"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλος Διαγωνισμός – Ψηφίστε τον πιο καλλωπισμένο ευκάλυπτο του Ναυπλίου και κερδίστε

Mεγάλος διαγωνισμός ξεκίνησε στην πόλη του Ναυπλίου ύστερα από τις ενέργειες καλλωπισμού και κλαδέματος των ευκαλύπτων της οδού Αιγίου.

Η περιοχή απέκτησε τους ευκαλύπτους που αρμόζουν σε μια ευρωπαική και τουριστική πόλη, αναβαθμίστηκε περιβαλλοντολογικά και ο Δήμος Ναυπλιέων μοιράζει από την χαρά του πλούσια δώρα σε όλους τους δημότες.

Τώρα που τα βρωμερά φύλλα και τα σιχαμένα κλαδιά των ευκαλύπτων που σκόνιζαν τα μπαλκόνια των κατοίκων έφυγαν μια για πάντα από την ζωή τους, τώρα που και οι ίδιοι ικανοποιημένοι πια, σταμάτησαν να τηλεφωνούν καθημερινά στην υπηρεσία καθαριότητας κάνοντας παράπονα, τώρα που όλοι είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι, ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες η ψηφοφορία βράβευσης του πιο καλλωπισμένου και κλαδεμένου ευκαλύπτου του δρόμου.

Η ψηφοφορία θα κρατήσει μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε δηλαδή που το μικροκλίμα της περιοχής θα σημειώσει τεράστια βελτίωση καύσωνα. Γιατί η σκιά των υπερβολικών και σιχαμένων όπως προείπαμε φυλλωμάτων και κλαδιών δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα συνειδητοποίησης του θέρους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να χάνουν τον εποχικό προσανατολισμό τους και να μην ξέρουν κυριολεκτικά τί μήνα είναι.

Στην ψηφοφορία δεν θα μπουν όλοι οι καλλωπισμένοι ευκάλυπτοι. Προς Θεού. Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων επέλεξε τους πέντε πιο εξόφθαλμα φροντισμένους, κλαδεμένους και καλαίσθητους ευκαλύπτους και σας τους παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα:

το φαβορί

το αουτσάιντερ

η ευχάριστη έκπληξη

σαν την καλαμιά στο πάρκο

τα 4 αδέλφια

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες, όχι μόνο οι κάτοικοι του δρόμου, καθώς ο δρόμος είναι δημόσιος και ανήκει σε όλους. Άσχετο βέβαια αν δεν ρωτήθηκε κανείς άλλος για τον καλλωπισμό του. Αλλά ποιός θα είχε και αντίρρηση άλλωστε σε μια τέτοια ομορφιά και πανδαισία φυσιολατρείας.

Όσοι ψηφίσουν το δέντρο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους θα κερδίσουν από ένα ωραιότατο και καλλωπισμένο κούτσουρο, αληθινό στολίδι, για να ομορφύνουν φυσικά το μπαλκόνι ή την αυλή τους και να το βάλουν δίπλα στα υπόλοιπα φυτά τους.

το δώρο

Mέγας χορηγός του διαγωνισμού είναι, ποιός άλλος, ο Δήμος Ναυπλιέων. Περιορισμός στα δώρα και στους νικητές δεν θα υπάρξει καθώς εδώ και χρόνια που ο Δήμος καλλωπίζει και κλαδεύει τα δέντρα της πόλης, έχουν μαζευτεί εκατοντάδες καλλωπισμένα κούτσουρα, έτοιμα να παραδοθούν στους υπερτυχερούς δημότες. Δεν θα μείνει επομένως παραπονεμένος κανείς. Όλοι θα πάρουν. Αρκεί να πετύχουν το πιο όμορφο δέντρο.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτιαχτεί η διαδικτυακή πλατφόρμα ψηφοφορίας στην ιστοσελίδα του Δήμου και το πάρτυ θα ξεκινήσει.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν και ψιθυρίζουν πως η οδός Αιγίου θα μετονομαστεί σε Νέα Κουτσούρια Ναυπλίου, ελέγχονται δυστυχώς προς το παρόν ως ανακριβείς. Ίσως ο Δήμος Ναυπλιέων στο μέλλον το σκεφτεί καλύτερα και αλλάξει τελικά γνώμη.

Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή. Μια γιορτή.  Μια πραγματική Επόμενη Μέρα για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου