"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Ίδρυμα Αδώνιου Γεωργιάδη Μανωλίδη

Έχει καταντήσει αηδία η υπερβολική γκρίνια των αυτοχθόνων ιθαγενών για την χωματερή της Καραθώνας.

Μόλις προχθές φύσηξε ένα αεράκι παραπάνω στη περιοχή που άπλωσε την παχύρευστη μυρωδία των σκουπιδιών σε όλη την ακτή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τοπικά μπλόγκς, τα καφενεία και οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με παράπονα για την ανυπόφορη κατάσταση, τη μπόχα και τη βρώμα και άλλα παρόμοια και υπερβολικά.

Ήμαρτον σύντροφοι και συμπολίτες. Αλίμονο Φαρισαίοι υποκριτές. 

Τόσα χρόνια με τη βρώμα του λιμανιού μας ποτισμένη στα ρουθούνια μας είμαστε, και τώρα σας πείραξε μια χωματερούλα κείθε πάνω στη πλαγιά; Δεν μπορείτε να βάλετε ένα μανταλάκι στη μύτη και να βούτηξετε απλά στη πεντακάθαρη μας θάλασσα;

Άλλωστε είπαμε. Δεν θα είναι και για πολύ καιρό δική μας. Θέλετε να φτάσουν οι ψίθυροι και τα παράπονα στα αυτιά του μελλοντικού μας αγοραστή και να μείνουμε στο τέλος απούλητοι; Τόση αναισθησία πιά; Είστε και πατριώτες τρομάρα σας!

Αλλά μου φαίνεται πως ο πατριωτισμός σας αρχίζει και μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Εδώ η βουλευτάρα μας, ο υφυπουργός όλων των υφυπουργών κύριος Ανδριανός υποδέχτηκε αυτόν τον παράνομο μαυριδερό λαθρομετανάστη μπασκετμπολίστα του σιωνιστικού και μασονικού NBA  με δόξες και τιμές αντί να τον κλείσει σε κανά στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλοδαπών και δεν ακούστηκε ούτε γράφτηκε μισή πατριωτική κουβέντα για τα αντεθνικά καμώματά του. Σιγή ιχθύος.  Φαίνεται η προοδευτική(!!!) δεξιά της περιοχής βρίσκεται σε διχασμό. Αφού και οι δεξιοί στα καφενεία της Πρόνοιας και του Συνοικισμού σκουντιόνται αναμετάξυ των για να βγάλουν άκρη. Είμαστε ή δεν είμαστε ρατσιστές τελικά ρωτάει ο ένας γέρος τον άλλον μέσα σε απόγνωση. Μαύρος Έλληνας υπάρχει; Πρέπει ή δεν πρέπει οι μαύροι να ψηφίζουνε; Αιώνια ερωτήματα της υψηλής δεξιάς διανόησης...

Τώρα που μίλησα για δεξιά διανόηση, θυμήθηκα τον δήμαρχο Καμπόσο. Το ξέρατε πως η δημαρχάρα μας έχει τοποθετήσει στη θέση του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Άργους-Μυκηνών ένας εκδότη Βιβλίων και Περιοδικών ονόματι Σχοινά Ιωάννη. Δηλαδή ρε Δήμαρχε χάθηκε κάποιος άνεργος Αργείτης αρχαιολόγος; Τί δουλειά έχει ένας εκδότης με τόσο σοβαρά και ιστορικά ζητήματα;

Την ίδια σχέση που έχει θα μου πείς η κυρία Μανωλίδου- Γεωργιάδη με την Τέχνη, και θα με αποστομώσεις. Πάντως είναι ευκαιρία τώρα που η κυρία υπουργού θα κατέβει στη πόλη μας για να μας πείσει ματαίως πως ανήκει ακόμη στο ελληνικό σταρ σύστεμ να γλείψουμε λιγάκι τον υπουργό και να ονομάσουμε το νοσοκομείο της πόλης προς τιμήν της "Ίδρυμα Αδώνιου Γεωργιάδη Μανωλίδη". Ίσως είναι ο μόνος τρόπος για  να το σώσουμε.


Έρχεται και ο Μάλαμας στις 19 του Ιούλη και λόγω αδυναμίας μου προς το πρόσωπό του θα ήθελα να παρακαλέσω  τους διοργανωτές να μην στήσουνε ως συνήθως μπροστά από τη σκηνή αυτά τα ηλίθια καθίσματα για να στρογγυλοκάτσουν ξενέρωτες γιαγιάδες με τα εγγόνια τους και μας γαμήσουν όλη τη συναυλία. Ας αφήσουν ανοιχτό το χώρο μπροστά για να συμβεί το κατάλληλο λαικό γλέντι που ταιριάζει στο Σωκράτη και τους αυτόχθονες θαυμαστές του. Ο Σωκράτης άλλωστε θα είναι κλασικά τύφλα από το ποτό και το ίδιο θα επιδιώξουμε και εμείς.

Τις καρεκλίτσες ας τις αφήσουν καλύτερα στη κυρία υπουργού μιας που η παράστασή της θα μοιάζει με θέαμα τσίρκου. 

Καλές διακοπές και πάλι σε όλους. Συγνώμη για την επανεμφάνιση αλλά με έτρωγε το πληκτρολόγιό μου να ξαναγράψω. Τα λέμε πάλι τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες!!!

1 σχόλιο:

  1. Ισως να μη γνωρίζεις ότι αυτός ο εκδότης είναι δημότης του δήμου Άργους Μυκηνών και ότι έχει εκδόσει δεκάδες βιβλία για την Αρχαία Ελλάδα και τον ελληνισμό γεννηκότερα.
    Αξίζει να τον γνωρίσεις. Νομίζω ότι θα γίνετε και φιλαράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή