"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Παλαμπούρτζι. Η επόμενη μέρα.

Λόγω μεγάλων και αξεπέραστων υποχρεώσεων που ο γράφων ανέλαβε τούτο τον δύσκολο χειμώνα που θα διανύσει η πόλη μας και όχι μόνο, το Παλαμπούρτζι θα κυκλοφορεί πλέον μόνο κάθε Κυριακή. Οι λόγοι που οδήγησαν τον γράφοντα σε μια τέτοια απόφαση είναι πολλοί και διάφοροι.

Πρώτον, όπως προείπαμε, είναι οι μεγάλες και αξεπέραστες υποχρεώσεις που έχει ο γράφων. 

Με αίσθημα ευθύνης και κωλοπλένικου πατριωτισμού, ο γράφων αποφάσισε να συστρατευτεί με την δημοτική παράταξη του μεγαλύτερου μπασκετμπολίστα στην ιστορία του Ναυπλίου και της Αργολίδας κυρίου Κωστούρου με τον εμφατικό τίτλο " Ναύπλιο, η επόμενη μέρα ". Ο κυριότερος λόγος που αποφάσισε επιτέλους να διαλέξει στρατόπεδο και να ξεφύγει από τα βίαια και αντιδημοκρατικά πλοκάμια της αριστεράς είναι- τί άλλο- ο τίτλος. Ο τίτλος του προκάλεσε τόσο μεγάλη έλξη που του θύμισε το αλησμόνητο πρόγραμμα μεταναστευτικής τάξης και πειθαρχίας, το γνωστό σε όλους μας ως "Ξένιος Δίας". Όπως λοιπόν ο Ξένιος Δίας, ο θεός της φιλοξενίας, οδήγησε χιλιάδες μετανάστες σε αυτά τα υπερπολυτελή ιδρύματα διαβίωσης κι ανέμελης ζωής, έτσι και "η επόμενη μέρα" του κυρίου Κωστούρου, θα φέρει μια πραγματική επόμενη μέρα στη πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους. Ο προεκλογικός μας αγώνας μόλις ξεκίνησε, οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές, η συντριβή του Ιζνογκούντ και άλλων λοιπών δυνάμεων θέλει τη μέγιστη δυνατή αφοσίωση και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για ανούσια χρονογραφήματα.


Επίσης ο γράφων, εκτός από τον προεκλογικό αγώνα που θα συμμετέχει με όλη του τη ψυχή, έχει και άλλες μελλοντικές υποχρεώσεις, γραφιάδικες επίσης, που δεν είναι επί της παρούσης να κουβεντιαστούν αλλά σύντομα θα μαθευτούν. 

Άλλος ένας λόγος που οδήγησε τον γράφοντα στην επιλογή της κυριακάτικης έκδοσης και μόνο, είναι πως είναι μεγάλο ψώνιο. Επιθυμούσε διακαώς, εδώ και πολλά χρόνια, να δεί τα κείμενά του να περιλαμβάνονται και να στολίζουν κυριακάτικα φύλλα. Επειδή όμως κανένα δεν δεχόταν, για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους, το τεράστιο ταλέντο του, αποφάσισε να το κάνει μόνος του. 

Επίσης από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή το απόγευμα που κατακλύζουν την όμορφη πόλη του Ναυπλίου οι Βλάχοι και οι Τσιμεντόβλαχοι, ο γράφων δεν το κουνάει από το σπίτι του. Αν αναλογιστεί κάποιος πως ούτε καν εκκλησία δεν πηγαίνει, τότε είναι προφανές πως εκείνο το διάστημα του μένει άπειρος χρόνος για να συγγράψει τα αριστουργήματά του.

Τέλος, είναι το τακτικό ραντεβού του ιστολογίου με τους αναγνώστες του. Καλώς ή κακώς σύντροφοι αυτόχθονες, ο πρωθυπουργός μας και αφέντης μας κύριος Σαμαράς, όταν μιλάει για νόμους και για τάξη, έχει δίκιο. Η αταξία, το ακανόνιστο και το κάθε αυθόρμητο μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν στη κοινωνία. Ακολουθώντας επομένως πιστά τις προσταγές του αφέντη Αντώνη, το Παλαμπούρτζι αποκτά πλέον τακτικότητα και συνέπεια. 

Με τιμή, 
Μario Vagman.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή.

Υ.Γ : Όποιος καταλάβει από αυτό το κείμενο πως κατεβαίνω στ' αλήθεια με τον Κωστούρο, να δέσει μια πέτρα μεγάλη στο λαιμό του και να βουτήξει στο λιμάνι της πόλης από την πλευρά του παλιού Καραμαλή.  Κάποια στιγμή, κάπου στο πολύ βάθος, θα συναντήσει και την κρεμ καραμελέ που έτρωγα παιδάκι. Να της δώσει πολλά χαιρετίσματα. 

11 σχόλια:

 1. Παραμπούρτζιε αει σιχτίρ. Περιμένουμε να διαβάσουμε κανένα καινούριο post στο blog και εσύ μας το παίζεις κυριακές και αργίες.

  Θα φύγουμε ρε - θα πάμε αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχαχα! θα με διαβάζεις και αλλού. πολλαπλασιάζομαι σαν αμοιβάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εσύ ρουμανο σπουδαγμένος της νεοελληνικής Σχολής του 11 με 12 άντε το πολύ 14?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αισθάνομαι μια ελαφριά αδυναμία, Πανοραμίξ.22 Οκτωβρίου 2013 - 9:14 μ.μ.

  Υπόσχεσαι όμως, πως αν σε δούμε υποψήφιο με κάθε λογής Κωστούρους θα πέσεις να πιάσεις την κρεμ καραμελέ μόνος σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα βγει πρώτος από μαλακία...ή στη μαλακία...κάτσε και θα δεις.Όπως μου είπε μια φίλη σήμερα,''ζούμε σε έναν κόσμο που ο Μήτσος είναι δήμαρχος...πια δε μου κάνει τίποτα εντύπωση.''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειλικρινής απορία:το τριπλοσάγονο είναι κληρονομιά από τον Τάκαρο? Πάει πακέτο με την καρέκλα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή