"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Tα σέβη μου στον Ιζνογκούντ

Το κείμενο αποτελεί την απόλυτη κατάντια της πολιτικής σκέψης της πόλης. Και δή για τα δημοτικά πράγματα. Καταδεικνύει την απόλυτη φτώχεια σχεδίου και φαντασίας για το μέλλον της. Γιατί;

Θέλει και ερώτημα; Το κείμενο πρόκειται να υποκλιθεί, όπως εξυφαίνεται από τον τίτλο και χωρίς καμία απολύτως δόση ειρωνείας,  στην αυτού μεγαλειότητα της τελειότητας του κυρίου πολιτικού ανδρός, ονόματι Ιζνογκούντ. Του κυρίου Χρήστου Γραμματικόπουλου. Γιατί;


Μήπως ο κύριος Χρήστος μας έσκασε κανά φραγκάκι στο Παλαμπούρτζι και εκεί που τον είχε στη γωνία, θα αρχίσει αιφνιδίως και λυρικώς τους ύμνους και τα προσκυνήματα προς το πρόσωπό του;

Μην είστε ανόητοι και μην σκέπτεστε καχύποπτα. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά στην Αργολίδα. Κανένας γραφιάς δεν χρηματίζεται για αυτά που γράφει ούτε βεβαίως κανένας πολιτικός άρχων δεν διανοείται να χρηματίσει. Αυτά είναι αστειότητες που τις διαδίδουν κακοήθεις. 

Δεύτερον, έχετε την εντύπωση πως το Παλαμπούρτζι έχει κάποια σοβαρή απήχηση σε αυτά που γράφει ώστε να χρειαστεί να χρηματιστεί για να κατευθύνει μυαλά και συνειδήσεις; Καμία απολύτως απήχηση δεν έχει. Σας το δηλώνω με πλήρη γνώση. Το διαβάζουν μερικοί αυτόχθονες, αυτό είναι αλήθεια, αλλά όχι αυτό που λένε οι σοβαροί και τεχνοκράτες πολιτικοί κι αναλυτές, η κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων. Αυτός ο κινούμενος πολτός που κρίνει τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα.

Οπότε κορόιδο είναι ο κύριος Χρήστος μας να πετάξει τα λεφτά του στη θάλασσα; 

Οπότε ποιός ο λόγος του σεβασμού και της απόδοσης καλών λόγων στο πρόσωπό του;

Μην φανταστείτε κάτι τρομερό. Ο ύμνος δεν θα είναι και ιδιαιτέρως μακρύς. Απλά εντυπωσιακή εισαγωγή ήθελα να κάνω. Και κυρίως να απενοχοποιηθώ από τις κατηγόριες και τους ψιθύρους. 

 Απλά ο κύριος Χρήστος μας, στις 9 Οκτωβρίου του 2013, εξέδωσε ένα δελτίου τύπου. Σε αυτό το δελτίο τύπου, όσο και να φαίνεται απίστευτο σε κάθε λογικό αυτόχθονα που παρακολουθεί τα κοινά, διατυπώθηκαν πρακτικές πολιτικές προτάσεις και ω, του θαύματος, λύσεις! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια που παρακολουθώ όλα τα τοπικά δρώμενα(!!!).


Εκτός από τον έρμο τον Μπάμπη που έβγαζε κάπου κάπου καμιά πρόταση, ο τοπικός τύπος ήταν όλο αυτό το διάστημα γεμάτος ύβρεις, τσακωμούς, επικοινωνιακές παπαριές, δελτία τύπου της πεντάρας, τσαμπουκάδες, εκβιασμούς, μπινελίκια, πληρωμένους γραφιάδες, ασυναρτησίες, ανορθογραφίες και άλλα πολλά.

Μέσα σε αυτό το μπουρδέλο, μια παράγραφος που εξηγεί πως το υδατοδρόμιο είναι λάθος κίνηση για την πόλη και πως δεν πρόκειται να φέρει τα αναμενόμενα τουριστικά αποτελέσματα λόγω δυσκολιών που περιγράφονται αναλυτικά και αντιπροτείνει την προσήλωση της δημοτικής αρχής στον σιδηρόδρομο, είναι πραγματική όαση. Αυτό το απλό, το ένα και ένα κάνουν δύο, φάνηκε σαν μια μικρή ηλιαχτίδα μέσα σε ένα δωμάτιο ξεχειλισμένο από σκατά.

Τέτοια είναι η κατάντια μας. Να χειροκροτείται πια μόνο και μόνο μια πρόταση. Απλά επειδή διατυπώθηκε. Ανεξαρτήτως της αξίας της. Τέτοια πολιτική αφασία στα μέρη μας σύντροφοι αυτόχθονες . 

Τα σέβη μου επομένως στον κύριο Ιζνογκούντ.

Nα με συγχωρήσετε για το παράπτωμα αυτό, αλλά έτυχε χθές το μεσημεράκι, ημέρα Κυριακή, να πάρω το γυναικάκι μου και να βγούμε για καφέ στη πόλη και δυστυχώς κόλλησα οξεία τσιμεντοβλαχίτιδα και τα έχω ελαφρώς χαμένα. Ειδικά στα στενάκια πίσω από τα βλάχικα που εδράζονται οι ταβέρνες της πόλης με τα τραπεζάκια τους που κλείνουν πλέον όλο το δρόμο, αν έχεις την ατυχία και περάσεις,  αν ο δρόμος σου  για το αυτοκίνητο σε οδηγήσει εκεί βρε αδερφέ, θα συναντήσεις πλήθος Τσιμεντόβλαχων να τρών, να περιμένουν όρθιοι και να χαιρετιούνται αναμετάξυ τους. Εκεί, ο αέρας φυσά επικίνδυνος και τα πνευματικά νοσήματα καραδοκούν.

Καλή εβδομάδα. 

3 σχόλια:

 1. Χρυσαυγίτης με απαράμιλλη ευφράδεια..σαν τούρκος μετανάστης είναι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα λουλούδια στην κυρία από εμένα.14 Οκτωβρίου 2013 - 2:44 μ.μ.

  Τι να λέμε τώρα; Όταν εμείς σφαζόμασταν για την εξουσία, οι άλλοι τρώγαν ακόμα βελανίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέλι στάζει το στόμα σου Ανώνυμε 8:03.
  Για το δια ταύτα έχεις να πεις τίποτα?
  Σας τάπωσε ο κλώνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή