"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Μελινακίου Επιστολή

Η Μελίνα της καρδιάς μας δημοσίευσε χθές μια επιστολή διαμαρτυρίας. 
Το Παλαμπούρτζι επειδή διέπεται από αισθήματα δικαιοσύνης και αυτόχθονης και κωλοπλένικης αλληλεγγύης και επειδή πολύ την έχει ταλαιπωρήσει τη κοπέλα μας, αναγνωρίζει δημοσίως πως η εν λόγω επιστολή είναι ό,τι πιο αξιόλογο έχει δημοσιεύσει η μελλοντική βουλευτίνα του νομού Αργολίδας.Το Μελινάκι μας διαμαρτύρεται για μιά θέση πάρκινγκ επί της οδού Αμαλίας που ενώ πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για οχήματα του δήμου, χρησιμοποιείται ιδιοτελώς από πρώην δήμαρχο της πόλης.
Το ζήτημα φαίνεται ασήμαντο αλλά είναι ενδεικτικό του μπαχάλου, της αναξιοκρατίας και την αριστοκρατικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τους τοπικούς μας άρχοντες.
Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, πρόκειται για την παραδοσιακά άδεια θέση μπροστά από το δημαρχείο που έχουμε λιγουρευτεί λίγο-πολύ όλοι μας τις ώρες, τις νύχτες και τις μέρες που η πόλη μεταμορφώνεται σε αμαξοστάσιο και μείς, σιχτιρίζοντας που δεν κατεβήκαμε με τα πόδια ή το ποδήλατο,  ψάχνουμε πάρκινγκ στου διαόλου τη μάνα.
Ένας φίλος μου είχε πεί παλιότερα πως πάρκαρε συχνά στη συγκεκριμένη θέση καθώς είχε γνωστό μέσα στο Δήμο που του έσβηνε πάντοτε την κλήση.
Ήταν βέβαια εποχή δυναστείας Τάκαρου του Μεγαλοπρεπή αλλά όπως φαίνεται οι εξυπηρετήσεις συνεχίζονται και σήμερα αλλά βεβαίως, όπως καταγγέλει το Μελινάκι, σε ανώτερα κλιμάκια πολιτών.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς λοιπόν στην ξανθιά αγωνίστρια του τόπου μας που παράτησε για λίγο την επανακατάκτηση των χαμένων πατρίδων και προσγειώθηκε ομαλά στη μίζερη καθημερινότητα της πόλης.
Πάντα τέτοια εύχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου