"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Γραφείο Τελετών : «Η Σοβαροφάνεια».

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε όλοι μας μάρτυρες μιας πράξης ανίερης, άτιμης ατιμωτικής και επικίνδυνης για την κοινωνική ειρήνη του τόπου μας. Και δυστυχώς, ντρέπομαι που το λέω, αίτιοι αυτής της ανήθικης πράξεως ήσαν κάποιοι άγνωστοι αυτόχθονες ιθαγενείς κωλοπλένηδες. Δικά μας παιδιά σύντροφοι.

Οι ανεγκέφαλοι αυτοί συμπολίτες μας τόλμησαν να διαταράξουν την δημόσια ησυχία και την κοινωνική μουργέλα που προστατεύουμε εδώ και χρόνια ωσάν την τρίτη κόρη των οφθαλμών μας και τοιχοκόλλησαν στην φιλτάτη και χιλιοτραγουδισμένη πόλη τ’ Άργους, την αρχαιοτέρα του σύμπαντος κόσμου,  μερικές δεκάδες κηδειόχαρτα για την δοξασμένη ομάδα των Αργείων Λύκων, προμηνύοντας την ήττα της από την αυτόχθονη ομάδα των Λιμανίσιων Κανονιών της πόλεως μας.Η ανεύθυνη αυτή κίνηση των Κωλοπλένηδων, όπως ήτανε αναμενόμενο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκατέρωθεν.

Το Εl Clasico της Αργολίδος είχε πάρει φωτιά και οι τραγικές συνέπειες αυτής της κίνησης ήταν προ των πυλών. Η περιοχή ήταν έτοιμη να ζήσει έναν νέο πελοποννησιακό πόλεμο.

Ευτυχώς, κατόπιν παρεμβάσεως των ψυχραιμοτέρων και πιο συνετών πολιτών και των δύο πόλεων, τα χειρότερα απετράπησαν και το παιχνίδι έληξε σχετικά ομαλώς. Η κοινωνική ειρήνη επέστρεψε δια πυρός και σιδήρου και οι αυτόχθονες κωλοπλένηδες ταραξίες τελικώς δεν πέτυχαν τον δαιμόνιο και διχαστικό σκοπό τους.  

Τουλάχιστον, μη πόλεμος, όπως είχε πεί κάποτε και ο Αντρέας.

Μέχρι τον επόμενο γύρο όμως σύντροφοι. Γιατί ποιος μου λέει εμένα πως ύστερα από μια τόσο μεγάλη προσβολή, οι φιλτάτοι Αργείοι που τόσο πολύ πληγώθηκαν, δεν θα αναγκαστούν να μας πετάξουν μέσα στην έδρα τους μικρά και χαριτωμένα πράσινα σαπουνάκια για να πλύνουμε τα οπίσθιά μας προτού πατήσουμε το γήπεδό τους;  Φαντάζεσθε προσβολή; Φαντάζεσθε ταπείνωση που θα νιώσω εγώ, ένας αριστοκράτης αυτόχθων κωλοπλένης; Θα μπορούσα να το αφήσω ποτέ αναπάντητο κάτι τέτοιο; Θα έχω την τύχη να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να μην χτίσω αδιαπέραστο τείχος επί του δρόμου της Δαλαμανάρας κηρύσσοντας ταυτόχρονα ανηλεή πολιορκία;

Ας μην σκέφτομαι όμως αρνητικά. Μέχρι τον επόμενο γύρο έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Ας ακολουθήσουμε μέχρι τότε τα σοφά λόγια του μεγάλου ηγέτη της γείτονος πόλης κυρίου Καμπόσου, που με γνώση βαθιά της ζωής, με ανυστερόβουλη αγάπη για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, προτείνει στα Αργείτικα σχολιαρόπαιδα να μην πραγματοποιούν εκδρομές σε γειτονικές πόλεις αλλά να αφήνουν τα λεφτά τους στο τόπος τους. Ελπίζω και εύχομαι την ίδια τακτική να ακολουθήσουν και οι Κωλοπλένηδες τοπικοί άρχοντες. Ο καθείς στο τόπο του δηλαδίς. Διαχωρισμένοι και με το κεφάλι μας ήσυχο.

Και με ένα τεράστιο κηδειόχαρτο στα σύνορα της Δαλαμανάρας που να γράφει ενθάδε κείται ο Πολιτισμός, το Καλαμπούρι και πάσης φύσεως Λαική Ζωή.


Γραφείο Τελετών : «Η Σοβαροφάνεια».

2 σχόλια:

  1. Ο Καμπόσος είναι τιτανοτεράστιος (αγαπάω Καμπόσο). Γιατί ουσιαστικά τι είπε ο Benny σήμερα; Τα σχολιαρόπαιδα του ΠΑΣΟΚ (βλ. κοιν/κή ομάδα) να μην διαννοηθούν να κάνουν εκδρομή στο γειτονικό μαγαζί.

    (Παρεμπιπτόντως. Ρε φίλε Alexis - τα συνεχή αυτογκόλ δείχνουν παράγκα. Τι σκατά steak σε ταϊσανε στο Texas; Από αυτά που έχει φάει και ο Δραγασάκης;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την Νέα Δικτατορία κουβέντα ε?
    Α.Α=Ανώνυμος Αντικειμενικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή