"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Όχι άλλο Πλιάτσικα

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στον κύριο Αντωνιάδη και το κείμενό του για το ενδεχόμενο μετακίνησης της συνάντησης των Επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής απο τη πλατεία Συντάγματος στη πλατεία Φιλελλήνων.
Για να τα πούμε τα πράγματα απλά και όμορφα. Μπορεί να μην πιστεύω και πολύ στο Θεό, μπορεί τη μέρα που παντρεύτηκα να ήταν και η τελευταία φορά που μπήκα στη ζωή μου σε ναό, μπορεί επίσης να μην σέβομαι ούτε και να αγαπάω, όπως εθνικοπρεπώς αρμόζει, το Ιερατείο, αλλά αν υπάρχει μια περίπτωση στο εκατομμύριο να γίνω χριστιανός ορθόδοξος, να αγκαλιάσω το κήρυγμα του Κυρίου, να βρώ το Θεό και το βαθύ νόημα της ανυστερόβουλης αγάπης Του, μόνο χάρη στη Μεγάλη Παρασκευή της πλατείας Συντάγματος θα μπορούσα να το πάθω.
Και κλείνοντας με το ανόητο και εκνευριστικό θέμα που προέκυψε μέσα απο το μυαλό ενός τεχνοκράτη με καμία απολύτως αίσθηση του ελληνικού πολιτισμού, του πολιτισμού και των μεγάλων και ενδόξων αλλά και των μικρών και ταπεινών, προειδοποιώ μέσα απο αυτές τις γραμμές τον άνθρωπο που θα διανοηθεί στο μέλλον να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο, πως θα τον κάνω το απόλυτο σήμα κατατεθέν της σάτιράς μου, θα τον βγάλω σε σατιρικά μπλουζάκια που θα τα μοιράζω δωρεάν σε όλη τη πόλη με ένα σλόγκαν σχετικό της αγγραματοσύνης και της αμορφωσιάς του και απο την γλυκειά μου πένα θα κυλάει αβίαστα για το άτομό του, αγνή και παρθένα ειρωνεία συνεχώς.


Άλλο θέμα. Με πλησίασαν διάφοροι αγαπημένοι αυτόχθονες ιθαγενείς, σε αυτή τη πόλη ως γνωστόν αγαπιόμαστε όλοι μεταξύ μας παράφορα, και μου έκαναν παράπονα για την έλλειψη Πακιστανών στα φανάρια της πόλης. Με είπαν συγκεκριμένα πως είναι απαράδεκτο μια πόλη μόλις που βαδίζει τα πρώτα βήματα της τεχνολογικής εξέλιξης, μόλις που νιώθει για πρώτη φορά πόλη, να στερείται των υπηρεσιών του καθαρισμού τζαμιών της προσφιλής και εξειδικευμένης φυλής της Ανατολίας.
Τα ακούω λοιπόν εγώ αυτό, ο κουτοπόνηρος ναυπλιώτης, και σκέφτομαι. Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι μεγαλοπατριώτες που κατηγορούν συνέχεια τους ξένους πως μας πήραν τις δουλειές και μας κατέστρεψαν; Δεν βλέπω κανέναν έλληνα να παίρνει το πανάκι του, το ψεκαστικό του και να στήνεται για 10 σεντς να καθαρίζει τα παμπρίζ των κυρίων κυρίων αυτοχθόνων οδηγών. Γιατί παιδιά δεν πάτε; Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ή μήπως τελικά όλοι οι μεγαλοπατριώτες του ντουνιά και μεγαλοφωνακλάδες το βγάζουνε χαλαρά το κατιτίς τους; Δεν ξέρω. Λέω. Γιατί αν δεν το βγάζουνε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Να μην πάρουνε και τα πόστα και οι ξένοι ή αυτοί οι υπάνθρωποι τσιγγάνοι, όπως συνηθίζουν να τους λένε. Τα πόστα του καθαρισμού στα φανάρια ήταν, είναι και θα είναι ελληνικά! Ορίστε στόχος! Να δώ υπερπατριώτες να μου καθαρίζουν το παμπρίζ στη Χαριλάου Τρικούπη και ας πίνω τον καφέ μου για πάντα στα βλάχικα!


Επίσης να μην ξεχάσετε και πάλι να προμηθευτείτε πατάτες Ηλείας και κρομμύδια Θήβας απο το μαγαζί του Λαλάκη του Εργατομανάβη. Αργεί ακόμη η διανομή αλλά καλό θα ήταν να προλάβετε να κλείσετε τηλεφωνικά τις ποσότητες που χρειάζεσθε για να είστε και σίγουροι πως συμμετέχετε ενεργά στον εργατοσυνδικαλιστικό αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων σας.


Συνέλευση Πανναυπλιακού στις 8 Μαίου. Συμβουλή προς μεγαλοδιοικούντες και πέριξ. Είναι γεγονός πως θα έρθει πολύς κόσμος. Το έγραψε και ο Παλαμήδης ο φίλος μου. Είναι γεγονός επίσης πως πολύς κόσμος επιθυμεί να βάλλει τον οβολόν του για να γίνει κάτι καλό. Αλλά. Επειδή έχουν συμβεί πολλά με αυτήν την έρμη την ομάδα, καλό θα ήταν το διοικητικό προσωπικό που θα εκλεγεί, να δώσει και στο απλό μέλος τη δυνατότητα να συμμετέχει, να εκφέρει γνώμη και να συναποφασίζει στο μέτρο που του αναλογεί. Ειδαλλιώς, θα ζήσουμε κάποια στιγμή, μία απο τα ίδια. Που δεν χρειάζεται βέβαια αυτά τα ίδια να τα αναφέρω τώρα και εδώ, γιατί θα σας πικράνω και πλησιάζει και χρονιάρα μέρα. Οπότε οψόμεθα και ας πέσουν οι ενθουσιασμοί.


Εγράφη στο αγαπημένο ιστολόγιο του κυρίου Κούλογλου (tvxs.gr) πως στη γείτονα Μεσσηνία, περιοχή που πολιτεύεται ο πολυχρονεμένος μας αφέντης Αντώνης, γίνεται όργιο ανάπτυξης, έργων, βολέματος και εξυπηρετήσεων, λες και η περιοχή δεν περνάει μνημόνια, λιτότητες, ανεργίες και όλα τα δεινά που περνάει η υπόλοιπη χώρα. Και μείς; Εμείς οι πιστοί σου δούλοι της Αργολίδος πολυχρονεμένε μας αφέντη; Εμείς που σου έχουμε δωρίσει τη σύντροφο της ζωής σου; Πού μεγαλώνουμε στα σπλάχνα της κοινωνίας μας την πολυαγαπημένη σου πεθερούλα; Εμείς που σου χαρίζουμε κάθε χρόνο την Ανάσταση του Κυρίου με όλους τους γλείτσες πολιτικάντηδες γύρω σου να σε προσκυνούν στη πλατεία του Αγίου Γεωργίου; Δεν δικαιούμαστε ένα ξεροκόμματο πελατειακού κράτους; Δεν δικαιούμαστε να βολέψουμε τα άνεργα δεξιά παιδάκια μας που πεινάνε; Να καβατζώσουμε τους χιλιάδες αυλικούς του κόμματος σε θέσεις κλειδιά; Εμείς πώς θα αγωνιστούμε για τη σωτηρία της χώρας μας πολυχρονεμένε μας αφέντη; Πώς;


Επίσης, η νύμφη ψύλλα απειλεί τα αχλάδια της περιοχής (το ξέρατε;) ενώ στη πόλη θα γίνει εκδήλωση απο το τμήμα Θεατρικών Σπουδών με θέμα "ο έρωτας στα χρόνια της φυματίωσης". Μας προετοιμάζουν για το κλείσιμο του νοσοκομείου μας και τις αρρώστιες που θα επιστρέψουνε; Δεν ξέρω, λέω. Αν βάλλεις και το γεγονός πως άραβες εξτρεμιστές χάκαραν την επίσημη σελίδα του δήμου Άργους-Μυκηνών, τότε νομίζω πως συμπληρώνεται μια χαρούλα η ατμόσφαιρα συντέλειας και καταστροφολογίας. Ο εχθρός δεν είναι πλέον προ των πυλών αλλά έχει εισέλθει για τα καλά στους κόλπους της κενωνίας μας. Επαγρυπνείτε Έλληνες! Μια αυγή λαμπρή ενδέχεται να ξημερώσει στη χώρα μας. Να μην ξεχάσετε να βάλλετε ξυπνητήρι για να την απολαύσετε.


Εντάξει, καλή η πρωτοβουλία των καταστηματαρχών της πλατείας Συντάγματος, σωστή και η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας απο τον Δήμου Ναυπλίου, αλλά απο όλους τους τραγουδιστές που υπάρχουν στο ελληνικό πεντάγραμμο, τον Πλιάτσικα διαλέξατε; Για όσους δεν ξέρουν, στις 24 Απριλίου θα γίνει δωρεάν συναυλία στη πλατεία, πληρωμένη απο τους μαγαζάτορες και τον Δήμο. Και όπως ήδη καταλάβατε ο τραγουδιστής που έρχεται, δυστυχώς είναι ο Πλιάτσικας.
Μα καλά ο Πλιάτσικας; Δηλαδή η πόλη ζεί ακόμη στην εποχή των Πυξ Λαξ; Δηλαδή τόσα νέα παιδιά, τόσοι ήχοι, τόσες καινοτομίες και μείς είμαστε ακόμη σκαλωμένοι στην εποχή του και καλά εντέχνου ψευτορόκ; Σε αυτήν την δηθενιά; Σε μια αραχνιασμένη επανάσταση που καταλήγει πάντοτε να μιλά για γκόμενες, πόνους, χωρισμούς, ευαισθησίες κι “αλητεία” σαν σοβαροφανής μεταφορά χαζοπόπ καψούρικου;


Έλεος! Όχι άλλο Πλιάτσικα!


5 σχόλια:

 1. Μείωσε λίγο το μέγεθος των αναρτήσεων, τρομάζουν, πριν τις διαβάσεις....... αφού τις διαβάσεις τρομάζουν ούτως ή αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανταποδίδω τους αγωνιστικούς χαιρετισμός Αν και είσαι λίγο χαμένος θα έλεγα. Καλοκαιριάζει, ο πλάτανος γέμισε με φύλα και η απουσία σου είναι αισθητή. Δεν διακρίνω το σκιάδιον.
  Αν και με την προσφώνηση κύριος με χαλάει να σου μεταφέρω και άλλες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις του εκ Κύπρου ορμώμενου εθελοντικά σχεδιαστή της νέας τουριστικής προβολής της πόλης.
  Ψάχνει μεταφραστές να μεταφράζουν τα μοιρολόγια το βράδυ της Μ Πέμπτης στις εκκλησίες για τους τουρίστες.
  Την Μ Παρασκευή η λειτουργία θέλει να έχει και μεταφραστές .
  Σχεδιάζει την Μ Παρασκευή στο σόου που θα δημιουργήσει να μιλήσουν εκτός από τους κληρικούς και ο δήμαρχος.
  Α ρε Βατικανό θα γίνουμε.
  Μ.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ. κατηγοράται τεχνοκρατικές μεθόδους προοδευτικές και μοντέρνες!!!

  θα κανονίσουμε για καφέ να ακούσω και άλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σου παλαμπούρζτιε. Δεν σχολιάζω και πολύ τώρα τελευταία αλλά ρε φίλε... έχεις ανεβάσει μερικές από τις καλύτερες αναρτήσεις σου.

  keep on walking... Mario Walker

  ΑπάντησηΔιαγραφή