"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Οι δυό μικροί Μήτσοι

Ξεκινάω το φύλλο της Παρασκευής στέλνοντας τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην εξαιρετική πρωτοβουλία Αργολιδέων παραγωγών που ξεκίνησαν και στη περιοχή μας να μοιράζουν τα αγαθά που παράγουν χωρίς μεσολαβητές, νταβατζήδες και άλλους επιτήδειους κλεψιματίες του συστήματος.

Η αυτοοργάνωση είναι πλέον μισή αρχοντιά και μια εξαιρετική οδός αντίστασης και ουσιαστικής ανατροπής και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας. Παραγωγοί και καταναλωτές είναι θύματα εδώ και κάμποσο καιρό του ίδιου  συστήματος αισχροκέρδειας και κινήσεις που ανατρέπουν αυτή την κατάσταση και διώχνουν τους ενοχλητικούς ενδιάμεσους πρέπει να προβάλλονται και να προωθούνται συνεχώς και με έμφαση καθώς λειτουργούν προς το συμφέρον και των παραγωγικών δυνάμεων και φυσικά των καταναλωτών.

Το μέιλ της ομάδας των παραγωγών της περιοχής μας  είναι omada.paragogon.argolidas@gmail.com. Κυκλοφορούν και τηλεφωνάκια που αν είστε ορεξάτοι για επικοινωνία θα τα βρείτε ευκόλως στα λοιπά τοπικά ιστολόγια. 

Συνεχίζοντας τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς, στέλνω τις ευχές μου στους μαθητές όλου του νομού που ξεκινούν από σήμερα το αγχώδες βάσανο των πανελληνίων εξετάσεων και τον αγώνα τους για να  κάνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν στη ζωή τους.

Οι τετριμμένες ευχές πως όλα εδώ δεν τελειώνουν, πως η ζωή συνεχίζεται και πως τα πτυχία δεν έχουν πλέον μεγάλο αντίκρισμα είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί αλλά τα μικρά αργολιδάκια, που έζησαν και μεγάλωσαν μέσα σε μια κοινωνία μικροαστική και καταπιεσμένη, έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να φύγουν από τη ζεστασιά του πατρικού τους, να αυτονομηθούν σχετικώς, να γνωρίσουν κόσμο και άλλα μέρη της χώρας, να μάθουν να αντιμετωπίζουν και μόνοι τους τα προβλήματά τους, να γλεντήσουν και να εκτονωθούν και κυρίως να ανοίξουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες πέρα από τα κλειστά και συντηρητικά σύνορα της Αργολίδας. Είναι ηλίθιο  να λέμε  στα παιδιά πως τα πτυχία δεν φέρνουν πλέον επαγγελματική αποκατάσταση, να γκρινιάζουμε γι' αυτό και από την άλλη να μην επιθυμούμε την στεγνή και ωμή σύνδεση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους σύντροφοι τί θέλουμε και τί δεν θέλουμε για να μην κάνουμε και το μυαλό των νέων χυλό. Και αυτό που πρέπει να θέλουμε πάνω απ' όλα είναι παιδιά μορφωμένα, ανεξάρτητα και κοινωνικά. Καλή τύχη επομένως σε όλα τα παιδιά του νομού στον αγώνα τους να γνωρίσουν έναν καινούριο κόσμο.

Να μην ξεχάστε τη Κυριακή το απόγευμα να κάνετε μια βόλτα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ναύπλιο για να παρακολουθήσετε μια θαυμάσια, μια μοναδική ομιλία για την Γενοκτονία των Ποντίων από τους καλύτερους και αντικειμενικότερους ιστορικούς επιστήμονες της Αργολίδος. Πληροφορίες που αναφέρουν πως σύντομα θα γίνει και ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων από Γερμανούς Ναζί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσει ένα δελτίο τύπου του υπερεθνικού κόμματος για την προβολή, προώθηση και διαφήμιση της εκδήλωσης  που θα τα βάζει με τα βρωμοκομμούνια και τον σφαγέα των Ποντίων, πατερούλη Στάλιν, ξεχνώντας περιέργως για άλλη μια φορά τον έτερο σφαγέα της ιστορίας  Αδόλφο και έπειτα τα βρωμοκομμούνια  θα ανταπαντήσουν αναλόγως. Προοδευτικές τάσεις της κοινωνίας μας και οι δύο, αναμένουμε με αγωνία τον τελικό νικητή για να τον προσκυνήσουμε και να κόψουμε τα κεφάλια των εχθρών του.

Πατερούλη φεύγω...πάω στα καράβια
- Έλα βρε Ηλία αγόρι μου! Ανατίναξε σε παρακαλώ  όλα τα ελληνικά καράβια, αν μπορείς, να γελάσουμε  λιγάκι

Κλείνω με τους τελευταίους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον συμπολίτη Μπουζαλά Γεώργιο που συστρατεύεται με τον ανώτατο άρχοντα της πόλης κύριο Μήτσο μας και ονειρεύεται μέσω αυτής της συνεργασίας να γίνει η πόλη μας έναν πραγματικό κόσμημα.

Σύντροφε Γιώργο, με κάθε καλή πρόθεση σου δηλώνω πως η πόλη μας είναι πραγματικό κόσμημα. Το πρόβλημα είναι πως εμείς, οι κατοικούντες στον παράδεισο έχουμε αρχίσει και βλέπουμε τώρα τελευταίως τη κόλαση που έρχεται με καλό μάτι.

Μιας που είπα Μήτσο, τί θυμήθηκα; Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά οι μόνοι που έχουνε μιλήσει προς το παρόν δημοσίως για τη παραχώρηση της Καραθώνας  είναι οι δύο μικροί Μήτσοι  της περιοχής. Ο καραφλοδαίμονας  Αργείος βουλευτής  του ΣΦΥ.ΡΙΖ. Α ( σφύρηγμα ριζοσπαστικής αριστεράς) και το δικό μας το παιδί και πρώτος πολίτης, Μίστερ Θρί Πόιντερ.
Οι υπόλοιποι σιγήν ιχθύος. Όσο για τον μεγάλο Μήτσο του νομού, δήλωσα πως δεν ασχολούμαι πλέον με την ύπαρξή του.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους τους αυτόχθονες ιθαγενείς.

1 σχόλιο:

  1. Με αδικείς "Παναμά", ο "Μίστερ Θρί Πόιντερ" πήρε τη μπάλα από το "πικ εν ρολ" που του έκανα.

    http://www.prefadoros-blog.com/2013/05/blog-post_15.html

    https://www.facebook.com/Karathonaskoupidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή