"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Πίσσα και Πούπουλα

Πολύ δύσκολα τα πράγματα σύντροφοι. Πολύ δύσκολα. Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε δυστυχώς μόνο δεινά να καταδείξει. Κανένα ευχάριστο γεγονός από τη μία και πολλαπλά δυσάρεστα από την άλλη.


Γεγονός δυσοίωνο και πρώτο. Η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές. Είναι δυνατόν; Τόσοι ψήφοι να πάνε χαμένοι; Τόσα ενεργά και πολυσχιδή στελέχη του πατριωτικού κινήματος θα μείνουν στη γωνία και απλά θα παρακολουθούν; Συγνώμη ο Δήμος μας δεν έχει μετανάστες; Δεν έχει Ρομά; Δεν έχει ανθέλληνες αριστερούς και φλωροδεξιούς; Δεν έχει προδότες; Αυτοί όλοι θα μείνουν απείραχτοι; Θα ζούν ανάμεσά μας ήσυχα κι απλά και θα λένε διαρκώς ό,τι γουστάρουν χωρίς κανέναν απολύτως φόβο; Τέτοια κατάντια η δημοκρατία μας; Ας προσευχηθούμε όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Ναυπλιείς να αλλάξουν μυαλά οι τόσο χρήσιμοι συμπολίτες μας και έστω την τελευταία στιγμή  να κατεβάσουν έναν πατριωτικό συνδυασμό για το καλό του τόπου. Θα μάθουμε επιτέλους και τις φάτσες τους που όλο τις μουντζουρώνουν (μάλλον από σεμνοτυφία).

Γεγονός δεύτερο και ιδιαίτερα ανησυχητικό. Έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στο γειτονικό μας Τολό; Έχετε πάρει γραμμή την συνταγματική εκτροπή που συντελείται εκεί από κάποιους επιπόλαιους νεανίσκους; Για όσους δεν ξέρουν, χωρίς καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους επισήμους θεσμούς της πολιτείας, κάποιοι νεαροί, παρασυρμένοι από τις δημαγωγικές και λαικίστικες φωνές της εποχής, προκάλεσαν, άκουσον-άκουσον, λαική συνέλευση πολιτών. Δηλαδή εμείς τσάμπα ψηφίσαμε τους άρχοντές μας να μας λύσουν τα προβλήματα; Τσάμπα τόσος συντηρητισμός που θεμελιώθηκε επί δεκαετίες με τόσο κόπο, τόσο ρουσφέτι, τόσες ψεύτικες υποσχέσεις και αερολογίες; Τόση τοπική παράδοση θα πάει χαμένη; Το αγαπημένο μας τοπικό σπορ της ανάθεσης, του καναπέ, του ωχαδερφισμού και της καφενειακής κριτικής που τελειοποίησαν οι πατεράδες μας θα πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων εξαιτίας μερικών ανώριμων, άπειρων και παρασυρμένων νεαρών;

Γεγονός τρίτο και πολύ προσβλητικό για την πόλη μας. Είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό πως αν η πόλη έχει να καμαρώνει για ένα και μόνο μέλος της, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την Μελίνα Τσιλιμίγκρα. Η Μελίνα μας μας έχει κάνει περήφανους το τελευταίο διάστημα καθώς ηγείται μιας ιερής εκστρατείας για την επιστροφή στα πάτρια και άγια εδάφη των ελγινείων αγαλμάτων. Η εκστρατεία κορυφώθηκε με ένα εκπληκτικό βιντεάκι που κυκλοφόρησε πρόσφατα και υμνήθηκε, όπως θα έπρεπε, από όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όλα εκτός από ένα. Στην ιστοσελίδα argolika.gr ένας κάποιος κύριος Διομήδης Πρασάς ειρωνεύτηκε κατάφορα την προσπάθεια της Μελίνας μας με το άρθρο «Η ΜελίναΤσιλιμίγκρα ξεκινά καμπάνια για την επιστροφή της μάσκας του Αγαμέμνονα». Και ας πούμε πως αυτός ο Πρασάς, καθότι Πρασάς και κομπλεξικός ως είθισται, ζήλεψε την δόξα της ντόπιας μας σταρ και έβγαλε το τοπικιστικό του μένος. Η ειρωνεία όμως ξεπέρασε τα μικρά σύνορα του νομού μας και έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα των ευεργετημένων από όλους μας Τσιμεντόβλαχων. Ένας τιποτένιος σατιρικός, ονόματι Μάνος Βουλαρινός, γνωστός και ως Συντέλειας, δήλωσε για το εμπνευσμένο βίντεο: «Να μείνουν για πάντα τα Κλούνεια τα Μάρμαρα στο Λονδίνο για να απολαμβάνουμε βίντεο σαν κι αυτό από εντελώς καμένους Ελίνς!!».

Ακολουθεί το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ απλά, ως προστάζει το τοπικιστικό μου καθήκον, προτείνω στις ανώτερες αρχές του τόπου, αν αυτός ο τυχάρπαστος Τσιμεντόβλαχος κάνει και επισκεφτεί τα μέρη μας, να τον περιλούσουμε με πίσσα και πούπουλα. Πίσσα μας περισσεύει μπόλικη λόγω των προεκλογικών έργων που συμβαίνουν και θα συμβούν ενώ τα πούπουλα μπορούν να μας το προμηθεύσουν δωρεάν οι αυτόχθονες χρυσαυγίτες. Ένα τίναγμά τους αρκεί.3 σχόλια:

  1. http://hellaspress-angel.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5418.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. prepei na eisai yper ton hpa edo , sou aresei afto pou grafei ΗΠΑ-ΣΑΡΑ ΠΕΙΛΙΝ:Οι Έλληνες είναι περιττή και παρασιτική φυλή!

      Διαγραφή