"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σύντροφε Νεοδημοκράτη Αυτόχθονα Ιθαγενή!

Σύντροφε Νεοδημοκράτη Αυτόχθονα Ιθαγενή, η εβδομάδα ξημερώνει βρίσκοντάς σε να πλέεις σε πελάγη γαλάζιας ευτυχίας.

Ελάχιστες ώρες έχουν περάσει από την ώρα που υποδέχτηκες στη πόλη μας, τη πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού παρακράτους, τον αρχηγό και ηγέτη σου Αντώνη Σαμαρά και πλήθος μεγαλοστελεχών, μικροστελεχών και βλαχοστελεχών της μεγάλης συντηρητικής παράταξης που πρόσκεισαι φιλικά και περήφανα από πάππου προς πάππου.

Όλοι εμείς, οι υπόλοιποι αυτόχθονες ιθαγενείς που δυστυχώς δεν έχουμε τη σύνεση και τη πολιτική ωριμότητα να σε ακολουθήσουμε ιδεολογικά, σε ευχαριστούμε παρόλα αυτά για το καλό που προσέφερες εχθές στη ξεχασμένη μας πόλη.

Καταρχήν σε ευχαριστούμε που ξαναζωντάνεψες το νεκρωμένο μας Πι στη παραλία της πόλης που το ξανακαμαρώσαμε γεμάτο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Για όλους εμάς, όπως γνωρίζεις, είναι παράνομη η στάθμευση στο Πί και μάλιστα τιμωρείται με τσουχτερή κλήση. Μετά όμως την γενναία αντιεξουσιαστική κίνηση των μεγαλοστελεχών του κόμματος σου να παρκάρουν εκεί και να αντιδράσουν δυναμικά στους νόμους και τις απαγορεύσεις της αυταρχικής εξουσίας που μας καταπιέζει, θεωρώ πως θα μπορούμε και εμείς πλέον να παρανομήσουμε με την ησυχία μας και να βρίσκουμε πιο εύκολα και αποτελεσματικά μια θέση στάθμευσης για το φτωχικό Ι.Χ μας.

αγνοήστε την ημερομηνία. είναι χθεσινή φώτο.

Επίσης σε ευχαριστούμε για τις 20 διμοιρίες ΜΑΤ που έστειλε γενναιόδωρα το κόμμα σου στη πόλη μας δίνοντας μια νέα κατεύθυνση στην τουριστική ανάπτυξη που διεκδικεί η πόλη μέσα σε μια ιδιαιτέρως τουριστικά ανταγωνιστική χώρα. Ο λεγόμενος μπατσοτουρισμός είναι τομή στη τουριστική ιστορία της πόλης και ανοίγει ομολογουμένως νέους δρόμους στην οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε με αγωνία το άνοιγμα νέων καταστημάτων εμπορίας ειδών λαικής τέχνης με προσανατολισμό στη πώληση γκλοπς, κράνων, χημικών, όπλων, σφαιρών και πολλών άλλων που χαρακτηρίζουν την λαική καθημερινότητα ενός μπάτσου και μελλοντικού επισκέπτη μας. Επίσης καιρός είναι να ανοίξουν και ντονατσάδικα στη πόλη γιατί πρόκειται να έχουμε στο εγγύς μέλλον μεγάλη ζήτηση.


Πέρα όμως από την οικονομική άνθηση που αναμένεται να φέρει ο μπατσοτουρισμός, έχει και ευεργετικές ιδιότητες στην ιστορική συνείδηση των πολιτών της περιοχής. Στη πόλη μας ζούνε δυστυχώς ακόμη αρκετοί νέοι οι οποίοι δεν γνώριζαν μέχρι τώρα τί σημαίνει χούντα, δικτατορία και γενικώς ολοκληρωτικά καθεστώτα και η γνώση τους περιοριζόταν μόνο σε σχολικές γιορτές και βαρετές τηλεοπτικές προβολές. Ο μπατσοτουρισμός τους φέρνει κοντά σε μιά τέτοια γνώση και δημιουργεί μια χρήσιμη εμπειρία για το δύσκολο μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας. Θα ήταν κρίμα για τους νέους της πόλης να μην είχαν αυτή την ελάχιστη βιωματική εμπειρία καταπίεσης ώστε να μην γνωρίζουν πως πρέπει να κινούνται, να μιλάνε και να σκέφτονται όταν θα έρθει αυτή η αγία ώρα ελευθερίας.

η νέα γενιά της πόλης με βλέμμα στο μέλλον

Και μιλάω για ελευθερία σύντροφε νεοδημοκράτη γιατί ήταν η πρώτη φορά στη ναυπλιώτικη ζωή μου που μπορούσα να περπατήσω ελεύθερα και άφοβα σε κάθε γωνιά και σημείο του Ναυπλίου χωρίς να σκέφτομαι κλέφτες, τρομοκράτες, μπαχαλάκηδες και άλλους επιτηδείους που επιβουλεύονται την δημοκρατική μας ζωή. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι Ναυπλιώτες δεν ενστερνίζονται τη σκέψη μου σύντροφε. Δυστυχώς εχθές, για ανεξήγητους λόγους, η πρωινή κυριακάτικη πόλη δεν είχε καθόλου κόσμο και οι Ναυπλιώτες έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά της. Έρημα σοκάκια, έρημοι δρόμοι και καφετέριες που γέμιζαν μόνο και πάλι καλά από 2.000 μπατσοτουρίστες.

Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω σύντροφε νεοδημοκράτη που έφερες τον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματός σου στη πόλη μας. Ένας προσυνεδριακός διάλογος ενός κόμματος που αποκαλείται Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να αποτελεί τιμή για κάθε πόλη που τον φιλοξενεί και έμμεση διαφήμισή της. Ένας προσυνεδριακός διάλογος γενικότερα αποτελεί την επιτομή της δημοκρατικής μας ζωής, του διαλόγου και της πολυφωνίας.

Γι αυτό το λόγο περιμένουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι αυτόχθονες ιθαγενείς αλλά και όλοι οι Έλληνες, τις αμέσως προσεχές μέρες, τα πρακτικά του προσυνεδριακού διαλόγου, τις προτάσεις και τις διαφωνίες που ειπώθηκαν και τον τρόπο που συνετέθηκαν σε μια ενιαία απόφαση. Αναμένουμε με αγωνία κυρίως από τους ρεπόρτερ και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της νουδούλας να μας κατατοπίσουν σχετικά με τον ζωντανό διάλογο που διεξήχθηκε μέσα στο χώρο του Βουλευτικού, της πρώτης Βουλής των Ελλήνων και ναού της δημοκρατίας.

Δεν πιστεύω πως ένα κόμμα που συντόνισε 2.000 αστυνομικούς σε πόλη 10.000 κατοίκων, που παρανόμησε μπροστά στα μάτια όλων μας, που ερήμωσε όλη τη παλιά πόλη, που έδιωξε 100 ειρηνικούς διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος και Ψαροκώσταινας, δεν  έχει ένα πλούσιο και χρήσιμο για όλους μας πολιτικό υλικό διαλόγου πάνω στα καίρια ζητήματα των Θεσμών και την Συνταγματικής Αναθεώρησης που ήταν και το βασικό ζήτημα της νεοδημοκρατικής ημερίδας του. Δεν θέλω ούτε κατά διάνοια να φανταστώ πως όλα έγιναν για επικοινωνιακούς και τηλεοπτικούς λόγους, πως τα τοπικά στελέχη του κόμματος, εκτός από υπέροχη εμφάνιση, δεν έχουν πολιτική άποψη και κριτική σκέψη και πως ακολουθούν σαν τα βόδια τη γραμμή του αρχηγού τους λές και είναι μονάρχης. Άλλωστε όλοι μας, ανεξαιρέτως πολιτικής τοποθέτησης, κοιτάζουμε με βλέμμα στο μέλλον και στην αναθεώρηση των δημοκρατικών μας θεσμών.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία τα αποτελέσματα του προσυνεδριακού διαλόγου σου σύντροφε Νεοδημοκράτη Αυτόχθονα Ιθαγενή.

2 σχόλια:

  1. "Δημοκρατική Άνοιξη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα περίμενα, αλλά τον δήμαρχο να χειροκροτάει σε κομματικό προσυνέδριο τον Σαμαρά δεν το περίμενα.
    Πρώτη σειρά τέρμα αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή