"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Για την ΕΡΤ


Το ιστολόγιο όπως γνωρίζετε ή όπως φαίνεται καθαρά είναι τοπικού ενδιαφέροντος και μόνο. Αυτός ο περιορισμός αφορά συνειδητή στάση του γράφοντος, και αισθητική αλλά και πολιτική.
Αισθητική γιατί αγαπάει πολύ το Ναύπλιο και τα πέριξ του, και πολιτική γιατί πιστεύει πως αρχή όλων των δομών είναι η τοπική κοινωνία.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν γεγονότα και ιστορικά συμβάντα που ξεπερνάν τις τοπικές κοινωνίες. Αυτά τα συμβάντα ονομάζονται εθνικά και πατριωτικά. Αφορούν ένα μεγαλύτερο σύνολο κοινότητας που είναι βαθιά συνδεδεμένο με όλες τις τοπικές κοινωνίες που περικλείονται εντός του. Το σύνολο αυτό ονομάζεται πατρίδα και δεν είναι τίποτα περισσότερο από το χώρο ελευθερίας του καθενός μας.
Επειδή αυτή η ρημάδα η πατρίδα έχει αρχίσει και μπαίνει στο στόμα πολλών και διαφόρων που τις δίνουν πολλά και διάφορα νοήματα αλλά της αφαιρούν ταυτόχρονα με τις πράξεις τους  το πρωταρχικό και βασικό νόημα της ελευθερίας, είπα και εγώ να κάνω κάτι για την περίσταση και να ξεφύγω από τα στενά πλαίσια του νομού.

Ήθελα να γράψω πολλά. Αλλά μόλις είδα χθές την εκπομπή του κυρίου Σίλα Σεραφείμ, κατάλαβα πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα πώ καλύτερα. Η εκπομπή τελειώνει με την φράση: " Δεν κλείνουν την ΕΡΤ, κλείνουν την μνήμη σας". Απολαύστε.Και περί μνήμης ο λόγος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου