"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ο Σουλτάνος κι Αφέντης μας Σαμαράτ ο Α'

Περπατώντας στους δρόμους και τα γραφικά σοκάκια της πόλης τ' Αναπλιού, αντιλαμβάνεσθε πως  ένα είναι το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει και προβληματίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοχθόνων ιθαγενών.

Ο Γραμματικόπουλος, ο λεγόμενος και Ιζνογκούντ, ο μεγάλος και αιώνιος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου, βοηθάει ή δεν βοηθάει στο μεγάλο ζήτημα της αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης;

Αυτό είναι το μέγα ερώτημα σύντροφοι.

Οι πάντες εδώ στο Ναύπλιο ζούν κι αναπνέουν κάθε μέρα με αυτή την απορία σφηνωμένη  στον υπερμεγέθη εγκέφαλό τους.

Εδώ και μέρες είμαστε όλοι καρφωμένοι στις τοπικές μας οθόνες και παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την κόντρα του κυρίου Ιζνογκούντ με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικό σύμβουλα τον κύριο Αυγουστόπουλα.

Άκρη δυστυχώς δεν μπορούμε να βγάλουμε. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Οπότε καλό θα είναι να συνεχισθεί και στις τοπικές τηλεοπτικές οθόνες αυτός ο πολιτισμένος και γεμάτος πολιτικά επιχειρήματα διάλογος ουσίας και όχι φυσικά εντυπώσεων, ώστε να μπορέσουμε όλοι οι αγωνιούντες να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να μπορέσουμε επιτέλους να κοιμηθούμε ξέγνοιαστοι.

Να μην ξεχάσω. Πατάτες κι αλεύρι από το εργατικό μανάβικο της πόλης θα μπορεί προσεχώς να προμηθευτεί η εργατουπαλληλική τάξη του νομού σε προνομιακές τιμές. Ο αγώνας επομένως συνεχίζεται ακλόνητος και μάλιστα τώρα δικαιώνεται. 

Ο Σουλτάνος κι Αφέντης μας  Σαμαράτ ο Α' αποφάσισε να κατεβάσει το προσυνεδριακό Σουλτανάτο του στη πόλη μας όπου θα συνεδριάσει στις 16 Ιουνίου, μέσα στο κλειστό γήπεδο καλαθόσφαιρας και θα ασχοληθεί με το καίριο ζήτημα της συνταγματικής εκτροπής και της αναθεώρησης του συντακτικού χάρτη της αυτοκρατορίας του.

Αναμένονται δεκάδες χιλιάδες προσκυνήματα και ικεσίες των τοπικών αγάδων της περιοχής καθώς και πλήρης αστυνόμευση του Σουλτάνου και Αφέντη μας όπως και όλων των υπηκόων που πρόσκεινται στην εθνικοπατριωτική αυλή του.

Οι υπόλοιποι αυτόχθονες θα ήταν φρόνιμο να απομακρυνθούν εκείνη την ημέρα από την περιοχή του γηπέδου, πρώτον γιατί θα θεωρηθούν εθνοπροδότες ή πράκτορες των κομμουνιστών και δεύτερον για να προστατέψουν την αισθητική τους αντίληψη.

Φήμες πως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχουν επίσημα προσκληθεί οι μπρατσομένοι πατριώτες νέοι της περιοχής δια την νοσταλγικήν αναβίωσην των πάλαι ποτέ ενδόξων Κενταύρων ή Rangers της αβερωφικής δεξιάς που αποτελεί μέγα πρότυπο του Σουλτάνου και Αφέντη μας, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Αργά ή γρήγορα βεβαίως θα επιβεβαιωθούν.

η αγάπη άργησε μια μέρα

Μετά την Αριστερά της Ευθύνης (eftinis αγγλιστί) και τα Κουκουέδια της Αιώνιας Αναμονής έβγαλε κι ο Σφύριζα της Αργολίδος ανακοίνωση για την Καραθώνα. Λέει κι αυτός πως την θέλει λαική παραλία και άλλα παρόμοια και οπισθοδρομικά. Αν δεν μιλήσει το υπεύθυνο, πατριωτικό, εθνικοσοσιαλιστικό και λαικό κίνημα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί μοναδικό οδηγό στους αγώνες του φτωχού και καταπιεσμένου λαού μας, εγώ δεν πιστεύω κανέναν. Ας μιλήσουν οι πατριώτες λοιπόν και μετά βλέπουμε τί κάνουμε. Να μιλήσουν όμως γιατί όλοι μας αυτούς περιμένουμε για να δράσουμε.  Κρεμόμαστε από τα πατριωτικά κι αγνά χείλη τους. Μπορούν να αφήσουν για λίγο την προετοιμασία τους για τον προσυνεδριακό διάλογο της Νουδού που θα γίνει στο Ναύπλιο και που βεβαίως έχουν να προσφέρουν τα μάλα στην αναθεώρηση του συντάγματος και συμφωνώντας με τα ανθελληνικά κομμούνια πάσης φύσεως και συνιστώσας, να υποστηρίξουν με τη σειρά τους την λαική αξία της παραλίας μας. Γρίφος για γερά εθνικιστικά νεύρα. Δεν βρίσκετε;

Τέλος, για να κλείσουμε και ευχάριστα, λειτουργεί από σήμερα το πιλοτικό πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων από το Δήμο Ναυπλίου που στόχο έχει να κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη, πιο αθλητική και βεβαίως πιο υγιεινή.

Εύχομαι από καρδιάς ως ερασιτέχνης ποδηλάτης καλές υπομονές σε όλους τους νέους χρήστες και για όνομα του Θεού να αποφεύγετε κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς θα σας βρίζουν και οι πεζοί αν χρησιμοποιείτε το πεζοδρόμιο και οι οδηγοί αν ποδηλατείτε στο δρόμο. Να φοράτε πάντοτε κράνος (λέμε τώρα) και να αποφεύγετε την οδηγική συνεύρεση με γυναίκες και άντρες μεγάλης ηλικίας, γκαζάκηδες πιτσιρικάδες και αστυνομικούς. Ειδικά οι τελευταίοι είναι οι χειρότεροι όλων. Επίσης, ποτέ ποδήλατο μέρες παζαριού. Καλή τύχη σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου