπομονή. Για το επίκαιρο του πράγματος σήμερα θα μας ανακοινώσει τις πομπώδεις και ανεπανάληπτες κάθε χρόνο εκδηλώσεις τ'Αναπλιώτικου Καρναβαλιού. Τα βλέμματα όλων των υποψιασμένων είναι στραμμένα φυσικά στη μέρα της Τσικνοπέμπτης. Αναμένομεν...
Στα Δίδυμα πάνε καλά οι ανθρώποι; Τί λαικές συνελεύσεις και άλλα παρόμοια αναρχοκουμουνιάρικα είναι αυτά που κάνουν τελευταία; Και εκτός οτι κάνουν λαική συνέλευση, πράγμα απαράδεκτο σε κοινοβουλευτική δημοκρατία, παίρνουν και αποφάσεις με ρεαλιστικές λύσεις και αντιπροτάσεις. Ήμαρτον κύριε χρονιάρες μέρες!
Λέτε να τους κόλλησαν τίποτα οι δικοί μας αυτόχθονες αντιφασίστες που στήσαν και χαριστικό παζάρι τρομάρα τους; Δεν κοιτάνε να ρίξουν λίγο νεράκι στα μούτρα τους να ξεβρωμίσουν. Οι άπλυτοι!

πλύσου, ξυρίσου και μετά μιλάς...
4 σχόλια:

 1. Αυτά τα 300 κομματικά κοπρόσκυλα που κυκλοφορούν ελεύθερα με ατέλειες και φοροαπαλλαγές και τα 4.000 πράσινοκομματόσκυλα που συνεδρίαζαν το Σαββατοκύριακο γιά να μας ξεπαστρέψουν ποιός μπόγιας θα τους μπαγλαρώσει???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι...διαφωνώ φίλε. αυτά μας οδήγησαν σε άσχημα αποτελέσματα. δεν είναι και οι 300 έτσι. σε μιλάω σοβαρά. για τους 4.000 δεν έχω αντίρρηση.

   Διαγραφή
 2. Τα κοπρόσκυλα μια χαρά τα πάνε.
  Με κάποιους "ζωόφιλους", που βγάζουν τα συμπαθέστατα σκυλάκια τους για την ανάγκη τους, με αποτέλεσμα να μεταρέπονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα (ό,τι έχουν αφήσει ελεύθερο τα τραπεζοκαθίσματα και τα περίπτερα)σε ναρκοπέδια τι θα γίνει ;
  Μήπως κάποιος να τους ενημερώσει (τους ζωόφιλους - όχι τους σκύλους) ότι πρέπει (για την ακρίβεια : είναι υποχρεωμένοι) να μαζεύουν τα σκατά για να μην τα πατάμε ; Λέμε τώρα δηλαδής.
  Τέτοια "ζωοφιλία" να την χέσω σύντροφοι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή