"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Όχι άλλο Καμπόσο

Λοιπόν, το κακό έχει παραγίνει και χρειάζεται κάτι δραστικό για να αντιμετωπιστεί. Δεν γίνεται να έχεις κάθε καλή πρόθεση να κάνεις ένα μπλοκ για να σχολιάζεις και να κριτικάρεις τα γεγονότα της πόλης σου και της περιοχής σου και να σου εμφανίζεται πάνω στο άνθος της καριέρας σου και της γραφής σου  ένας δήμαρχος-φαινόμενο που τραβάει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, που λέει συνεχώς και κάνει απίθανα πράγματα, που γίνεται ο πιο εύκολος στόχος της σάτιρας και να σε αναγκάζει να ασχολείσαι διαρκώς με αυτόν και τα απίστευτα λεγόμενά του. Αρνούμαι να συμμετέχω άλλο στο σχιζοφρενές παιχνίδι του. Μέχρι και αρχαίες ελιές είπε εχθές στη τηλεόραση πως θα μεταφυτεύσει στη πλατεία του Αγίου Πέτρου και όχι μόνο. Εγώ τί να πώ μετά από αυτό; Να κάτσω να γράψω ένα ολόκληρο κείμενο για να κοροιδέψω τους ισχυρισμούς του και τις ιδέες του; Αρνούμαι. Άλλη διαφήμιση δεν πρόκειται να του ξαναματακάνω. Η περίπτωσή του ομοιάζει με την περίπτωση των χρυσαυγιτών. Κάποιοι μου έχουν πει πως και η κοσμοθεωρία του ομοιάζει αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Πάν' οι χρυσαυγίτες λοιπόν που λέτε  και κάνουν μια κλασική ρατσιστική παπαριά και καφρίλα κάπου, και τρέχουνε  μετά οι αντιφασίστες  σαν τους μαλάκες να τους κράξουνε, να τους λιντσάρουνε, να βγάλουνε ανακοινώσεις, να ενεργοποιήσουνε κόσμο εναντίον τους και πάει λέγοντας. Ε, λοιπόν διαφήμιση τους κάνουνε και μόνο. Εκεί που προωθούσαν οι χρυσαυγίτες την καφρίλα τους σε 5-10 ανθρώπους, οι αντίπαλοι τους διαφημίζουνε σε 200. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Καμπόσο. Λέει μια αερολογία, κάτι αυθαίρετο και ανυπόστατο και τρέχει μετά ο μαλάκας ο Παλαμπούρτζης  για να βγάλει κείμενο και στήνει ολόκληρο σατιρολόγιο γι' αυτό που είπε ο άρχοντας του Κάμπου προωθώντας σε ακόμη περισσότερο κόσμο το πρόσωπο του. Ε, λοιπόν τέλος. Ως εδώ. Από τούδε και στο εξής ο άνθρωπος αυτός δεν υπάρχει για μένα. Η σιωπή θα είναι η μοναδική μου απάντηση στην αντιαισθητική, παλαιοκομματική και γεμάτη διχασμό ρητορεία του. Ας φωνάζει και ας λέει ό,τι θέλει μόνος του ή παρέα με άλλους. Εγώ δεν ακούω ήδη.

Και πώς να ακούσω δηλαδή όταν με βρίσκει η Τρίτη γεμάτο απογοήτευση για την πολυδιαφημιζόμενη και παντελώς αποτυχημένη συνέλευση της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, της ένδοξης Πανναυπλιακάρας μας που μάζεψε 40 όλους κι όλους αυτόχθονες ιθαγενείς και που το μόνο που έκανε είναι να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο για τη νέα χρονιά.

 Καταρχήν, για να ξεκινήσω με τα γενικά, αποδείχτηκε περίτρανα πως η αδιαφορία των Ναυπλιωτών και η εκνευριστική τους απάθεια δεν είναι τελικά μόνο πολιτική και κοινωνική αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της τοπικής φυσιογνωμίας τους. Εντάξει ρε Ναυπλιώτη, δεν ενεργοποιείσαι για τα δικαιώματά σου, δεν ενεργοποιείσαι για την κοινωνική αλληλεγγύη, δεν ενεργοποιείσαι για το μέλλον των παιδιών σου, αλλά να μην ενεργοποιηθείς για το ποδόσφαιρο, αυτό είναι από τα ελληνικά άγραφα. Η πόλη παρομοιάζεται πλέον με αρκούδα σε μόνιμη χειμερία νάρκη. Μια σαπισμένη επαρχία του Ελλαδιστάν, πολιορκημένοι από βλάχους των περιχώρων που σε λίγο καιρό θα επιβάλλουν πλήρως τις βουλές και τις θελήσεις τους πάνω στο καλαίσθητο ναπολιτάνικο τοπίο της.

Πάμε στα ειδικά τώρα. Ομάδα λαικής βάσης θα γίνει; Ποιοί θα αποφασίζουνε; Φυτώρια πιτσιρικάδων θα βγάλει η ομάδα; Με ποιούς προπονητές; Ποιοί είναι οι στόχοι; Το σχέδιο; Η οργάνωση; Η νέα γενιά με ποιά κίνητρα θα έρθει στο γήπεδο είτε να παίξει μπάλα είτε να παρακολουθήσει; Επαφές με τα συμβούλια γονέων και κηδεμόνων θα γίνουν; Καμιά σελιδούλα της προκοπής στο ίντερνετ θα φτιάξουμε; Ναυπλιώτες ξενιτεμένους θα προσεγγίσουμε για να βοηθήσουν; Ο δήμαρχος τα 10.000 ευρώ τα έδωσε από τη τσέπη του ή από τα ταμεία του Δήμου; Γιατί αν τα έδωσε από τα ταμεία του Δήμου, εγώ θα έδινα 20, 30 και όσα γούσταρε η ομάδα. Δικά μου θά 'ταν; Έτσι αγαπάω όλες τις ομάδες άμα λάχει, όχι μόνο του Ναυπλίου.

Παλαμπούρτζη!!!. Άραξε αγόρι μου στο γραφειάκι σου και γράψε τις μαλακίτσες σου για να περνάει καλά ο κόσμος και σταμάτα να ασχολείσαι με αντρικές δουλειές όπως είναι η μπάλα. Ξέρουν οι ανθρώποι. Μη μας πρήζεις τώρα με ξενέρωτους σχεδιασμούς και δυτικότροπες νοοτροπίες. Για μπάλα μιλάμε. Δεν είναι και πυρηνική φυσική.

Εντάξει, σταματάω. Την πορεία των καθηγητών και των κουμμουνιάρηδων εψές  την είδατε; Στη πλατεία Δημαρχείου ντε; Λοιπόν σύντροφοι, είχε πολύ κόσμο. Το φαντάζεσθε; Δεν είχε η συνέλευση του Πανναυπλιακού και είχε η πορεία των τεμπέληδων, άχρηστων, διεφθαρμένων εκπαιδευτικών και των εθνοπροδοτών μπολσεβίκων;


Δεν πάει καλά ο κόσμος. Και κυρίως ο εδώ κόσμος. Πάει ο παλιός καλός καιρός που στο τόπο μας επικρατούσαν οι παραδοσιακές αξίες της πατρίδας, της αντρίλας, της στρογγυλής θεάς και της αυτοκινητοκόντρας.

Να δείτε και που στην ποδηλατοδρομία που θα γίνει την Κυριακή που μας έρχεται στη πλατεία Φιλελλήνων, θα έχει πολύ κόσμο. Τουλάχιστον περισσότερο από τη συνέλευση του Πανναυπλιακού.
Γέμισε η πόλη μας  τοιούτους μου φαίνεται. Δυστυχώς.

2 σχόλια:

 1. Πολύ καλά κάνεις και δεν ασχολείσαι άλλο γιατί αρμοδιότητα σαυτό έχει άλλο επάγγελμα. Αυτό λέγεται "παραλήρημα μεγαλείου" και παρατηρείται δυστυχώς και σε άλλους εκλεγμένους πολιτικούς άνδρες. Μη ξεχνάς το μόνιμα παραληρούντα πρώην πρασινο νομάρχη που του ανοίγει συχνά τη κάμερα ο συγχωριανός του καναλάρχης. οι διάφοροι Χαλιλο -Κουλαδες αλλά και η σύζυγος πρώην Δημαρχου που μας τα έχει πρήξει ως όψιμο πολιτικό μυαλό.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαφωνώ φίλε μου. Και μόνο που συγκρίνεις το παραλήρημα μεγαλείου του Καμπόσου με το παραλήρημα μεγαλείου άλλων πολιτικών ανδρων, αδικείς τη δημαρχάρα. Αν για τους άλλους χρειάζεται επαγγελματίας, εδω η περίσταση απαιτεί νομπελίστα.
  Κι εσυ Παλαμπούρτζι κανόνισε. Με το που ανήγγειλε ο δήμαρχος οτι θα μας φτιάξει μια μεγάλη γούρνα στην πλατεία μας, τον Ίωνα Ξυπολια τον πήρε με το μέρος του κι αναρωτιόταν δημόσια ο άνθρωπος "μα καλά, δεν θέλουν το καλό της πόλης; Γιατί χτυπάνε τον Καμπόσο;".
  Μόλις μας τη φτιάξει τη γούρνα θα σε πάω να τη δεις με τα ματια σου και θά έρθει η σειρα σου να υποκλιθείς κι εσύ στο παραλήρημα μεγαλείου της δημαρχάρας μας.
  Ένας πρασάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή